Ljudi, očajna sam.Sad sam sa pregleda dovela ćerku od 3 god. kojoj je Dr. Karadaglić dijagnostifikovao vitiligo.Naime, ona od rodjenja pati od ekcema.Po savjetu njenih doktorica, od istog nije liječena-navodno, prolazi samo od sebe , stalno se hidrira i ako se baš upali , primjenjuje se elokom+hidr.krem.Tako smo i postupali i bili bezbrižni i sigurni da će jednog dana proči.Prošle zime taj ekcem joj se upali -stvore se male ranice, što je normalno i od tada se umjesto njega pojave bijele fleke, koje se ne povećavaju, ali ih je više(ja sam ubjedjena da joj je oštećenu kožu-ranicu, napala neka bakterija).Ljetos , bili smo 3 mj. na moru, fleke su bile izraženije-one bijele, a okolo tamno-nigdje nije bilo crvenila.Tokom boravka na moru ona sljušti koljena-i tako mažući je kantarionom, uočimo da joj je bolje od njega, ali nismo nastavili sa tim, jer je odbijala kantarion(pekao je na mjesto povrede).Ustvari, bili smo bezbrižni , jer su nam pedijatri još tokom ljeta rekli da je to normalno za ekcem i da , eto, oni mogu da nas upute kod derm., ali bez potrebe.Slučajno je povedoh kod Dr.Karadaglića, on reče VITILIGO-a ja u šoku, zaboravih ovo da ispričam.Dao mi je protopic0,03 2 mjeseca do kontrole 2 puta dnevno+bijeli vazelin za ekcem.Molim za savjet?Da li je moguće da je u pitanju neka bakterija(on reče da vidi prisustvo streptokoka-i da ona ima i ekcem) koja je uzrokovala ovu depigmentaciju i da li je moguće nekom analizom to utvrditi.Plašim se započeti liječenje,da nešto ne pogoršam, a dr. je bio toliko nepristupačan(mislio je da ne vjerujem u njegovu dijagnozu) da prosto više nisam smjela da progovorim i izrazim ove sumnje pred njim.Molim za pomoć.
Očajna majka