Demoni i njihova projavljivanja

procitaj do kraja...boldovano...tj. od cega ce ga...cuvati?
od "demonskih napadaja"...e, pa to nisu nikakvi demonski napadaji
i totalno je drsko i neodgovorno mladom covjeku plasirati takve...budalastine...:confused:

Pa dobro, sve i da je psiha u pitanju, nije lose da pokusa i ovo. I ja licno ne verujem bas u demone, (mada kuc, kuc, da ne cuje djavo), ali ako ima ljudi koji se zlopate s tim, zasto da ne poslusaju svaki dobar savet, moze da pomogne, zaista!

sta ja...mislim da radim?
1. ne uvjeravam ga da ga "spopada demon" to je sigurno...
2. prenesoh iskustvo iz prve ruke...vlastito...u velikoj mjeri slicno
3. ostavih relevantne linkove gdje je lijepo objasnjeno o cemu se radi

i sve to u cilju da se covjek prestane bojati jer razloga za strah nema
ne dogadja mu se nista neobicno...

1.A sta ako ga napada demon sto verovatno i jeste?Sta mu onda pomazes tim tvojim praznim pricama?
2.I Magdalina prica iz licnog,veoma velikog iskustva...Pa?Sto je onda tvoje iskustvo istinitije od njenog?
3.Ona je objasnila gde se moze obratiti (kod kojih duhovnika) u vezi sa svojim problemom...nije sebe preporuchila kao "resenje" kao sto ti to nonsalantno radis....

Poslednja izmena od moderatora:
Pa dobro, sve i da je psiha u pitanju, nije lose da pokusa i ovo. I ja licno ne verujem bas u demone, (mada kuc, kuc, da ne cuje djavo), ali ako ima ljudi koji se zlopate s tim, zasto da ne poslusaju svaki dobar savet, moze da pomogne, zaista!

Picolo, to nisu nikakvi demoni
imala sam vrlo slicne snove ...u toj dobi...
i poznajem , osobno, bar jos 10tk ljudi s takvim iskustvom...
citava stvar je odlicno dokumentirana i prilicno dobro objasnjena...odi na linkove

medjutim, kad npr. 15/18 godisnjaku u takvoj situaciji...koja stvarno moze prouzrokovati poprilican strah i nelagodu...
sugeriras da su to "demonski napadaji" dijete ti moze i povjerovati...
to je potpuno neodgovorno i da sam roditelj tog djeteta...nahebala bi se tom "psihologu amateru" svega po spisku...:confused:

1.A sta ako ga napada demon sto verovatno i jeste?Sta mu onda pomazes tim tvojim praznim pricama?
2.I Magdalina prica iz licnog,veoma velikog iskustva...Pa?Sto je onda tvoje iskustvo istinitije od njenog?
3.Ona je objasnila gde se moze obratiti (kod kojih duhovnika) u vezi sa svojim problemom...nije sebe preporuchila kao "resenje" kao sto ti to nonsalantno radis....

.

1. ne napada ga demon kao sto ni mene nije napadao demon, a sanjala sam vrlo slicne
snove...ponavljajuce...s ciklusima "budjenja iz sna u san" i "osjecajem prisustva"...
2. Magdalina olako... ...(ima tomu vec 10tak stranica...)
da je stvarno imala takvo iskustvo potrudila bi se da sazna o cemu se zapravo radi...
ili je skroz naskroz...neobrazovana poput nopr. tebe...pa stvarno vjeruje u to sto piskara?
3. preporucih psihologa i nekoliko sajtova gdje se moze informirati...

Poslednja izmena od moderatora:
Picolo, to nisu nikakvi demoni
imala sam vrlo slicne snove ...u toj dobi...
i poznajem , osobno, bar jos 10tk ljudi s takvim iskustvom...
citava stvar je odlicno dokumentirana i prilicno dobro objasnjena...odi na linkove

medjutim, kad npr. 15/18 godisnjaku u takvoj situaciji...koja stvarno moze prouzrokovati poprilican strah i nelagodu...
sugeriras da su to "demonski napadaji" dijete ti moze i povjerovati...
to je potpuno neodgovorno i da sam roditelj tog djeteta...nahebala bi se tom "psihologu amateru" svega po spisku...:confused:

Jeste, ali imaj u vidu da u malim sredinama, odakle je korisnik koji je pitao, je sramota na neki nacin ici kod psihijatra. Zato se on i obratio ovde (tj. prvo ovde). Nisam stekla utisak da je korisnik toliko plasljiv, vec da se obraca na temi ne zbog toga sto veruje da su ga opseli demoni, vec zato sto trazi pomoc ovakve vrste...znaci sve, samo ne (jos ne) odlazak kod lekara.;)

Jeste, ali imaj u vidu da u malim sredinama, odakle je korisnik koji je pitao, je sramota na neki nacin ici kod psihijatra. Zato se on i obratio ovde (tj. prvo ovde). Nisam stekla utisak da je korisnik toliko plasljiv, vec da se obraca na temi ne zbog toga sto veruje da su ga opseli demoni, vec zato sto trazi pomoc ovakve vrste...znaci sve, samo ne (jos ne) odlazak kod lekara.;)

ma daj...ja sam iz grada sa 12000 stanovnika...pa?
1. ne mora otici psihologu u svom rodnom gradu
2. problem je, realno, sasvim lijepo...rjesiv/objasnjiv...u domenu bilo kojeg skolskog psihologa...

... Moj ti je najtopliji savet da počneš uvečepre leganja u krevet da zakrštavaš postelju pre spavanja, jer je to osnovno pravilo koje treba da drže svi kršteni i oni koji se smatraju hrišćanima, jer na taj način, mi svoju postelju osvećujemo i nevidljivo zaštićujemo od dejstva demona. Tri puta se uzduž napravi znak krsta i pročitaš molitvu :"Neka vaskrsne Bog i neka se razveju neprijatelji njegovi i neka beže od lica Njegova oni koji Ga mrze. Neka iščeznu kao što izčezava dim, kao što se topi vosak na domaku ognja; tako neka izginu đavoli pred licem onih koji ljube Boga i koji radosno govore: ...
I sad se ja pitam... Taj bog sa svim svojim anđelima neće ni prstom mrdnuti mada dolaze kojekakvi... inkubusi i sukubusi da te maltretiraju dok spavaš. Ali oće ako očitaš molitvu? :confused:

ma daj...ja sam iz grada sa 12000 stanovnika...pa?
1. ne mora otici psihologu u svom rodnom gradu
2. problem je, realno, sasvim lijepo...rjesiv/objasnjiv...u domenu bilo kojeg skolskog psihologa...

Skolski psiholozi obicno znaju samo osnovno...i nemare mnogo da se udubljuju, vec salju kod psihijatra. E, sad, ne kazem da je to pogresno, ali mozda korisnik veruje da ce mu ovakvo nestoo pomoci, a "vera u uspeh je vec pola uspeha".;)
Znaci, bitno je pomoci coveku, a naravno da jesam i za strucnu pomoc kad je neophodna.

Nije sramota otici kod psihijatra.Pored toga,ako se neki manji problem ne leci na vreme ,moze prerasti u ozbiljnu mentalnu bolest.

1. ne napada ga demon kao sto ni mene nije napadao demon, a sanjala sam vrlo slicne
snove...ponavljajuce...s ciklusima "budjenja iz sna u san" i "osjecajem prisustva"...
2. Magdalina olako... ...(ima tomu vec 10tak stranica...)
da je stvarno imala takvo iskustvo potrudila bi se da sazna o cemu se zapravo radi...
ili je skroz naskroz...neobrazovana poput nopr. tebe...pa stvarno vjeruje u to sto piskara?
3. preporucih psihologa i nekoliko sajtova gdje se moze informirati...

1.Sta je tebe napadalo ili nije nema veze sa ovim slucajem..Ti zelis da verujes da si imala nekakav poremecaj spavanja i to je to...kazes da si izlecila....On ne kaze da ima osecaj prisustva vec vidi neku priliku svaki put...to se u onom linku(koga je Boga pitaj ko sastavljao...) ne pominje ali se "upozoravaju" ljudi da "sigurno" nije demon:hahaha:...ne nego ce reci da jeste...:D...prvi link ne radi..
2.Magdalina ima veliko iskustvo sa tim stvarima i prica o necemu sto zna...i opet...ne preporucuje sebe kao "lek" vec molitve i duhovnike koji imaju iskustva u tome...imas nesto protiv toga?
3.jaki sajtovi...

pa njemu upravo to i treba..."osnovno"
da mu netko objasni kakav je proces...spavanje/sanjanje...
kako mozak funkcionira tada i sta se zapravo u njegovom...slucaju dogadja...
daklem, osnovno...kao sto rekoh, prilicno cesta i odlicno dokumentirana stva
r...

Pa ako je tako, onda odlicno!

Drago mi je zbog toga, tj. zbog korisnika koji je pitao.:)

Znaci, moguce mu je pomoci i to je najbitnije.

Naravno, ali i psihijatri idu kod svestenika radije nego kod kolega, i to mnogi.:ok:

sto da ne?
samo, nisu ni svi svestenici, kao ni svi...psihijatri/vozaci/pekari, jednako dobri u svom poslu
ili jednako zainteresirani za njega...
npr. moja drugarica je imala vrlo tesku emotivnu situaciju i grozan razvod...
toliko je emotivno, psihicki...prsla da je pocela tripovati kako je njen
bivsi suprug pod djelovanjem "crne magije"
ondak se pokupila i otisla popu
on, neki fin covjek, al nadasve realan
kaze slijedece: "idi ti, sine, lijepo psihologu i popricaj s njim...odgovori na sva ta pitanja
su u tebi, a ne u tvojoj okolini...i zatim se fino ponovo udaj"
da li joj je njegov savjet pomogao...jeste.:lol:
iz moje perspektive, taj pop je fenomenalan...covjek koji odlicno radi svoj...posao.

Ljudi hvala na pomoci!!!

Mozda je samo ovo poremecaj sna i nista vise a mozda je i nesto drugo pa tako da cu lepo uzeti u obzir i savete na duhovnom nivou i one psiholoske ali cu dobro da obratim paznju kojeg cu duhovnika ili psihologa da izaberem ako se budem obracao nekom!!!

Taj san dodje tako nekad jednom u 5 meseca pa cak i duze ali nekad ima obicaj kad se desi odmah posle toga ne prodje gotovo ni jedna nedelja i opet izcima me tako jos par puta i onda znam da sam miran duze vreme!!!To traje nekih otprilike 4 i vise godina pa tako da sam vec naviko malo, to mi dodje samo ko neki jaci horor film i prodje!!!hahahah
Zato ne nameravam da idem kod bilo kog psihijatra ili psihologa vec cu jednostavno da pitam i ispricam nekom psihologu usput onako kad imam priliku a moja keva ima jednu prijateljicu pa kad su zajedno mislim da cu da joj ispricam ukratko o cemu se radi!!!
A svesteno lice mogu lako da nadjem jer kad je prolece, leto, lepo vreme cesto sa prijateljima idem na pecanje, pesacenje, izlete, gitarica, jer prolazimo pored mnogo manastira usput!!!

Ovde sam ovo postavio jer sam hteo da cujem par saveta nekih koji su imali slicno iskustvo cisto da znam o cemu se radi!

Ljudi hvala na pomoci!!!

Mozda je samo ovo poremecaj sna i nista vise a mozda je i nesto drugo pa tako da cu lepo uzeti u obzir i savete na duhovnom nivou i one psiholoske ali cu dobro da obratim paznju kojeg cu duhovnika ili psihologa da izaberem ako se budem obracao nekom!!!

Taj san dodje tako nekad jednom u 5 meseca pa cak i duze ali nekad ima obicaj kad se desi odmah posle toga ne prodje gotovo ni jedna nedelja i opet izcima me tako jos par puta i onda znam da sam miran duze vreme!!!To traje nekih otprilike 4 i vise godina pa tako da sam vec naviko malo, to mi dodje samo ko neki jaci horor film i prodje!!!hahahah
Zato ne nameravam da idem kod bilo kog psihijatra ili psihologa vec cu jednostavno da pitam i ispricam nekom psihologu usput onako kad imam priliku a moja keva ima jednu prijateljicu pa kad su zajedno mislim da cu da joj ispricam ukratko o cemu se radi!!!
A svesteno lice mogu lako da nadjem jer kad je prolece, leto, lepo vreme cesto sa prijateljima idem na pecanje, pesacenje, izlete, gitarica, jer prolazimo pored mnogo manastira usput!!!

Ovde sam ovo postavio jer sam hteo da cujem par saveta nekih koji su imali slicno iskustvo cisto da znam o cemu se radi!

Неколико савета светих отаца о томе како се треба односити према сновима:

http://www.scribd.com/doc/15697460/SUJEVERJAKLANJANJE-DJAVOLUSveti-Oci

Ем што ћеш сачувати новац намењен за бесплодне сеансе код психолога, ем што ћеш се врло брзо истих ослободити.

Истина је врло једноставна.

d93e2013upravoslavnojcr.jpg

Pogledaj tipa sa prekrstenim rukama na grudima i obrati paznju na njegovu mantiju na koljenu desne noge: tu se vidi bjelkasti krug. Takvih krugova razlicitih velicina (zavisno od ranga) ima po cijeloj fotografiji.

dvashara3l.jpg

"Fenomen" vatrene kugle zapravo su slave (glory) andjela. Sto veca snaga andjela, time je veca slava. Uporedite krugove na ovim slikama.

"I zasija zemlja od slave njegove."

Poslednja izmena:
Хех, не пратиш догађања у медицини - данас је све више призната алтернативна медицина од хомеопатије па до биоенергетичара.........

Nije priznata, nego je popularna.
Normalno da je danas popularnija nego nekad. Jer se vidi da se opšti obrazovni nivo populacije srozao ko čarapa na pijanoj droci. :confused:

Back