Demoni i njihova projavljivanja

ne znam sad dal je pravoslavno ili nije ali meni deluje logicno..ako si duhovno preporodjen i priznao boga i potcinio se bozijoj volji ne mozes svojim neposrednim delanjem da podstaknes mracnu stihiju svoje duse na stvarni greh..
O, ne, draga moja, niko nije trajno pelcovan od greha i obmane.
Događalo se da padaju i najveći podvižnici...
Pogledaj samo "Nevidljivu borbu" od sv.Nikodima Agiorita i vidi sve te nijanse napora i bitaka koje se biju...

O, ne, draga moja, niko nije pelcovan od greha i obmane.
Događalo se da padaju i najveći podvižnici...
Pogledaj samo "Nevidljivu borbu" od sv.Nikodima Agiorita i vidi sve te nijanse napora i bitaka koje se biju...
ne ne debelo moras da zeznes duhovnika..na primer on smatra da je poznao istinu i da to nije dato svima..njima nije dato tebi je dato i onda smatras sebe izabranikom koji ima poseban znacaj...i tu ulece demon..nisi zadovoljan sto je ova istina samo tvoja nego trazis i priznanje od drugih ..krece sujeta a sujeta odvodi u laz..prefrigan demon samo tako..

ovi demoni koji napadaju duhovnike su najzanimljiviji jer su namazani svim bojama haha
da.. naprimer daju monahu željnom slave lažni duh prozorljivosti...

za demone je najveći uspeh da poraze monaha jer običan čovek je laka žrtva a monah je vojnik Hristov...
i motiv zbog koga Bog dopušta da demoni napadaju monahe je drugačiji nego kod običnih ljudi... kod običnih ljudi Božije dopuštenje najčešće postoji zbog greha, kod monaha Bog daje dopuštenje za demonske napade da bi se monah podvizavao i napredovao u veri... mnogi monasi i izgube bitku...neki padnu pa opet ustanu i tako dok duhovno ne prohodaju, dok im vera ne ojača toliko da nauče da uvek pobeđuju demonska iskušenja...neki odustanu od borbe...
važan aspekt monaške pobede je poslušnost prema duhovniku...jer duhovnik je taj koji vodi monaha u toj borbi i demon uvek pokušava da oslabi tu vezu monaha sa duhovnikom...

takođe ispoljavanja demonskih napada su mnogo očiglednija kod monaha...jer kod običnih ljudi demoni ne žele da ljudi znaju da oni postoje, a monasi to već dobro znaju... zašto demoni ne žele da ljudi znaju za njihovo postojanje...jer je najbeznadežnije porobljen onaj koji ne zna da je porobljen..a i kad bi ljudi znali da demoni postoje automatski bi poverovali da i Bog postoji...

Poslednja izmena:
da.. naprimer daju monahu željnom slave lažni duh prozorljivosti...

za demone je najveći uspeh da poraze monaha jer običan čovek je laka žrtva a monah je vojnik Hristov...
i motiv zbog koga Bog dopušta da demoni napadaju monahe je drugačiji nego kod običnih ljudi... kod običnih ljudi Božije dopuštenje najčešće postoji zbog greha, kod monaha Bog daje dopuštenje za demonske napade da bi se monah podvizavao i napredovao u veri... mnogi monasi i izgube bitku...neki padnu pa opet ustanu i tako dok duhovno ne prohodaju, dok im vera ne ojača toliko da nauče da uvek pobeđuju demonska iskušenja...neki odustanu od borbe...
važan aspekt monaške pobede je poslušnost prema duhovniku...jer duhovnik je taj koji vodi monaha u toj borbi i demon uvek pokušava da oslabi tu vezu monaha sa duhovnikom...
kod mnogih monaha uzima se taj pocetak kao dostignut kraj a radjanje duhovnog zivota svata se kao savrsenstvo..e tu je obmana..tu nadje demon da te zezne,jes majstor nema sta..

Jel to znaci da im je bog natovario vise nego sto mogu da ponesu?
mislim da Bog ne tovari, on dopušta iskušenja.
Ti koji odustanu najčešće nisu bili tu iz pravih razloga...
ne vodi ih želja da budu u zajednici sa Bogom, nego želja za slavom, za spasenjem...nema naravno ništa loše u tome da se monah proslavi kao veliki podvižnik, ali ako zbog toga oseća da je i mrvicu više vredan od drugih onda je to znak sujete...

Bog daje dopuštenje
ko je prvi rekao to ''s Bozjim dopustenjem'', zna li se, ne pitam tebe licno vec ko god zna? Jasno zasto pitam, da nije ap. Pavle mozda?
a i kad bi ljudi znali da demoni postoje automatski bi poverovali da i Bog postoji...
a zasto mislis tako? jel cu ja da ucim decu da demoni postoje da ih plasim sa njima?
jok more, ja ih ucim da se ja nikog ne plasim osim Boga.
on dopušta iskušenja.
Ti koji odustanu najčešće nisu bili tu iz pravih razloga...
aha, znaci mi se testiramo, sami sebe, mislis, ''sa dopustenjem''.
npr. koliko je istina rastegljiva, ili koliko moze da se bude klevetnik/klevetnica, a da se ne dobije ime LAZOV?

Poslednja izmena:
Aha, sada sam našla,Sotona i demoni kako zavode ljude, postavila je Immortal girl. Međutim, ona je postavila kao temu da se piše o načinima zavođenja i kako oni ljude obmanjuju, a ja sam postavila temu gde se pišu priče o demonima iz realnog života i ličnog iskustva ili iskustva drugih oko nas.
Znači tu bi trebalo navoditi primere raznih slučajeva koji je neko na bilo koji način video ili bio svedok demonskog projavljivanja, kao i priče iz svoje okoline za koje je čuo.
M
Sledi priča o dečaku, koga sam prošle godine upoznala, koji je đavoiman od svoje 4. godine života, a sada mu je 16. i zbog toga zaostao u razvoju i postao nem i o užasnoj priči koju je njegova porodica prošla kroz sve te godine.
(Sada ne mogu da pišem pa ću tekst postaviti kasnije).
Sve sto si napisala je istina i
Sledi priča o dečaku, koga sam prošle godine upoznala, koji je đavoiman od svoje 4. godine života, a sada mu je 16. i zbog toga zaostao u razvoju i postao nem i o užasnoj priči koju je njegova porodica prošla kroz sve te godine.
(Sada ne mogu da pišem pa ću tekst postaviti kasnije).
Sta da radi neko ko je od najranijeg perioda od 2 ili 3 godine posednut i neprekidno je u tom stanju . Da li za takvog ima nade ako je ta osoba bila u mnogim crkvama i manastirima i nije se izlecila.

Back