DEPRESIJA

kakvi bre fb prijatelji ...:roll:

Ja se ne shalim, nego kakav si ti psiholog kada ne znas kako se leci depresija... :aha:

Uzeti antidepresive je isto sto i izeti bilo koju drogu...

i navuci se i pasti jos dublje u depresije...

Zna se kako se leci depresija i uopste nije tesko...

Druzenje je bitno...
Takodje raditi nesto kreativno sto coveka ispunjava neki hobi nesto cime bi osoba stekla samopostovanje... ili samopouzdanje...

Takodje zdrav zivot.... itd...

Ocigledno je da ti ne znas.....Za tebe je depresija - psiholoski i psihijatrijski naucni termin - DEPRA slengovski i pomodarna kovanica koju 98% pomodarnih klinaca upotrebljava kad npr nema da izadje sa nekim u grad ili kad se ugoji 350 grama....

Pa onda kaze jao u Depri sam brate ovo ono vrh vrhova......A onda dodju 15 prijatelja i kazu ma nisi i eto izecena depra!!!!!!

E na to ti mislis.....Ali to nije depresija i takvi ljudi nemaju depresiju zato mogu i da je "lece" prijateljima i druzenjem!

To nije depresija to je cisto neko lose raspolozenje koje je daleko od depresije....

Kada se psihopatologija razvije dublje bez obzira koliki si psiholog ne mozes pomoci......Onda sve postaje hemija a ne psihologija........menja se i remeti hemija mozga......Tako da mora da nastupi farmakoterapija.....

E sad sto nasi psihijatri doktori krkaju lekove za sve i svasta jer nemaju ni vremena ni zelje da nekom pomognu mimo lekova to je druga prica......!

Kad ce on da stigne da drzi psihoterapiju po sat vremana po coveku i sl....Ma krkni hemiju i dovidjenja...Pa kad se navuce onda malo Toponica,Laza Lazarevic i bas ga briga!

Ja znam .. al nisam jos uvek sigurna za tebe :lol:

Depresija se moze leciti bez lekova... i sam kazes da lekari daju lekove za sve i svasta...

Pa kazi onda...Nemoj ono kao deca - Znam al necu da ti kazem...Ja to mogu ali necu eto zato.....

To je opovrgavanje sebe same i svojih argumenata....U svetu nauke se ljudi ne bacakaju izrekama ja imam pronalazak za nobelovu nagradu ali necu da vam kazem....hahahah pa koga onda briga???Svi znaju da nemas.....

Ti kad znas ti kazi,a pusti ti mene,nemoj ti meni da naslucujes i zakljucujes dal ja znam il ne znam i slicno.....

I da znas opet ne znas jer nisi edukovana...Ako si procitala clanak u Mikijevom zabavniku ne znaci da si strucnjak za lecenje depresije.....

A to sto sam rekao za lekare nije nikakav tvoj argument pa ne mozes da ga koristis i dzabe si samo trosila vreme da otkucas to.Logicka greska u zakljucivanju.....

To sto su neki lekari budale ne umanjuje znacaj farmakoterapije!
Pa kako se leci onda?

Ma vidim ja sve vrvi od strucnjaka na ovom pdf-u!!!Vi sve znate i sve mozete samo mi koji smo kao strucnjaci nista ne znamo.....

Što si neprijatan toliko...?! Ako se na bilo koji način baviš psihologijom ne bi trebalo da budeš tako neuviđajan i arogantan, to nema veze sa time da li neko misli ili ne kao ti. Nije mi jasno čemu... prosipaš neke priče da si stručnjak, ali ovako se psihološki stručnjak ne bi ophodio sa ljudima.

I da...
E sad sto nasi psihijatri doktori krkaju lekove za sve i svasta jer nemaju ni vremena ni zelje da nekom pomognu mimo lekova to je druga prica......!
... to je prva priča... prva.

Pa kazi onda...Nemoj ono kao deca - Znam al necu da ti kazem...Ja to mogu ali necu eto zato.....

To sto su neki lekari budale ne umanjuje znacaj farmakoterapije!
Pa kako se leci onda?

Ma vidim ja sve vrvi od strucnjaka na ovom pdf-u!!!Vi sve znate i sve mozete samo mi koji smo kao strucnjaci nista ne znamo.....

Mnogi lakari su upravo protiv toga da se depresija leci lekovima...

Bitan je psiholoskji razgovor, da osoba otkrije zbog cega je depresivna i nekad je dovoljno da osoba promeni stav ...da nadje resenje za svoje probleme...

Nekad je kod zena depresija usled hormonskog poremecaja i onda se daje hormonska terapija a ne piju se antidepresivi :roll:

na primer nedostaje progesteron ili .... je uzrok disfunkcija stitne zlezde..

Znaci treba ici kod ginekologa i endoktrinologa...

Poslednja izmena:
Depresija je slozeni biohemijski poremecaj koji vrlo cesto MORA da se dovede u red lekovima, kako bi bolesnik uopste bio u stanju da se podvrgne psihoterapiji.
Da nije tako, psihoterapija sama po sebi bila bi dovoljna. A nije. Biohemijski se stvari dovode u red lekovima. A pogresni stavovi, procene, gledista i slika sveta, koriguje se psihoterapijom.
Dok bolesnik nije stabilan, dok ne oseti tracak svetlosti i nade, dok ne oseti da ide ka poboljsanju, da su mu dani vedriji a raspolozenje bolje, nema svrhe pocinjati sa psihoterapijom

Depresija je slozeni biohemijski poremecaj koji vrlo cesto MORA da se dovede u red lekovima, kako bi bolesnik uopste bio u stanju da se podvrgne psihoterapiji.
Da nije tako, psihoterapija sama po sebi bila bi dovoljna. A nije. Biohemijski se stvari dovode u red lekovima. A pogresni stavovi, procene, gledista i slika sveta, koriguje se psihoterapijom.
Dok bolesnik nije stabilan, dok ne oseti tracak svetlosti i nade, dok ne oseti da ide ka poboljsanju, da su mu dani vedriji a raspolozenje bolje, nema svrhe pocinjati sa psihoterapijom

Dobro to dodje kao teska depresija, koja se tako leci...
ali ne nasumice davanjem antidepresiva kako to neki rade...

obicna depresija se moze izleciti samo psihoterapijom...

ja sam navela primere kada je uzrok depresije nesto drugo...
disfunkcija hormona ili rada stitne zlezde...
tada se treba obratiti tim lekarima najpre da bi se rewsio uzrok..

Jel bi znao neko sta bi moglo da bude kad uvece pocne da hvata depresija.
U zadnje vreme mi se desava da kako pocne da pada mrak mene uhvati neka tuga,strah,zabrinutost...
Ali nije to nesto bezveze,nego bas se lose osecam uvece. Vec sam se zabrinula.

Jel bi znao neko sta bi moglo da bude kad uvece pocne da hvata depresija.
U zadnje vreme mi se desava da kako pocne da pada mrak mene uhvati neka tuga,strah,zabrinutost...
Ali nije to nesto bezveze,nego bas se lose osecam uvece. Vec sam se zabrinula.

Kako spavas i koliko dugo?
Osecas li promene u apetitu? Da je bitno manji ili bitno veci?
Da li si samo zabrinuta i nervozna ili si bezvoljna, tuzna i places bez posebnog razloga?

Preselila sam se u novu sobu u potkrovlju,i soba je stvarno prelepa sa krovnim prozorom,raj, al su pocele da se pojavljuju bube.I to one odvratne stonoge nemam pojma odakle.
Al to je bilo samo mozda 2 nedelje dok nismo promenili mrezu na prozoru.Sad ih nema.
To je bila jedina promena...

Kako spavas i koliko dugo?
Osecas li promene u apetitu? Da je bitno manji ili bitno veci?
Da li si samo zabrinuta i nervozna ili si bezvoljna, tuzna i places bez posebnog razloga?

Spavam uglavnom osam-devet sati al nekad i manje.
Apetit mi je osrednji kao i uvek,mada uglavnom jedem radi reda,nikad nisam gladna...
Zabrinuta,nervozna,bezvoljna i tuzna.
Ne placem skoro nikad.

da li iz te sobe možeš da vidiš autobusku stanicu neku?

Ne,samo zvezde,nebo i svetla grada...
Al cesto uvece idem busom pa me zato podseca.

E da,da napomenem da mi se skoro svaki dan desi i lupanje srca,odjednom zalupa jace na koji sekund pa prestane.Bas neprijatan osecaj.I dispnea takodje,kao neka glad za vazduhom.
Ali mozda na 15-ak minuta i to ne svaki dan.

Spavam uglavnom osam-devet sati al nekad i manje.
Apetit mi je osrednji kao i uvek,mada uglavnom jedem radi reda,nikad nisam gladna...
Zabrinuta,nervozna,bezvoljna i tuzna.
Ne placem skoro nikad.

Ne,samo zvezde,nebo i svetla grada...
Al cesto uvece idem busom pa me zato podseca.

E da,da napomenem da mi se skoro svaki dan desi i lupanje srca,odjednom zalupa jace na koji sekund pa prestane.Bas neprijatan osecaj.I dispnea takodje,kao neka glad za vazduhom.
Ali mozda na 15-ak minuta i to ne svaki dan.

Onda to nije depresija nego anksioznost
A moguce i napad panike, po simptomima koje opisujes (lupanje srca, nedostatak vazduha) koji se iznenada pojavljuju a isto tako i nestaju.

dakle ovako.

preselila si se u "raj" u koji su se doselile bube.
Stavili ste mrežu na prozore (iako nisi sigurna da bube dolaze kroz prozor)
Kroz prozor vidiš svetla grada (koji je daleko, jer do njega ideš busom)

Da li te mreža sprečava da vidiš grad?

(aritmija koju imaš je samo posledica i kada budeš otkrila šta je uzrok, lako ćeš se rešiti. Pretpostavljam da imaš hiperventilaciju i da "ne možeš da uhvatiš vazduh" koliko bi htela?)

Moguce,to sam i ja pomislila za napad panike.
Ali ja pocnem i da gubim volju i energiju vec negde od popodneva,hvata me neka
tuga,osecaj besmisla,koncentracija mi je ocajna.Mogu da ucim samo ujutru.

svaka panika ima svoje podsvesne razloge.
Iz tvoje odluke da postaviš pitanje na temi Depresija, izgleda da si ti svoj problem već definisala. Dakle ostaje da se vidi zašto si depresivna.
Panika je samo maska za depresiju.

Meni se čini (slobodna procena) da taj raj iz nekog razloga nije baš idealan, ali da razlog ne leži u bubama, već negde drugde.

dakle ovako.

preselila si se u "raj" u koji su se doselile bube.
Stavili ste mrežu na prozore (iako nisi sigurna da bube dolaze kroz prozor)
Kroz prozor vidiš svetla grada (koji je daleko, jer do njega ideš busom)

Da li te mreža sprečava da vidiš grad?

(aritmija koju imaš je samo posledica i kada budeš otkrila šta je uzrok, lako ćeš se rešiti. Pretpostavljam da imaš hiperventilaciju i da "ne možeš da uhvatiš vazduh" koliko bi htela?)

Da,al otkad je mreza,nema buba,nema ih vec 2 meseca.
A grad vidim jer sam na brdu,kilometar iznad centra.
Ne sprecava me mreza,skroz je providna.

E to,to,kao da ne mogu da uhvatim vazduha koliko mi je potrebno.

Back