Dermatologija

iwana81:
pa znas kako, cim ne izlazim na sunce i alergija se povlaci, a to crvenilo i peckanje mi se javlja po celom telu, pogotovo kad izadjem iz vode, valjda ona so jos nagriza, nemam pojma, a skroz se povukla kad sam trebala da se vratim kuci, valjda se koza tek tada navikla :(
inace, i od solarijuma mi izlaze te crvene tackice, tako da u njega ne ulazim
ma fora je sto meni ova alergija izlazi i pored vrlo pazljivog suncanja, i visokog faktora kreme, nista ne pomaze :(
Isto...
Cim osetim to peckanje znam da sam gotova, da su mi ledja osuta koprivnjacom koja se uvece upali i svrbi do besvesti. Meni tu jedino pomaze tusiranje hladnom vodom ili hladni oblozi da ublaze svrab. Najgore mi bude na delu dekoltea.. :sad:

Meni je prosle godine izasla alergija,doktorka kaze od sunca,mada je tad bio kisni period i oblacno :roll: ,i dala mi je neku kremu na bazi eritromicina...pravi se u apoteci...i proslo je odmah...

logicno je da treba ukloniti uzrok posledice.dakle, ako imas alergiju na nesto to izbegavas.nesto,naravno ne mozes,ali zato postoje lekovi koji pomazu.mene zanima kako vam ne smeta i to malo solarijuma,ako ste alergicne na sunce,tj.UV zrake? moj savet,a alergicna sam na svasta,izmedju ostalog i na pojacano suncevo zracenje,je da pre svega pokusas da se sazivis sa tim,da ne stvaras dodatnu tenziju.jer i psihicki stres izaziva promene na kozi.to si ti.reakcija tvoga organizma na nadrazaje.oslusni ga.redovno koristi kreme sa faktorom iznad 30.ja sam kupila u apoteci losion koji pravi bas apotekarska ustanova.i sjajno deluje.nisam se osula,bar ne do sada,a ni primila boju.meni je dovoljno da stojim par minuta na suncu i da se pojave neprijatne promene na kozi.i naravno,redovno pijem lekove protiv alergije.naravno,da ce svake godine da nam svima bude gore,jer su i atmosfera i zemlja i vode zagadjeni,a omotac unisten.trazili smo.

Ћао свима.
Случајно сам укуцао витилиго кад оно...... немам једино ја проблем. Иначе, ја сам скоро дигао руке од наде да ћу наћи неки лек који ће ме дефинитивно излечити. Као мали сам користио Мелагенин,кубански лек али без неких значајнијих резултата. Такође су ме мазали разним воћкама и поврћкама са мањим или већим ефектима.Онда потом десетак година нисам користио никакве медикаменте, избегавао сам сунце итд. док ми није постало свеједно што имам витилиго па сам почео да се сунчам и купам на базену. И у том периоду сам изгубио добар део белих флекица али је ту негде све стало. Ни ту ни тамо. Док ми се пре пар година није почео враћати витилиго на већ излеченим местима. Онда сам случајно видео у новинама Рангелов оглас и купио његов чај и крему. Ефекта није да није било. Додуше повукла ми се мала површина али на местима на којима раније није било уопште помака. Око очију и на лактовима. Прошле године нисам ништа користио,био сам у Грчкој десетак дана, време ме послужило и још која лепа тачкица ми се појавила.Што мање користим креме за сунчање ефекат је бољи!
Плацентал што спомињете,какав је то лек и где се може наћи?. Лек са Кубе који сам користио се добијао из плаценте па ме занима јел то нека наша замена или већ шта. И колика му је цена отприлике?

dr:
Kakve veze ima antibiotik sa alergijom?

Otkud ja znam,nisam ljekar?:roll:
Evo bas sam pronasla recept da provjerim...pise ihtiol 1% +
eritromycin 2% u mixturi albi...a rekla je da je alergija od sunca,najvjerovatnije...To mi je bilo malo cudno,jer kazem tih dana nije bilo suncano,vec bas kisovito i oblacno...Ali,sve u svemu pomoglo je ovo...

To je nasa zamena. Ustvari mislim da je to to.

Nije skup. Kosta oko 250 din jedna tupa od 50 ml. Nekome je pomogla, meni je donkle, vrlo slabo. Koristi se uz suncanje i vitamine b komplexa, kupuje se u Bg-u sa instituta za primenu nuklearne energije u Zemunu. Ne ide na recept.

Nevidjena:
To je nasa zamena. Ustvari mislim da je to to.

Nije skup. Kosta oko 250 din jedna tupa od 50 ml. Nekome je pomogla, meni je donkle, vrlo slabo. Koristi se uz suncanje i vitamine b komplexa, kupuje se u Bg-u sa instituta za primenu nuklearne energije u Zemunu. Ne ide na recept.

Hvala ti na informacijama.Mislim da ću ovog leta pokušati sa tim. Jel to oni imaju tamo apoteku gde se može kupiti? Kolilo se brzo troši krema? Jesi li ti iz Beograda? Znaš li kako se stiže tamo sa stanice?

Pozovi ovaj broj; 011/618-724
Javice ti se njihoca sluzba.
Kazi da hoces da narucis placental mast zbog vitiliga i oni salju na kucnu adresu i uplacujes na njihov ziro-racun pare. Posle uplate stize.

Samo ti pozovi i oni ce sve da ti kazu i objasne.

Krema je mnogo masna i traje negde oko mesec dana zavisno od toga koliko dugo mazes. Kombinuje se sa vitaminima b kompleksas uz suncanje.

Srecno!

Placental se može kupiti u bilo kojoj apoteci od državne do privatnih, tako da mislim da nema potrebe da ideš čak za Zemun(naravno pretpostavljam da si iz Novog Sada) da bi ga kupio...
Ja ga koristim1 dnevno...preko njega regularna šminka...sa B6 vitaminima plus oligogal se i UV lampe 4 puta nedeljno ...to je jedino za sada što je dalo neke rezultate
Pozdrav

Hvala Vam na informacijama. Kupio sam Placental pa ćemo videti šta će se dalje dešavati. Ako bude kakvih pozitivnih pomaka sa ovom terapijom obavestiću vas.
Jel ima nešto karakteristično vezano za korišćenje kreme? Na omotu piše da se koža treba očistiti pre nanošenja kreme. Ne znam jel se to odnosi i za Vitiligo? Koliko se puta dnevno nanosi? Jel pre sunčanja?
Ja ovo koristim bez saveta dermatologa,davno sam digao ruke od njih. Ustvari moji jedini dermatolozi ste vi. Posebno gospođice Neviđena i Mala Mia.

Hvala, kamo srece da ti pomogne.

Koristi se 2-3 puta dnevno tako sto ces pre mazanja ocistiti kozu bez pigmenta 3% hidrogenom. Namazes u tankom sloju kremu pre izlaganja suncu.
Lose je sto je krema jako masna pa ces se na tim delovima dodatno znojiti. :(
Meni nije pomogao ali mojoj prijateljici jeste, totalno. I dan danas ga korisit povremeno, mozda iz straha. Nadam se da ces nam se javiti sa rezultatima.

Hmmm, nemam vitiligo, i slucajno sam ovde.
Skoro sam i saznala za tu bolest kada sam se interesovala ......................... ja imam rezultate kod mojih problema, pa zato verujem, vredi probati.
Osnova je uglavnom u lecenju uzroka, a ne posledice bolesti!

Da li je opasno akoi se iscupaju dlake iz mladeza, ja sam to upravo uradila depilatorom. Mladez se nalazi na ruci mali je i tek nesto iznad koze i nije krvario. Ima li neko iskustva sa tim ili neko strucno misljenje? Sta ce se dogoditi kad dlaka pocne ponovo da raste moze li se desiti da uraste u taj mladez? Pozdrav!!!

Protopic moze da se nadje u Beogradu ali mora da se naruci iz inostranstva. Ivancic i sinovi imaju tu foru, ode se kod njih sa receptom i onda se plati oko 60 eura, mislim da je bilo 5000 din + 10 eur dostava. Lek se dobija u roku od 10ak dana. Mazanje je dva puta dnevno sa obaveznim izlazenjem na sunce bez ikakvih faktora. Videcemo sta ce biti, nadam se najboljem :)

Back