Dermatologija

pardon,hidradenitis!!!

hydroadenitis supurativa...hirurgija je zadnja metoda...treba probati antibioticima i lokalno antibiotskim kremama,ne mastima...to se najcesce dobija kada se koriste dezodoransi sa aluminijumom u sebi,tzv antiperspiranti..zapusse se izvodni kanali znojnih zlezda...ne znam u kom ste stadijumu...tesko je ovde davati ocenu jer ne moze da se ljudski vidi promena...idite negde privatno..ili drzavno...pozdrav

Zdravo!
Moj svekar je slomio kuk pre mesec dana i vezan je za krevet. Posto ga sada kupamo i oblacimo muz i ja, primetili smo da ima cudan mladez na ledjima.
Evo je slicica;
http://img172.imageshack.us/img172/592/dscn7121copyux3.jpg
Pitam, da li da pravim paniku i tako slomljenog coveka da krenem da vodam po onkologijama, dermatologijama ili da cekam oporavak kuka koji ce trajati od 6 meseci do godinu dana.

hah,odlican snimak...ovako sa slike lici na blue nevus..verovatno ga ima vec dugo..brine me ta krasta centralno..ipak,za svaki slucaj predlazem dermoskopiju..jer kod blue nevusa pigment je postavljen duboko,tako da se promene samo dermoskopski mogu videti...znaci aparatom..misljenje sam da bi pre tih 6 meseci trebalo pogledati mladez dermoskopski

Šteta što nisi hirurg. Bolje bi ti ležalo. Izvinjavam se na ''offtopiku''.;)

nemoj da ides off topic...znamo se licno,mogla si to i na pp da mi javis..a i sama znas da sam prvo bio na hirurgiji,i to plasticnoj...ali da ne davimo narod...trudim se da im objasnim neke stvari,pomognem..
mogla bi i ti u tvojoj oblasti...znam da si dobra;)

MANGUPE,hidradenitis mi se javio na preponama,tako da definitivno nije uzrok antipespirant.
procitala sam da se moze javiti ispod pazuha i u perianalnoj zoni. za sada mi je sve cisto na tim mestima,ali me zanima koje su preventivne mere kad je hidradenitis u pitanju.
hvala unapred!

MANGUPE,hidradenitis mi se javio na preponama,tako da definitivno nije uzrok antipespirant.
procitala sam da se moze javiti ispod pazuha i u perianalnoj zoni. za sada mi je sve cisto na tim mestima,ali me zanima koje su preventivne mere kad je hidradenitis u pitanju.
hvala unapred!

aham,ok...najcesce je axillarno,to jest ispod pazuha...ok...mozda si se nepravilno brijala,depilirala..unela infekciju...u svakom slucaju koliko toliko informacija si dobila,najbolje je da odes na pregled,a terapiju za prevenciju ili lecenje ne mogu sa pravom da pisem ovde.Pozdrav.

Moj problem je sto nikako nemogu da nadjem odgovarajucu kremu za lice...:-( imam suvu kozu bez bubuljica ali mi ne odgovaraju one masne kreme i teske tipa za bebe a kad kupim neku kremu za suvu kozu tipa biobody bas neka kolekcija za suvu i osetljivu kozu ...pece me i izadju mi neke crvene fleke koji posle treba dosta vremena da se otarasim ..jedno vreme mi je odgovarala eucerin sa 5% uree ali i nju kad namazem imam osecaj blagog zatezanja,svrbi me celo i deo iznad obrva a na obrazima su crvene fleke imate li neku preporuku ...ne znam da li je vichy ok? ili da zaista predjem na neke skuplje kreme tipa coolistar?

Ja takodje imam problematicnu kozu i svasta sam probala cak i one najskuplje kremice. Sa vichy kremama nemam neko pozitivno iskustvo,probala sam nekoliko njihovih preparata i nimalo mi nisu pomogli. Mozda bi trebala da pokusas sa SEBAMED proizvodima,ja sam odusevljena,vec posle sedam dana mi se lice sredilo. Samo budi obazriva da izaberes pravu kremicu i pored toga ti najtoplije savetujem njihovu penu za umivanje lica. Sretno!!!

Moj problem je sto nikako nemogu da nadjem odgovarajucu kremu za lice...:-( imam suvu kozu bez bubuljica ali mi ne odgovaraju one masne kreme i teske tipa za bebe a kad kupim neku kremu za suvu kozu tipa biobody bas neka kolekcija za suvu i osetljivu kozu ...pece me i izadju mi neke crvene fleke koji posle treba dosta vremena da se otarasim ..jedno vreme mi je odgovarala eucerin sa 5% uree ali i nju kad namazem imam osecaj blagog zatezanja,svrbi me celo i deo iznad obrva a na obrazima su crvene fleke imate li neku preporuku ...ne znam da li je vichy ok? ili da zaista predjem na neke skuplje kreme tipa coolistar?

Apleujem na sve devojke,zene..da ne bacaju pare an skupe i cesto ne efikasne kreme..nije svako lice isto..tako da svaka krema ne deluje isto nsvako lice,makar bio isti tip..najbolje je da dodjete kod dermatologa da vam se napravi pravljena krema samo za vas tip koze lica..dermatolozi koji znaju dobro farmaciju mogu da naprave dobar odabir sastojaka,i to je najbolje,iskustvo je pokazalo...
Koriscenje krema nazovi renomiranih prozivodjaca cesto dovodi do pojave fleka,crvenila,urtikarije,svraba..a i kvalitet kremaza nase trziste nazalost nije isti kao za zapadnoevropsko..
Tako da ne preporucujem nikakva experimentisanja sa sopstvenim licem,dodjite kod strucnjaka...
Nije fora sto skuplja krema bolji efekat...dermatolog odredi tip koze i da pravilan savet,to nam je deo posla..

Ja takodje imam problematicnu kozu i svasta sam probala cak i one najskuplje kremice. Sa vichy kremama nemam neko pozitivno iskustvo,probala sam nekoliko njihovih preparata i nimalo mi nisu pomogli. Mozda bi trebala da pokusas sa SEBAMED proizvodima,ja sam odusevljena,vec posle sedam dana mi se lice sredilo. Samo budi obazriva da izaberes pravu kremicu i pored toga ti najtoplije savetujem njihovu penu za umivanje lica. Sretno!!!

Moram priznati,prilicno dobar savet,mada ne volim da reklamiram,neke odredjene prozivodjace...
Ali opet nije sve iz te firme ok..mada je genralno dobra...pena za umivanje je stvarno odlicna..dok su kreme..pa ne bas..ali ok..nekom prijaju..ja volim da preporucim od svake firme po nesto..e sada to jeste skuplje,ali je zato
nega kvalitetnija i potpunija i nema razloga za raznim alergijama i crvenilom,itd...
Ja sam veliki zagovornik pravljenih krema..a sredstava za pranje llica ,gelova i sindeta ima dosta dobrih na trzistu...

A mozete li mi na pp poslati kod koga da odem na taj pregled i po te kremice ...posto ima masa dermatoloskih ordinacija i salona i svega toga i ne znam zaista ko je kvalitetan i pouzdan....negde sam procitala da je neki lik poznati dermatolog imao svoju ordinaciju i prepisivao svoje kremice a da su bile pune kortiokosteroida i slicno ...
Ja razmisljam i o antiage kremicama za predeo oko ociju vreme je vec ...ali isto tako ne znam koju da uzmem pa zato bih volela da mi neki dermatolog vec jednom odredi i kaze sta da radim
Unapred hvala ...

Poslato...
Inace predlazem moderatorima da ovu temu stave kao lepljivu,jer kao sto vidite ima dosta zainteresovanih ljudi i dosta pitanja...a ja se trudim da svima izadjem u susret...pa da temu ne bi sto puta dizali,stavite je kao lepljivu..nadam se i da ostali misle tako...

znam da ne zelite da reklamirate proizvode i slicno ali stvarno trebam jedan savjet.
imala sam problema sa bubuljicam i mitiserima. sad je skoro sve sanirano,idem redovno kod dermatologa na tretmane( u pocetku svaki mjesec a sad rjedje).
mazem skinoren navece,cistim lice klindamicinom (imam i mixturu ali nije mi jasno kako da koristim i nju i skin. navece).
imam i mjesovit tip koze i uz to dehidriran(sta god da znaci) i 25god.
pocela bih da koristim i neku kremicu za bore koje se vec pojavljuju ali vise prosto ne znam kako da sve to ukombinuje i sta da kupim a stvarno nije mi zao da potrisim ako je u tome bit. doktorka koju posjecujem je savjetovala neke kremice ali nisam bila povjerljiva jer je ona prodavala kreme te firme.
molim vas posaljite mi na pp neki savjet u vezi odabira kremica

Reci cu vam jedan lek koji je kod mene bio veoma funkcionalan. Uzmete cesanj beloh luka, presece se uzduz na pola i jezgro se stavi direktno na bradavicu (funckionise u slucaju virusne bradavice). Drzi se tako 24 sata i nakon toga se skine. Nakon 7 dana je nestala kao da je nije ni bilo. Nije bilo oziljka, nije bilo infekcije (beli luk je antiseptik) i do dana danasnjeg, posle 20 godina vise se nikad bradavica nije pojavila... Pozdrav. Ukoliko ste probali, javite mi rezultate. Za sada svi koji su probali imali su pozitivne rezultate...

Back