Demon kao Ego – Jedini pravi protivnik Boga!

Da, narativ vernika svih religija... :kafa: Naravno, uvek je baš ta tvoja vera jedina ispravna.
Ne, ali kako je sigurna da zna da ja grešim. Kako zna? Da li je vidovita? Haha Ja bih rekao da ja verujem u to ali ni tad ne bih rekao da sam siguran, a ne da čak znam. Pogotovo da namećem drugima nešto što su nametnuli meni. To je nepristojno, nekulturno. Koliko je to arogantno i bezobrazno. Umišljeno.
Daj dokaze, argumente, činjenice. A ne da je jedini dokaz reč biblija ili Isus.
Onda ću ja da kažem da verujem u bukvar. Ali bukvalno. Da li bi Isus tako agresivno pričao i nametao drugima? Strašno. Bolest uzela maha. Ja ću ovde da stražarim protiv egoista i dogmaša. Još su teški manipulatori. Možda svesni, možda nesvesni. Ali zamisli u 21. - om veku da živiš kao u srednjem veku. Ja bi im onda ukinuo struju. Haha
Šta im znači to slepo verovanje, to nije pravo hrišćanstvo, to mora da je neka sekta. Hrišćanin razume, toleriše, ljubi, oprašta i sve ostalo. A gde je to ovde kod njih? Fanatizam. Izopačeno viđenje hrišćanstva. A verovatno su i poročni i grešni. Ne znam šta još da kažem i da dodam, u šoku sam. I to odrasli ljudi. Kao da nemaju ni osnovnu školu. A vidi se da su nešto čitali i da nisu glupi nego da ne kažem kakvi. Možda najblaže da kažem lukavi. Kao da su plaćeni za to. Čak i da su plaćeni, a gde bi ti bio obraz, čast? Ja sam tradicionalno pravoslavac i volim običaje ali verujem u nauku. I pravoslavlje ima mnogo lepih tačnih mudrosti. Ali ne da se pokoravamo religiji. Ali ne mogu da ne poštujem i druge religije. Za mene postoji samo dobar i loš(ego) čovek, nema vera, nacija, rasa, svi imamo isti kostur, organe, istu boju krvi. Zamisli koliko je umrlih i poginulih zbog religija. Verski ratovi koji i dalje traju. Sramota za čovečanstvo.

Koje, zaboravio sam, ne sećam se. Ako te ne mrzi ponovo ili da mi daš link.
od naslova, oba pojma relativizujes:
  1. ego koje znaci ja, .. i sl. npr. sebstvo, jastvo, sopstvo itd
  2. demon sto znaci bestelesno bice, nikava psiholoska simbolika. zaboravljas da si na forumu religije
jer mi ako oko terminologije ne mozemo da se slozimo, onda badava diskutujemo, svako ima neko svoje vidjenje sta odredjeni pojam znaci

ti rece kao i ja volis logiku, matematiku? onda prvo definisimo pojmove, pa tek onda diskutujmo, u suprotnom je previse umetnicke slobode, a ona moze da bude,, ali i ne mora da znaci... nemas naucni pristup, ako si umetnik

Poslednja izmena:
  2. demon sto znaci bestelesno bice, nikava psiholoska simbolika. zaboravljas da si na forumu religije
jer mi ako oko terminologije ne mozemo da se slozimo, onda badava diskutujemo, svako ima neko svoje vidjenje sta odredjeni pojam znaci
Bukvalno terminologija, ništa više. Isto mislimo. Dva ista, jedno različito. Hahaha

ti rece kao i ja volis logiku, matematiku? onda prvo definisimo pojmove, pa tek onda diskutujmo, u suprotnom je previse umetnicke slobode, a ona moze da bude,, ali i ne mora da znaci... nemas naucni pristup, ako si umetnik
Sad sam se vratio na početak teme, nisam znao na koju temu misliš. Mislio sam na ego(izam). Pa ako smem da ga zovem ego, uslovno, kolokvijalno, ne znam kako da se izrazim. Rekao sam da ako se čita u celoj onoj rečenici dobija se od ega egoizam, hehe. Kao kontekst.

A drugo si rekao za demone, mi nemamo dokaz da je to loš duh u nama, pošto valjda imamo dušu i duh što se tiče duhovnosti i religije. Možda je baš taj ego(izam) kad izađe i svojih zdravih okvira, demon u nama, je u nama postoji i Bog i demon. Kao dan i noć, kao sve što postoji, plus, minus, jin jang, vatra, voda. Znači povezano je, duhovnost i psihologija i religija i sve ostalo. Sve je povezano. Hehe Zavisi kako ko tumači. Ja imam dokaz Boga, ali Bog je sastavljen od dobrog i lošeg. On je sve. Bog je frekvencija, ali ta frekvencija ima dva neodvojiva talasa kao plus i minus, i to stvara torus pa heliks pa dnk pa život.

u nama postoji i Bog i demon. Kao dan i noć, kao sve što postoji, plus, minus, jin jang, vatra, voda.
Ako hoces o dualizmima, ja mogu da se raspisem, ali kao sto rekoh, upravo ovde ti nisi u pravu

zavadi pa vladaj, di-verzija itd, pametan si, garantovano bi me shvatio, samo je pitanje jesi li voljan, a ja sam sve ovo prosao jos pre 30 godina
ali Bog je sastavljen od dobrog i lošeg.
ne moj Bog, mozda tvoj
po def. Bog je ultimativno dobro, savrsenstvo bez mane,... ali u konceptu dualazima smo, gnostike itd, siroko polje, ja bih ti precizirao gde tacno gresis, ako te zanima, jer nisu svi dualizmi pogresni, vec neki jesu,a neki nisu

no, ponavljam, prvo bi morali da se dogovorimo oko definicija, npr. BOGA

Poslednja izmena:
Ako hoces o dulazimima, ja mogu da se raspisem, ali kao sto rekoh, upravo ovde ti nisi u pravu
Pa pisao sam celu temu Ja sam Bog. Svemir postoji na osnovu oscilacije ili vibracije ta dva talasa po toj ojlerovoj jednačini, od ta dva talasa nastaje kvant ili broj oscilacija koju zovemo frekvencija, pa nastaju kvarkovi, gluoni, protoni, neutroni, atomi, molekuli ali to nastaje putem torusa pa niz ka heliksu pa se kreira dnk, pa život. Valjda si bio u školi, hehe. Svi mi vibriramo i svi smo od frekvencije ako veruješ u nauku, srce, mozak, svaki organ, wi fi, struja, televizija radio, celo postojanje, ako veruješ u nauku, sve je neki herc, megaherc ili gigaherc, to je Bog, dokaz Boga, ako možeš da shvatiš, ako ti nije apstraktno. Ali to je jedina moguća činjenica i dokaz, argument. Tako funkcioniše i priroda i svemir. Ne možeš da oboriš istinu, niko živ. Čak su i sve religije ispravne, ali sve podjednako, problem je u običajima. Oni govore o frekvenciji odnosno o Bogu kroz mudrost kao dobro i loše. Ali to je isti princip. Je l' prihvataš znanje?

Ako hoces o dualizmima, ja mogu da se raspisem, ali kao sto rekoh, upravo ovde ti nisi u pravu

zavadi pa vladaj, di-verzija itd, pametan si, garantovano bi me shvatio, samo je pitanje jesi li voljan, a ja sam sve ovo prosao jos pre 30 godina

ne moj Bog, mozda tvoj
po def. Bog je ultimativno dobro, savrsenstvo bez mane,... ali u konceptu dualazima smo, gnostike itd, siroko polje, ja bih ti precizirao gde tacno gresis, ako te zanima, jer nisu svi dualizmi pogresni, vec neki jesu,a neki nisu

no, ponavljam, prvo bi morali da se dogovorimo oko definicija, npr. BOGA
Bog je dihotomija, ravnoteža, balans, simetrija, ne znam kako još da nazovem i sve ide kroz frekvenciju tih talasa.

Bog je dihotomija, ravnoteža, balans, simetrija, ne znam kako još da nazovem i sve ide kroz frekvenciju tih talasa.
sinko, ja sam fizicar koji je merio zracenje dok si ti piskio u pelene; znaci, ako me isprovocitras, sledi berba usiju
Je l' prihvataš znanje?
da uzmes svesku, ako krenem da predajeml isto i matematiku, a za logiku sam se rodio, da Hristos nije logos,. tesko da bih ja bio hriscanin

sinko, ja sam fizicar koji je merio zracenje dok si ti piskio u pelene; znaci, ako me isprovocitras, sledi berba usiju
Pa 'ajde, da te vidim, prvo moraš da razumeš ojlerovu jednačinu iz matematike, a onda kvantnu fiziku, fizika je za malu decu. Može berba ušiju. Hehe ja sam završio sve fakultete svih oblasti svih univerziteta na planeti. Kao što sam rekao, ja sam "Bog", pa ako smeš sa mnom. Haha šalim se. Počni...

da uzmes svesku, ako krenem da predajeml isto i matematiku, a za logiku sam se rodio, da Hristos nije logos,. tesko da bih ja bio hriscanin
Naravno, uvek sam za novo znanje. Svaka čast, ja se divim takvim umovima.

Evo ti jedan torus kako nastaje materija od dva ojlerova talasa pošto ne može samo jedan da postoji u prirodi. Od dva talasa smo mi svi sačinjeni. Ali je ojlerov identitet princip jednog talasa pa puta dva što je ustvari jedan što daje torus.

Evo ti jedan torus kako nastaje materija od dva ojlerova talasa pošto ne može samo jedan da postoji u prirodi. Od dva talasa smo mi svi sačinjeni. Ali je ojlerov identitet princip jednog talasa pa puta dva što je ustvari jedan što daje torus.
ja se nisam bavio istorijom fizike, za ojlera eto prvi put cujem, ali hajde da kazem da je to moj propust u trigonometriji, geometriji i matematici generalno

i nemam veze sta si hteo sa ovim, a cisto sumnjam i ti da znas, mangupe

Poslednja izmena:
ja se nisam bavio istorijom fizike, za ojlera eto prvi put cujem, ali hajde da kazem da je to moj propust u trigonometriji
Od ovoga svi potičemo, to su jedan od dva talasa koji prave torus. Samo što je za torus eip+1=0 ali puta 2 što daje celinu. To je frekvencija, Bog. Pa onda znaš dalje fibonači iz torusa pa u krug pa heliks puta dva za dnk, a u procesu usporena energija koja se zgušnjava i daje masu za kvark gluon, elektron, pa proton i neutron za atom i dnk molekul i elemente... Dobijaš život. Hehe ako ne grešim, ako grešim onda ne postojimo. Haha a znaš da je dokazan i pozitron, to je anti čestica i anti vodnik i anti atom, znači antimaterija koja daje antisvemir, ali po principu iste frekvencije, dualitet. Kao Božji dnk. Pa u beskonačnost...

Da li ste se ikada zapitali da li demoni zaista postoje? I ako postoje — gde se kriju?

Po mom dubokom uverenju, jedini istinski demon u čoveku je – ego. Sve ostale „sile tame“ koje ljudi zamišljaju spolja, zapravo su projekcije tog unutrašnjeg demona. Ego je taj koji razdvaja čoveka od Boga. On je uzrok gordosti, zavisti, pohlepe, laži, oholosti, samoobmane, agresije i svake druge tame.

Ego je glas koji kaže: „Ja sam iznad drugih“, „Meni se mora“, „Ja znam“, „Ja ne grešim“... To je onaj deo nas koji ne može da klekne, da ćuti, da se pokaje, da primi Ljubav bez da je prisvaja kao svoju zaslugu.

Ego ne trpi istinu jer u istini nestaje. Zato je ego sam koren svih demona.

Možemo ga zvati drugačije: Sotona, lažni ja, tamni duh, stari čovek, iluzija. Ali suština je ista — to nije neko ili nešto napolju, već unutrašnji virus koji se hrani pažnjom, pohvalom, strahom i kontrolom.

Zato je duhovna borba uvek bila unutrašnja. Isus nije isterivao spoljašnje sile — on je čoveka oslobađao iznutra.

Bog ne može prebivati u srcu koje je puno ega.

Zato verujem da se svaka istinska religija, i svaka prava borba protiv zla, vodi protiv sopstvenog ega — ne spolja, već u dubini bića.

Ego nije samo psihološki mehanizam – ego je duhovni parazit. On je najpodmukliji i najopasniji "demon" koji deluje iznutra. Nije spoljašnja sila zla, već unutrašnja slepilo koje se lažno predstavlja kao ti. Ego je glas koji kaže: "Ja sam važniji. Ja sam bolji. Meni pripada. Meni se duguje."
Ali to "ja" nije tvoje pravo ja – to je lažno ja, izopačeno ogledalo koje te odvaja od Boga, od ljudi, od ljubavi, od mira.

Ego je izvor:
– gordosti i zavisti,
– pohlepe i potrebe za kontrolom,
– ljutnje, osude, nasilja,
– straha od gubitka, potrebe za dokazivanjem,
– mržnje prema istini i slobodi drugih.

Bog traži poniznost – ego traži uzdizanje.
Bog daje – ego traži.
Bog jeste – ego mora da se pravi da jeste.

Svaki greh, svaka nesloga, svaka duhovna slabost – potiče iz ega.
Sve što ljudi nazivaju "demonima" – pohota, nasilje, laž, korupcija, gordost – sve su to maske ega.

Ako čovek želi da bude duhovno čist, mora da odbaci ego. Ne da ga potiskuje, nego da ga providi i prepozna – da shvati da nije on taj ego, već svedok koji vidi.

Ego je čovekov demon. I samo njegov.
Niko ti ga ne stavlja. Ti ga hraniš. Ti ga širiš. Ti ga možeš i ublažiti.
Ali ne snagom ega – već predajom Bogu.

Ego nije samo ljudska slabost – on je smrtni greh, jer odvaja čoveka od istine, ljubavi i Boga. On porobljava dušu u iluziju posebnosti, nadmoći i samodovoljnosti, uništavajući duhovno jedinstvo koje je temelj svakog bića. Ego je tiha, ali sveprisutna laž – on stvara sukobe, zavist, pohlepu, mržnju, osećaj ugroženosti i potrebu za dominacijom.

Ego nije samo suprotan Bogu – ego je direktni protivnik Boga. Dok Bog daje, ego uzima. Dok Bog povezuje, ego odvaja. Dok Bog prašta, ego zamera. On je unutrašnji demon, lažni bog u čoveku, koji mu šapuće: „Ti si najvažniji. Ti si iznad drugih. Svi drugi treba tebi da služe.“

Poniženje egu je oslobođenje duše. Biti ponizan ne znači biti slab – znači biti slobodan od demonske iluzije važnosti. Poniznost nije pokornost ljudima, već uzdizanje Boga iznad sebe i poštovanje božanskog u drugima.

Najviši oblik svesti nije njegovu glad. A poštovanje drugog u njegovoj patnji, borbi i vrednosti – to je sveta poniznos

Zato, ko iskreno želi Boga, mora sahraniti sopstveni ego. Mora ga posmatrati kao zver u sebi, kao najopasniju silu koja ruši odnose, mir, ljubav, i sopstvenu dušu.

I tek kada nestane ono "ja iznad svega", rađa se ono "Bog u svima nama".
Tada se ne borimo više – tada miruje i srce i um, i više ništa n treba d se dokaže.
Jer u tišini bez ega, Bog govori najjasnije.

Šta v
Da li ste se ikada zapitali da li demoni zaista postoje? I ako postoje — gde se kriju?

Po mom dubokom uverenju, jedini istinski demon u čoveku je – ego. Sve ostale „sile tame“ koje ljudi zamišljaju spolja, zapravo su projekcije tog unutrašnjeg demona. Ego je taj koji razdvaja čoveka od Boga. On je uzrok gordosti, zavisti, pohlepe, laži, oholosti, samoobmane, agresije i svake druge tame.

Ego je glas koji kaže: „Ja sam iznad drugih“, „Meni se mora“, „Ja znam“, „Ja ne grešim“... To je onaj deo nas koji ne može da klekne, da ćuti, da se pokaje, da primi Ljubav bez da je prisvaja kao svoju zaslugu.

Ego ne trpi istinu jer u istini nestaje. Zato je ego sam koren svih demona.

Možemo ga zvati drugačije: Sotona, lažni ja, tamni duh, stari čovek, iluzija. Ali suština je ista — to nije neko ili nešto napolju, već unutrašnji virus koji se hrani pažnjom, pohvalom, strahom i kontrolom.

Zato je duhovna borba uvek bila unutrašnja. Isus nije isterivao spoljašnje sile — on je čoveka oslobađao iznutra.

Bog ne može prebivati u srcu koje je puno ega.

Zato verujem da se svaka istinska religija, i svaka prava borba protiv zla, vodi protiv sopstvenog ega — ne spolja, već u dubini bića.

Ego nije samo psihološki mehanizam – ego je duhovni parazit. On je najpodmukliji i najopasniji "demon" koji deluje iznutra. Nije spoljašnja sila zla, već unutrašnja slepilo koje se lažno predstavlja kao ti. Ego je glas koji kaže: "Ja sam važniji. Ja sam bolji. Meni pripada. Meni se duguje."
Ali to "ja" nije tvoje pravo ja – to je lažno ja, izopačenoo koje te odvaja od Boga, od ljudi, od ljub
Ego je izvor:
– gordosti i zavisti,
– pohlepe i potrebe za kontrolom,
– ljutnje, osude, nasilja,
– straha od gubitka, potrebe za dokazivanjem,
– mržnje prema istini i slobodi drugih.

Bog traži poniznost – ego traži uzdizanje.
Bog daje – eo traži.
Bog jeste – ego mora da se pravi da jeste.
Svaki greh, svaka nesloga, svaka duhovna slabost – potiče iz ega.
Sve što ljudi nazivaju "demonima" – pohota, nasilje, laž, korupcija, gordost – sve su to maske ega.

Ako čovek želi da bude duhovno čist, mora da odbaci ego. Ne da ga potiskuje, nego da ga providi i prepozna – da shvati da nije on taj ego, već svedok koji vidi.

Ego je čovekov demon. I samo njegov.
Niko ti ga ne stavlja. Ti ga hraniš. Ti ga širiš. Ti ga možeš i ublažiti.
Ali ne snagom ega – već predajom Bogu.

Ego nije samo ljudska slabost – on je smrtni greh, jer odvaja čoveka od istine, ljubavi i Boga. On porobljava dušu u iluziju posebnosti, nadmoći i samodovoljnosti, uništavajući duhovno jedinstvo koje je temelj svakog bića. Ego je tiha, ali sveprisutna laž – on stvara sukobe, zavist, pohlepu, mržnju, osećaj ugroženosti i potrebu za dominacijom.

Ego nije samo suprotan Bogu – ego je direktni protivnik Boga. Dok Bog daje, ego uzima. Dok Bog povezuje, ego odvaja. Dok Bog prašta, ego zamera. On je unutrašnji demon, lažni bog u čoveku, koji mu šapuće: „Ti si najvažniji. Ti si iznad drugih. Svi drugi treba tebi da služe.“

Poniženje egu je oslobođenje duše. Biti ponizan ne znači biti slab – znači biti slobodan od demonske iluzije važnosti. Poniznost nije pokornost ljudima, već uzdizanje Boga iznad sebe i poštovanje božanskog u drugima.

Najviši oblik svesti nije „ja sam“, već „mi smo“. Altruizam je svetlost koja sagoreva ego. Davanje, i to bez očekivanja, poništava njegovu glad. A poštovanje drugog u njegovoj patnji, borbi i vrednosti – to je sveta poniznost, najviši izraz ljubavi.

Zato, ko iskreno želi Boga, mora sahraniti sopstveni ego. Mora ga posmatrati kao zver u sebi, kao najopasniju silu koja ruši odnose, mir, ljubav, i sopstvenu dušu.

I tek kada nestane ono "ja iznad svega", rađa se ono "Bog u svima nama".
Tada se ne borimo više – tada miruje i srce i um, i više ništa ne treba da se dokaže.
Jer u tišini bez ega, Bog govori najjasnije.

Šta vi mislite?
Ne bih se složio da su demoni ništa više od ega. To je kao kad imaš prehladu koja je samo posledica onoga što je uzrokuje a to je virus koji postoji ali ga ne vidimo. Čak se i prilagođavaju kao virusi u datom vremenu. Uvek su prisutni ali koriste drugačije metode da pristupe čoveku. Danas kada postoji savremena komunikacija spiritizam je njihova zastarela tehnologija.

Poslednja izmena:
to je sve hinduizam, ego kao lazno ja

protivnik u judeohriscanstvu je djavo, tvoja postavka svega je pogresna, i nadalje se samo mangupiras

ne mozes da relativizujes bestelsne entitete, demone, i djavola kao da ne postoje ili da su u svakom coveku - to je osudjivanje ljudskog roda u svojoj najdubljoj pokvarenosti, a Hristos nije dolazio da osudi, nego da spase sta se moze spasiti, tako da si ti sebe svrstao kao naseg neprijatelja, gledas da nas sve osudis

to je sve hinduizam, ego kao lazno ja

protivnik u judeohriscanstvu je djavo, tvoja postavka svega je pogresna, i nadalje se samo mangupiras

ne mozes da relativizujes bestelsne entitete, demone, i djavola kao da ne postoje ili da su u svakom coveku - to je osudjivanje ljudskog roda u svojoj najdubljoj pokvarenosti, a Hristos nije dolazio da osudi, nego da spase sta se moze spasiti, tako da si ti sebe svrstao kao naseg neprijatelja, gledas da nas sve osudis
Ti ne braniš veru – ti braniš dogmu. A to je ogromna razlika.
Ne napadaš laž – napadaš slobodno mišljenje, jer se bojiš istine koja nije servirana uz pečat "tvoje" vere a ne pravog hrišćanstva.

Ti si taj koji relativizuje Boga, jer si ga smanjio na lik kaznitelja i "spasioca" od istih onih demona koje je, po tvojoj logici, on sam stvorio.

Ti si taj koji vređa Hrista, jer si od njega napravio ratnog komandanta u duhovnom rovovskom sukobu – a ne živi Logos koji oslobađa kroz unutrašnje prepoznavanje, a ne slepo pokoravanje.

Tvoje „bestelesne sile“ nisu ništa drugo do arhaične personifikacije nesvesnih slojeva ljudske psihe – a ego, kao unutrašnji demon, jedini ima moć da ljude razdvoji od Božanskog u njima. To nije hinduizam – to je univerzalna istina, prepoznata i u zen-budizmu, hrišćanskoj mistici, i psihologiji dubine.

Zaljubljen si u sud – ali ne razumeš ni pravdu, ni milost.
Busaš se u ime spasenja – ali priželjkuješ prokletstvo svima koji misle svojom glavom.
Ponašaš se kao duhovni policajac, a ne tragač za istinom.

Nisi ti u borbi sa demonima.
Ti osuđuješ čoveka zato što ne veruje kao ti.

Zato prestani da koristiš Hrista kao štit za svoju nesigurnost i agresiju.
Jer Hristos nije došao da ubija duše koje traže, već da raskrinka upravo ovakve – koji tvrde da već sve znaju.

I znaj:
Praštanje nije slabost, ali ni pravda nije slepilo.
Ako ne znaš kad treba oprostiti, i kad treba ustati – onda nisi ni hrišćanin, ni čovek. Samo još jedan sluga straha, maskiran u propovednika.

Ti ne braniš veru – ti braniš dogmu. A to je ogromna razlika.
ma kakvi, ja ti pisem iz iskustva, znaju stariji diskutatnti da je ne cenim od njihovoh autoriteta skoro nikoga, vec da sam sve morao sam svojom analizom da isproveravam
Ne napadaš laž – napadaš slobodno mišljenje, jer se bojiš istine koja nije servirana uz pečat "tvoje" vere a ne pravog hrišćanstva.
ma, kakvi, mangupiras se samo, pisuci proizvoljno sta ti dune,a ja sam ti konkretno rekao gde gresis
Ti si taj koji vređa Hrista, jer si od njega napravio ratnog komandanta u duhovnom rovovskom sukobu –
ta ratna scenografija je lazna apokalipsa-lazno otkrivenje protiv koje ja pisem, tako da masis celu metu opet
a ne živi Logos koji oslobađa kroz unutrašnje prepoznavanje, a ne slepo pokoravanje.
opet brkas pojmove, jer
1 prepoznas gresnost, nesavrsenost, pa se pokajes
2 onda tek biras da li ces i kome ces da se pokoris, ali tebe vijaju razne daleoistocne nauke kojima se pokoravas, dok se ja nikome ne pokoravam od ljudi
a ego, kao unutrašnji demon, jedini ima moć da ljude razdvoji od Božanskog u njima.
razdvajanje samoga sebe vodi u sizofreniju, rascep duse, to je tvioha postravka, i tvoje odrediste ako ti moja iuspravka ne dopre do svesti
To nije hinduizam – to je univerzalna istina, prepoznata i u zen-budizmu, hrišćanskoj mistici, i psihologiji dubine.
budisti takodje poznaju demone kao nesto izvan coveka
a za hinduizam rekoh, lazno i pravo ja je ocigledna diverfzija koja vodi ka rascepu duse, u psihologiji je to sizofrenija, i ti s
Zaljubljen si u sud – ali ne razumeš ni pravdu, ni milost.
zamenujes teze, jer ja vec rekoh da ti nas sudis da smo svi demonizavani ako se samo i pozovemo na ego, sopstvo, jastvo, ...
Nisi ti u borbi sa demonima.
a gde rekoh da jesam?
Ti osuđuješ čoveka zato što ne veruje kao ti.
ne, ja te samo ispravljam, i ukazujem ti gde vodi taj put koji ti zagovaras, jer znam vise od tebe, i imam vise iskustva na tom putu

Zato prestani da koristiš Hrista kao štit za svoju nesigurnost i agresiju.
sada me etiketiuras
Jer Hristos nije došao da ubija duše koje traže, već da raskrinka upravo ovakve – koji tvrde da već sve znaju.
ja ne znam sve, samo znam vise od tebe
I znaj:
Praštanje nije slabost, ali ni pravda nije slepilo.
ok, znam
Ako ne znaš kad treba oprostiti, i kad treba ustati – onda nisi ni hrišćanin, ni čovek. Samo još jedan sluga straha, maskiran u propovednika.
ucitavas mi

Back