Demokratija u Rusiji

• Začetnik teme Začetnik teme Lule
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da je na zapadu isto, ti danas ne bi imao automobil, internet i MRI u Srbiji, jer to ne bi postojalo za siroku potrosnju na planeti Zemlji.

Jer, nemoguce je razviti to u diktatorskim rezimima potpune kontrole kapitala.

Da su svuda na planeti Zemlji diktatorski rezimi, automobil ne bi postojao za siroku potrosnju, ne bi postojao MRI, a antibiotik bi kostao 7000000 dolara.
Под маском ткз слободе и демократије је често највећа диктатура.
Каква је то демократија када човјека хапсиш када добије изборе јер ти се не свиђа избор?
Па прије два дана ВБ је захтијевала од Apple да им омогући приступ сваком кориснику тј увид у његов телефон? Каква је то демократија?
Помињао си дм што се онда потеже забрана Тик Тока, каква је то демократија? Можда у Русији нема те демократије али нема је нигдје има само маски.
Иначе Руси треба да врате царевину, а Срби краљевину и тек да ће се вратити пуни сјај.

Под маском ткз слободе и демократије је често највећа диктатура.
Каква је то демократија када човјека хапсиш када добије изборе јер ти се не свиђа избор?
Па прије два дана ВБ је захтијевала од Apple да им омогући приступ сваком кориснику тј увид у његов телефон? Каква је то демократија?
Помињао си дм што се онда потеже забрана Тик Тока, каква је то демократија? Можда у Русији нема те демократије али нема је нигдје има само маски.
Иначе Руси треба да врате царевину, а Срби краљевину и тек да ће се вратити пуни сјај.
Generatori slobode i napretka na zapadu nisu zapadni drzavni paraziti.
Vlast je svuda vlast, neprijatelj privatnog kapitala i naroda.
Fora je u tome sto u diktaturama poput Rusije i Kine, drustvo je samo vlast (dobro, ne 100%, to je spektar), dok zapadna drustva nisu samo vlast.

Generatori slobode i napretka na zapadu nisu zapadni drzavni paraziti.
Vlast je svuda vlast, neprijatelj privatnog kapitala i naroda.
Fora je u tome sto u diktaturama poput Rusije i Kine, drustvo je samo vlast (dobro, ne 100%, to je spektar), dok zapadna drustva nisu samo vlast.
Ма јок нису. Неко би нешто радио да му држава не дозвољава.

Ja idem obrnutom metodologijom, a to je da zasipam drvlje i kamenje na govnjivi ruski narod i književnost umesto na političare. Oni su samo odraz kolektivne (ne)svesti kroz povest, tako da imaju točno što su zaslužili.

Ovaj svet je najvećim svojim delom jedna ogromna gangrenčina, a Rusija je tamo gde je najcrnji deo te gangrene.
Narod je mnogo indoktriniran tim levicrsko-etatisticko-nacionalistickim narativima.

Nazalost.

demokratski znaci izbor organa vlasti glasanjem.
To je ono osnovno prvobitno značenje. U širem smislu demokratija je i zaštita pojedinca od terora većine. Ili terora vlasti.
Znači i slobodu govora i kritike.
A znamo štа se desilo Navaljnom npr. I mnogima koji su kritikovali Putina.
pogresno gledas.Mali obican covek u rusiji je vise covek od beskucnika u americi naprimer.
Dobro, taj socijalnu aspekt je problematičan u Americi. Ali ne pričam o Americi nego više o Evropi jer Rusija je u njenom komšiluku.
Uostalom i u Rusiji ima ogroman broj socijalnih slučajeva, alkoholičara, narkomana

A sta smatras slobodom?
U današnje vreme pre svega mislim na političke slobode. Zatim slobode seksualnog izražavanja. I slobodu izbora učestvovanja u ratu.

To je ono osnovno prvobitno značenje. U širem smislu demokratija je i zaštita pojedinca od terora većine. Ili terora vlasti.
NIje moguce zastititi manjinu od gluposti vecine.
Znači i slobodu govora i kritike.
A znamo štа se desilo Navaljnom npr. I mnogima koji su kritikovali Putina
Novaljni je izdajnik. Seoski knez se bira od clana te iste zajednice i bez pomoci sa strane. Svako ko to prekrsi radi manje vise za tudjina a ne za svoju zajednicu.

Tuzno je to sto su podanicki i slugerajski narod, kao i Srbi.
Da, perverzija je u tome da oni stvarno ljube svog Volođu, Srbi su takav manijakalni zanos imali prema Slobi recimo, i što ih je više uvaljivao u septičku to su više bili spremni da mu ljube anus.

Mi smo bar imali 5. oktobar na kraju, Rusi nemaju niti jednog disidenta, a ovo malo je pobijeno.

Nijedan narod nije imanentno ovakav ili onakav već se razvija u datom okruženju i okolnostima i onda opet kreira okolnosti. To je taj začarani krug iz kojeg je teško izaći.

Ma to je sve ok i tacno, ali pusti me da koristim srpsko-patriotske narative i okrecem ih protiv njih.

Od sada samo to, nema prica, samo ih pumpam njihovim narativima.

Njihovo slugerajstvo i podanistvo prema svakom svetskom diktatoru je fascinantna socioloska pojava.

Da, perverzija je u tome da oni stvarno ljube svog Volođu, Srbi su takav manijakalni zanos imali prema Slobi recimo, i što ih je više uvaljivao u septičku to su više bili spremni da mu ljube anus.

Mi smo bar imali 5. oktobar na kraju, Rusi nemaju niti jednog disidenta, a ovo malo je pobijeno.
Ne ljube ga. Ljube ga efesbeovci, a običan narod ga se plaši, mrzi ga ili je indoktriniran poput onih SNS mučenika.
Vučić je npr. mala beba za Putina, njegova moć je kapljica, pa vidiš da do studentskog penicilina nismo uspeli 13 godina da nađemo lek.

Ma to je sve ok i tacno, ali pusti me da koristim srpsko-patriotske narative i okrecem ih protiv njih.

Od sada samo to, nema prica, samo ih pumpam njihovim narativima.

Njihovo slugerajstvo i podanistvo prema svakom svetskom diktatoru je fascinantna socioloska pojava.
Ja tako pričam i za nas.

Sad sam počela da nas poštujem.

Hvala studentima što su nam udahnuli malo hrabrosti i osećaja slobode.

Želim i Rusima isto

Poslednja izmena:
Ne postoji, niti je postojala.

Najblize demokratiji je bio korupcionaski Jeljcinov rezim, kada si imao vise mafijaskih skupina.

Taj demokratski razvoj je sasekao u korenu udbas Putin, i ponovo vratio totalitarnu diktaturu.

Meni je jako zanimljivo sto rusofili po Srbiji i svetu, nemaju problema sa tim sto su Rusi i gradjani Rusije stalno pod nekim toatiltarizmima i diktaturama.

Taj slugerajski i podanicki argument mi je uvek bio fascinantan kod ljudi, a posebno kod nas Srba.

Svi vole diktaturu u narativima, dok diktator sa Milanom Radoicicem ne zakuca na njihova vrata, ocigledno.
Rus sanja o slobodi,ode na zapad,krene da zivi tu dugo sanjanu,negde u novinama obecanu slobodu i pobegne glavom bez obzira od zapadne "slobode" preklinjuci dan kada je poslusao one novine i obeca da vise nikada,ali zaista nikada nece napustiti Rusiju i ceznuti za evropskom demokratijom.
Sto znaci-Rusija je diktatura,ali blaza od evropske demokratije.

Ne ljube ga. Ljube ga efesbeovci, a običan narod ga se plaši, mrzi ga ili je indoktriniran poput onih SNS mučenika.
Vučić je npr. mala beba za Putina, njegova moć je kapljica, pa vidiš da do studentskog penicilina nismo uspeli 13 godina da nađemo lek.
Vučić nikad nije imao taj oreol Vođe sa velilim V, nije da nije želeo thou, ali je u konačnom uspevao da nekog k sebi privuče samo ako mu pripreti, uceni ili obeća posao. Putin je globalni Sloba, poslednji borac protiv novog svetskog poretka, borac za stari svet, za Duginovu Rusiju i dostojevskijevog Hrista. U Rusiji živi mnogo medveda koji su tu priču spremni da popuše.

Naravno da ima slučajeva o kojima ti govoriš, ali ja volim da ostavim prostor za autentičnu glupost običnog čoveka.

U Rusiji postoji demokratija prilagođena ruskoj kulturi. Ima legitimitet jer je većina naroda prihvata.

Može se postaviti pitanje, zašto na zapadu neoliberalna demokratija ukida ljudska prava? Kao što je sloboda govora, pa apse ljude zbog mišljenja objavljenog na fejsbuku.
Neoliberalna zapadna demokratina nije usmerena ka toelranciji drugačijeg mišljenja, nego da se kobajagi vodi računa o osećanjima onog ko sluša, pa ako će on biti povređen što se ti ne slažeš sa eldžibiti agendom, onda ti se ukida pravo da kažeš. Ili možeš da kažeš, ali niko ti ne garantuje da nećeš završiti u zatvoru.
Kriminal se krije iza drugačijih i ekologije.

Back