Demonstracije Albanaca u Skoplju

ludishinter

Domaćin
Poruka
4.191
"Велика Албанија" усред Скопља

Неколико хиљада Албанаца протестовало у центру Скопља тражећи прекид дискриминационе политике према албанској мањини. Упркос позивима организатора да се уздрже од запаљивих слогана, учесници узвикивале пароле у част ОВК и "Велике Албаније". Скуп завршен без инцидената.

Демонстрације неколико хиљада Албанаца у центру Скопља протекле су без инцидената, а скуп, који је подржало сијасет тамошњих невладиних организација, обезбеђивао је необично велики број полицајаца. Демонстранти су носили албанске заставе и, повремено, узвикивали пароле којима се велича Ослободилачка војска Косова, али и идеја о "Великој Албанији".

Пртотест је организовао "Савет грађанских организација Албанаца", због, како је објашњено дискриминационе политике владе Николе Груевског, али је затражено и обустављање читавог низа судских процеса, који се воде против некадашњих албанских герилаца.

Македонски Албанци, који чине четвртину од два милиона становника те државе, затражили су и обустављање грандоманског пројекта "Скопље 2014", којим је најављено подизање низа античких палата, споменика и разних других објеката, како би се потврдила историјска веза данашњих Македонаца и Александра Македонског.

Осим прекида судских процеса, које је иницирало македонско правосуђе, демонстранти су затражили и хитан прекид четири процеса које је Скопљу препусти Хашки трибунал.

Скуп није подржала владајућа Демократска унија за интеграције, некадашњег команданта Ослободилачке националне армије, Алија Ахметија.

Портпарол владе из редова ДУИ, Шефик Дураку, оценио је да је мали број учесника овог скупа најбољи доказ да се проблеми Албанаца решавају унутар институција.

Македонија је током јутра била у стању делимичне приправности, јер су сличне демонстрације одржане и пре девет година, такође без инцидената, али је свега дан касније, у Тетову почела оружана побуна Албанаца у Македонији, која је окончана после шест месеци борби, потписивањем Охридског мировног споразума.

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/3/Регион/686221/"Велика+Албанија"+усред+Скопља.html

:hahaha::hahaha::hahaha::rotf::rotf: :dash::dash::dash:

Ko kome jamu kopa, sam u nju upadne ! Makedonci priznaju Kosovo kao nezavisnu drzavu, a i sami imaju probleme sa sipcima ! Mozete misliti koji koeficient inteligencije moras imati da bi rezao granu na kojoj i sam sjedis !!

Tako im i treba i nije mi ih zao. Ako dodje do pucketanja (a hoce) , treba spasiti i primiti samo nase Srbe i Srpkinje , a njih neka brani NATO ! ;)

PRIŠTINA
- Makedonija podržava teritorijalni integritet Kosova, izjavio je danas makedonski ministar inostranih poslova Antonio Milošoski, koji je prisustvovao otvaranju makedonske ambasade u Prištini.
Kako prenosi makfaks, Milošoski je u razgovoru sa kosovskim ministrom inostranih poslova Skenderom Hisenijem podržao i razvoj dobrih odnosa dveju zemalja na svim poljima.
Milošoski se sastao i sa kosovskim predsednikom Fatmirom Sejdiuom, koji je izjavio da dobrosusedska saradnja Kosova i Makedonije daje primer celom regionu.
http://www.novosti.rs/code/navigate...ovo&kword_add=makedonija, makedonija - kosovo

Добро се добрим враћа.........:mrgreen:

:hahaha:

Како ви ваше неуспехе што нисте могли да сачувате Косово нама преписујете и желите нам зло.

Ох Срби па ми једва чекамо да се опет зарати,што шиптари не смеју?

Друго било их је 1000 максимум на скупу.

Ви сте почели ко они да препуцавате цифре и бријке

:hahaha:

Како ви ваше неуспехе што нисте могли да сачувате Косово нама преписујете и желите нам зло.

Ох Срби па ми једва чекамо да се опет зарати,што шиптари не смеју?

Друго било их је 1000 максимум на скупу.

Ви сте почели ко они да препуцавате цифре и бријке

ne mi vama paprikarima samo zelitmo da vas snadje isto sto je nas snaslo, pa da mi vama, kao sto ste vi nama, priznamo nezavisno siptarsko skoplje kumanovo tetovo i celu istocnu makedoniju :super:

sto kazu da vam vratimo milo za drago

Back