pahuljicagm
Zainteresovan član
- Poruka
- 170
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Al ste se utišale, nadam se da je sve uobičajeno kod svih mama i tetke.
Kod nas klasika, muči se da složi dva ćebeta zajedno za spavanje, al zato, šetka večeras po kući, ja gledam TV, voditeljka najavi Igora Rakočevića, a ova moja pita: - Ko to beše, neki košarkaš? Monstrum, nju sport nije nikad interesovao, a košarkaši joj sad ostali u mozgu. Gledam je danas, išle smo zajedno u šetnju i da plati račune, prebrojava pare kao ozbiljna osmogodišnjakinja.
I da, ubiću je što neće da boji bojanke, danas je izmislila da joj trebaju voštane bojice! Ko se još seća voštanih bojica, ne znam dal to postoji, moram da pogledam i kupim, pa da vidimo šta će sledeće da izmisli.![]()
Moja mama je raspolozena, ali me prvo izgrdi. Jako joj prija muzika koju pusta jedna od cimerki na TV-u. Toliko se oraspolozi da postane osorna. Hoce da kaze da je ometam dok slusa I uzivaju I mnogo jim je lepo, hoce da kaze da sam bezobrazna sto nisam sa njima...malo pobrka red reci, ali ukapiram I pomognem joj da iskaze. Onda ona nastavlja- Aajde bezi, bezi kad... kad... kad slusamo. Prebicu te, gde si. Da je odobrovoljim na pricu sa mnom kazem da je komsinica donela krofnu. A mama kaze - Sad cu da je ujedem.![]()
Al ste se utišale, nadam se da je sve uobičajeno kod svih mama i tetke.
Kod nas klasika, muči se da složi dva ćebeta zajedno za spavanje, al zato, šetka večeras po kući, ja gledam TV, voditeljka najavi Igora Rakočevića, a ova moja pita: - Ko to beše, neki košarkaš? Monstrum, nju sport nije nikad interesovao, a košarkaši joj sad ostali u mozgu. Gledam je danas, išle smo zajedno u šetnju i da plati račune, prebrojava pare kao ozbiljna osmogodišnjakinja.
I da, ubiću je što neće da boji bojanke, danas je izmislila da joj trebaju voštane bojice! Ko se još seća voštanih bojica, ne znam dal to postoji, moram da pogledam i kupim, pa da vidimo šta će sledeće da izmisli.![]()
..postoji u svakoj knjizari, a nisu ni skupe narocito...
..moja mama je zadnjih dana neverovatna, setila se da bi mogla da skuva dzem pa povadila iz zamrzivaca, visnje, sljive, maline i sve to smuckala zajedno i skuvala,
kaze 5 tegli ispalo, taman da nosis i deci u CG, ja sokirana...gde bre da nosim, kaze nego sta nego ces da nosis, i jabuke sam im izrendala da prave pitu kad im se
jede da ne kupuju...ja se mislim hocu kako necu...al dobro, kaze sve sam sredila kucu samo da dodjessta me ceka to andjeli znaju, al dobro neka je samo
kad moze da skuva sebi....a neki dan kuvala neki paprikas bez mesa, i danas mi se zali, ne mogu ja to jesti to ti je meni slabo (pritisak nagura na 200) moram
ja malo slaninice....pitam sta cemo kad ja dodjem ja ti to ne mogu jesti, niti smem niti mogu, a ona ce, pa dobro pretrpecu se dok ne odes![]()
...tako zabavno je, videcu sad kad odem da odem do Centra za soc.rad, da se posavetujem malo sa njima, i da je oslobodim participacija jer je nerealno da ih placa
sa penzijom od 16.000....i tako jos po nesto...pa sta nam bog da....kako bude bice, samo neka je na nogama....
...drzite se, sta da vam kazem....mislim na vas sve![]()
Od poslednjeg pisanja sam isla na 2-3 dana u posetu mami. Svaki put se obradovala i i ja pomislim: e sad cemo malo duze da se druzimo, ali vec posle 10-ak minuta bi prestajala sa komunikacijom koja je i onako bila stura. Zatvori oci, ali ne spava, na pitanja ne odgovara. Ako me i pogleda cini mi se kao da me ne registruje Jos nekih pola sata ostanem pored nje, cesljam je, mazim, pokusam malo da joj izmasiram ruke i noge jer lezi i misici su joj potpuno atrofirali i onda se oglasi i kaze da idem da prosetam ili jednostavno utone u san. Eto tako uglavnom prolaze nasa vidjenja.
Bila sam juce kod Tetke.
Kaze - zivot je lep
Uzivam u ovim danima kad je dobro. Vesela je i lepo raspolozena vec neko vreme.
Kaze mi cimerka da je zaposleni u domu stalno paze i maze,mada im se nekada iskrade iz dnevnog boravka pa zavrsi na spratu, ali je vole jer je vedrog duha i raspolozena.
Inace, pocela je da psuje. Kao kocijas.![]()
Kad mi kaze Cile, ja znam da je jos tu![]()
Ne vredi da je teras da boji, ako joj to ne pricinjava zadovoljstvo. To jeste preporuka psihologa, ali moja mama se krstila kada sam joj predlozila da crta Ili boji, u periodu kada je bila sposobna to da radi. Seti se necega u cemu je uzivala, sto joj je bio hobi ili sto ce je podsecati na posao koji je radila. Moja mama voli da preklapa I slaze krpe pa cak I salvete I papirne maramice. Kupim joj pakovanje salveta, ona ga rasturi, krene da sklapa.... a kad dosadi pocne da cepa na trake.... tako je pocepala I pamucnu krpu
...ne znam kako joj je to uspelo
A oparala je do pola ledja svog strikanog dzempera
Dok je bila u stadijumu tvoje mame, motivisala sam je da strika. To je radila vise od 6 meseci. Onda je pocela da gresi, komsinice da komentarisu I predlazu mustre....mama se iznervirala I odbila, nije vise islo. Dok je bila kod kuce, ispisivala je gerontodomacica jednostavne zadatke iz matematike. Tablica mnozenja perfektna, pa onda plus ili minus jos neki broj. *Uvek sam bila dobar matematicar, a ova mala nema pojma,* hvalila se moja mama.
- - - - - - - - - -
More, ima da boji i da peva, ja joj nisam bezuslovna nego![]()
U ovom našem slučaju je vrlo prosto, sve što radi par dana na silu posle radi sa lakoćom, samo da probije barijeru. A čim nešto ne radi par dana Nemac joj da hiljadu argumenata da se ubeđuje sa mnom. Onda je ja nateram da to radi i da vidiš kako mi posle kaže kako sam u pravu, kako joj je bilo zeznuto a sad joj je prosto. A i lako se motiviše jer i nju nervira što kod lekara nije znala neke gluposti da nacrta a matematiku i pisanje je uradila kao od šale. Stvari kao što su štrikanje ili ukrštenice su njoj rutinske, to radi i ovako stalno, čak za štrikanje još uvek zna i šemu da nacrta i izračuna petlje, samo ne bude posle zadovoljna radom, kao nije više kao nekad, ovo-ono, a meni isto kao i uvek, ne vidim ja te finese. Vežbaće ono što joj nije rutina dok god mogu da je ubedim, a još uvek mogu jer je još uvek ista, svesna je 100% svoje bolesti i ne želi da joj bude gore. Kad ne bude svesna bolesti, povlađivaću joj, ni dana ranije.
@Pahuljica... I ova moja samo mulja nešto a providi se kako je mršava. Sve svoje masne zalihe je pojela, gledam joj butine pre neki dan, ni c od celulita.
Ja sam ovu moju devojčicu urekla, uhvatile je lutke od juče, nije strašna, al joj se opet vidi od čega je bolesna. Jutros kad sam ustala ona sva slomljena, kao da celu noć spavala nije, a jeste, ide po kući a ne zna šta bi... Tri puta se presvukla u roku od 15 minuta, vrućina joj
Sutra je vodim na koncert, tek sam joj večeras rekla, pa se malo trgla, hoće da bude normalna. Stvarno kao da imam džinovsku osmogodišnjakinju, blesa moja![]()
I mamine cimerke su sve mrsave, a vidim i u drugim sobama isto. I tacno, jedu kao mecava, ali se nista ne lepi na njih. Inace mama je ovih meseci mnogo smrsala, ali ima dobar apetit i dobijaju ukusne obroke. Prilikom poslednje posete kad nas je videla, bila je ushicena kao da se nismo videli 100 godina, a ne par dana. O,d silnog odusevljena zbrzala je nesto da prica, ali ni jednu jedinu rec nisam razumela, kao da prica na nekom izmisljenom jeziku.
Onda je pocela da nas zagledjuje jednog po jednog. Pitam je da li joj se svidja moja bluza, ona razrogaci oci kao malo dete i kaze : Daaaa, A ogrlica : Daaaaaa, A tatina bluza?... Ona zastane malo i samo mimikom pokaze da nije bas odusevljena. Ja je pitam da li vidi sta pise na bluzi i ona ko iz topa procita. To je bilo nezamislivo za nju...doduse tesko da je razumela znacenje procitanog, ali to nisam mogla da proverim, jer je njena paznja odultala na nesto drugo.
Malo kasnije pitala je kad cemo da krenemo ( i ona s nama), ja joj odgovrih : Uskoro. Kad smo stvarno krenuli, ona nam mase, namiguje seretski, jednom recju, kao neko mangupce. Sutra se ponovo vidjamo, nadam se da ce biti dobro. Kako je ovaj pojam rastegljiv. Pre pola godine ne bih verovala sta cu smatrati dobrim stanjem zdravlja moje majke ...
Divno, sve lepe vestiMislite vi slobodno da sam skroz skrenula, ali dobro je.
@ Sonjche - mama progovorila, svesna i čita
@ Affro - divno što ste obe zdrave i što ste mogle opet da se družite
@ Bezuslovna - mama je carica kao i uvek, pa i ja ću da se durim kad mi budu menjali pelene i gurali lekove, ko ih šiša, oni su tu zbog nje
Baš ste me obradovale, niko danima ne piše, tad se ja uvek plašim da se nekoj mami baš slošilo. Javljajte se da znam da su mame dobro, imate paranoika u grupi![]()
Danas katastrofa, neraspolozena, sve je boli, jedva prica. Pokusala sam malo da je masiram, rekoh da malo radimo vezbe...ali je pri svakom dodiru jaukala , odustala sam kad mi je rekla da je ne mucim.
Divno, sve lepe vestiMislite vi slobodno da sam skroz skrenula, ali dobro je.
@ Sonjche - mama progovorila, svesna i čita
@ Affro - divno što ste obe zdrave i što ste mogle opet da se družite
@ Bezuslovna - mama je carica kao i uvek, pa i ja ću da se durim kad mi budu menjali pelene i gurali lekove, ko ih šiša, oni su tu zbog nje
Baš ste me obradovale, niko danima ne piše, tad se ja uvek plašim da se nekoj mami baš slošilo. Javljajte se da znam da su mame dobro, imate paranoika u grupi![]()