Bez šale... evo mog iskustva pa možda nekom bude od koristi.
Imam čitavog života problem sa hormonima i jedna od posledica je izražena dlakavost. Najviše me je mučila ona na licu i bukvalno godinama svakodnevno posle umivanja uzmem uveličavajuće ogledalo i pincetu, počupam šta ima i onda počinje dan... Bukvalno nikad ništa drugo za lice nisam koristila osim čupanja (najčešće pincetom, ali nekad i aparatom). To je i bio razlog zašto se nisam odlučivala za lasersku epilaciju budući da period pre i dok se rade tretmani, dlake se uklanjanju samo površinski.
Sad kažem - pogrešila sam

Kad sam, svesna da idu godine i da se maljavost na licu može samo povećavati, podstaknuta cenom "ultra brze" trajne laserske epilacije, konačno odlučila da se upustim u to, najpre sam se opredelila za depil kremu (užasnuta idejom da brijam lice). I ako nemam osetljivu kožu, i ako sam kupila neku ultra giga mega dobru kremu specijalno za lice (i platila je oko 700 dinara) - ne samo da me je užasno peklo i ostavljalo crvenilo na licu, nego nije bilo ni uklonjeno sve kako treba. Osim toga, na kremi piše - "ne sme se koristiti u naredna 72 sata".
Bio je vikend pa sam nekako "izgurala", a onda su mi, kad sam se požalila u nekom društvu, devojke rekle da brijanje uopšte nije strašno, da mnoge to čak i praktikuju i da - probam. Kupila sam nov paket brijača, kremu-penu za brijanje namenjenu ženama i probala.
Daleko je lakše, jednostavnije, ugodnije i daleko lepše se skine, ne ostaje nikakvo crvenilo, koža nije iritirana. Dakle - za to privremeno i na kratko (dok se radi tretman) - brijanje je sasvim prihvatljiva opcija (bolja od depil kreme).
Tretman nije bezbolan (i ako se kao takav reklamira), bar ne za mene sa puno dlaka...
Ali, boli i čupkanje i svakla depilacija - navikle smo

U svakom slučaju, zaista ne traje dugo i zaista nije ništa (jako) strašno.
Radi se kombinacijom dva aparata kako bi rezultati bili što bolji.
Posle dva tri dana, budući da i pre toga tri nedelje nisam ništa čupkala, dlaka je bilo toliko da sam mislila da ja to neću izdržati. Ali, par dana kasnije, dlake su se osetno i vidno proredile... znači, ne "ispadaju" odmah, nego im treba nekoliko dana. Uglavnom, između dva tretmana (prva tri se rade u razmaku od dve nedelje, kasnije na tri) od svakodnevnog brijanja, došla sam do uklanjanja na tri dana. Posle drugog tretmana čini mi se da neću morati ni toliko... sve najvidljivije dlačice su nestale. Na dva-tri dana uradim piling lica.
Sve u svemu - ja sam prezadovoljna rezultatom i sama pomisao na to da u nekom narednom periodu neću počinjati dan u društvu pincete - deluje mi neverovatno

. Da sam znala da je tako jednostavno (i da to brijanje nije tako strašno kao privremeno rešenje budući da se dlačice svakako uništavaju iz korena), sigurno bih to uradila godinama ranije.