Depilacija, epilacija, uklanjanje dlaka sa raznih delova tela

• Začetnik teme Začetnik teme trazim savet
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Које дијелове тијела депилирате?

• ноге

• науснице

• испод пазуха

• руке

• предио око гениталија

• стомак/ груди/ лице

• не депилирам ништа

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Valdi,molim te mi pomozi :) Radila sam brazilsku trajnu epilaciju,tj epilaciju intimne regije 6 tretmana i nista se nisu dlacice proredile.Pre dva meseca sam odradila poslednji tretman i odlucila da vise ne idem u taj salon.Da li mogu sad da uplatim u nekom drugom salonu,posto sam odlucna da se resim dlacica.Konkretno pitanje: Da li ima kakve veze sto cu raditi epilaciju u kratkom roku sa dva razlicita aparata? Hvala
daj slike ne vredi ovako na nevidjeno

Bez šale... evo mog iskustva pa možda nekom bude od koristi.
Imam čitavog života problem sa hormonima i jedna od posledica je izražena dlakavost. Najviše me je mučila ona na licu i bukvalno godinama svakodnevno posle umivanja uzmem uveličavajuće ogledalo i pincetu, počupam šta ima i onda počinje dan... Bukvalno nikad ništa drugo za lice nisam koristila osim čupanja (najčešće pincetom, ali nekad i aparatom). To je i bio razlog zašto se nisam odlučivala za lasersku epilaciju budući da period pre i dok se rade tretmani, dlake se uklanjanju samo površinski.
Sad kažem - pogrešila sam :)
Kad sam, svesna da idu godine i da se maljavost na licu može samo povećavati, podstaknuta cenom "ultra brze" trajne laserske epilacije, konačno odlučila da se upustim u to, najpre sam se opredelila za depil kremu (užasnuta idejom da brijam lice). I ako nemam osetljivu kožu, i ako sam kupila neku ultra giga mega dobru kremu specijalno za lice (i platila je oko 700 dinara) - ne samo da me je užasno peklo i ostavljalo crvenilo na licu, nego nije bilo ni uklonjeno sve kako treba. Osim toga, na kremi piše - "ne sme se koristiti u naredna 72 sata".
Bio je vikend pa sam nekako "izgurala", a onda su mi, kad sam se požalila u nekom društvu, devojke rekle da brijanje uopšte nije strašno, da mnoge to čak i praktikuju i da - probam. Kupila sam nov paket brijača, kremu-penu za brijanje namenjenu ženama i probala.
Daleko je lakše, jednostavnije, ugodnije i daleko lepše se skine, ne ostaje nikakvo crvenilo, koža nije iritirana. Dakle - za to privremeno i na kratko (dok se radi tretman) - brijanje je sasvim prihvatljiva opcija (bolja od depil kreme).
Tretman nije bezbolan (i ako se kao takav reklamira), bar ne za mene sa puno dlaka...
Ali, boli i čupkanje i svakla depilacija - navikle smo :)
U svakom slučaju, zaista ne traje dugo i zaista nije ništa (jako) strašno.
Radi se kombinacijom dva aparata kako bi rezultati bili što bolji.
Posle dva tri dana, budući da i pre toga tri nedelje nisam ništa čupkala, dlaka je bilo toliko da sam mislila da ja to neću izdržati. Ali, par dana kasnije, dlake su se osetno i vidno proredile... znači, ne "ispadaju" odmah, nego im treba nekoliko dana. Uglavnom, između dva tretmana (prva tri se rade u razmaku od dve nedelje, kasnije na tri) od svakodnevnog brijanja, došla sam do uklanjanja na tri dana. Posle drugog tretmana čini mi se da neću morati ni toliko... sve najvidljivije dlačice su nestale. Na dva-tri dana uradim piling lica.
Sve u svemu - ja sam prezadovoljna rezultatom i sama pomisao na to da u nekom narednom periodu neću počinjati dan u društvu pincete - deluje mi neverovatno :). Da sam znala da je tako jednostavno (i da to brijanje nije tako strašno kao privremeno rešenje budući da se dlačice svakako uništavaju iz korena), sigurno bih to uradila godinama ranije.

Meni je dosadilo da svaki dan moram da brinem o dlakama i da li mogu obuci haljinu zbog dlaka ili ne, i onda sam cula za epilaciju. Reklamiraju je kao trajnu ali nije tako, ali traje 2GODINE, sto je fantasticno, znaci dve godine nema brijanja svaki drugi dan, kad razmislim koliko potrosim za brijace to je jos i usteda. Imate dosta salona koji rade epilaciju pa mozete probati gde mislite da rade dobro, ili gde vam je preporuceno(ja licno idem u happy lady na bulevaru kralja aleksandra, cene su povoljne, oko 4500 za cele noge). Pokusajte sa epilacijom pa ako vam se ne dopadne uvek se mozete vratiti na brijanje

Ja znam za lasersku epilaciju, radila sam je u laser centru u Prote Mateje i zaista sam odusevljena rezultatima. Radili su mi epilaciju Light Sheer Desire laserom, uradila sam 3 tretmana sa razmacima od po mesec dana i vec godinu i po nemam problem sa dlacicama jer su nestale potpuno.

Ja sam radila u laser centru u Prote Mateje i prezadovoljna sam, laserski tretman nije skup, posle svakog tretmana moje noge su bile glatke i bbez oziljaka od lasera. Jako sam srecna i zadovoljna.

divno<3 jel imaju sajt?jel ih ima na fejsu?jelda su najbolji u gradu i najpovoljniji<3

Moja supruga je imala problema sa dlakama na nogama, pazuhu, gde zamislite...baš se loše osećala zbog toga a i meni nije bilo sve jedno, naime, kroz priču sa drugarom dotaknemo se nekako te teme, muške priče...i kaže mi kako njegova žena već neko vreme ide u salon lepote u Beogradu i nema više problema sa tim, jes da je trebalo malo više vremena ali sada skroz druga priča. Žena kao da nikada nije ni imala problema sa tim. Tako da sam zakazao i uzeo kao poklon nekoliko termina, ali kasnije je išla na još jer su se videli rezultati i danas je milina kako je nekada bilo :O) Centar se zove Lady Epil u Beogradu, ladyepil.rs pa koga interesuje neka pogleda. Sve najbolje

Moja supruga je imala problema sa dlakama na nogama, pazuhu, gde zamislite...baš se loše osećala zbog toga a i meni nije bilo sve jedno, naime, kroz priču sa drugarom dotaknemo se nekako te teme, muške priče...i kaže mi kako njegova žena već neko vreme ide u salon lepote u Beogradu i nema više problema sa tim, jes da je trebalo malo više vremena ali sada skroz druga priča. Žena kao da nikada nije ni imala problema sa tim. Tako da sam zakazao i uzeo kao poklon nekoliko termina, ali kasnije je išla na još jer su se videli rezultati i danas je milina kako je nekada bilo :O) Centar se zove Lady Epil u Beogradu, ladyepil.rs pa koga interesuje neka pogleda. Sve najbolje

kapiram te brate, mogu misliti kako ti je bilo, kao da jebesh jetija! :(((((

Pozdrav, imam jedno pitanje. Danas sam imala prvi tretman laserske epilacije. Imam jedan mali mladez, doktorica ga nije prekrila nicime dok je radila tretman. Te sam primjetila malo kasnije da je mladez promijenio svoju boju tj da je tamniji, moze se reci i skroz crn, a nije bio takav. Pa me interesuje da li neko zna, ima iskustva ili bilo sta da mi kaze, da li se nesto moglo desiti mladezu, da li bih trebala posjetiti dermatologa odmah ili je to pak nesto sto ne moze da nasteti mladezu..?

Back