bezuslovna ljubav
Aktivan član
- Poruka
- 1.281
Nisam se dugo javljala, a i sada ću kratko:
najpre, Ljiljo, od srca čestitam novog člana porodice, uživajte. naravno, mnogo mi je žao za tvog tatu, ali prati on sve vas negde odozgo.
mojoj mami su svaki čas menjane dijagnoze, takoreći. očigledno je i njen slučaj pomalo kompleksan, jer boluje od svega i svačega, a i rezultati testiranja zavise i od kompetencije lekara i od njene dnevne forme. sada smo tu negde da je ona psihički nestabilna, užasno osetljiva na sve, nesigurna, depresivna, a popušta i kognitivno. na snimku glave se vide i neke vaskularne promene koje nisu od juče. kako god, pije antidepresiv i memantin, pa ćemo videti kako sve to deluje. za sada još može da bude sama u stanu, uz povremenu pomoć sa raznih strana. nije više toliko svadljiva, letos sam se prosto pitala koje je to zlo ušlo u tu ženu, kakve je komentare davala i još se više ljutila ako se ne "primim". sada je to popustilo, da li zbog toga što ona fizički popušta ili, pre će biti, antidepresiv čini svoje. šta bi bio neki moj zaključak: ako vam lekar suviše brzo da veoma ozbiljnu dijagnozu, krenite dalje, idite još kod nekog. da sam poverovala prvoj doktorki, dijagnoza i lekovi bili bi sasvim drugačiji, a samim tim i njeno sadašnje stanje. ovih meseci smo i nas dve naučile da se više poštujemo, ja malo sporije objašnjavam, a ona zna da može da me pita istu stvar i pet puta. trenutno vlada zatišje, da ne kažem harmonija. videćemo, šta nosi ova zima.
puno vas pozdravljam, čitam skoro redovno, ali pokušavam da se ne unosim previše u ovu priču kada ne moram, odn. kada sam pred svojim kompjuterom, nego se trudim da radim nešto za sebe. drž´te se,čuvajte se i biće već nekako.
@sumara: neke stvari sam i ja sklonila, mama uglavnom nije primetila ili nije reagovala. trenutno je i njoj jasno da ne može da drži sve pod kontrolom i rado mi prepušta brigu oko novca npr. razmisli i o situaciji kada on zaista ne bude mogao da ostane sam ni nakratko, ja bih uključila socijalno ili se posavetovala sa nekim lekarem koji prati tvog tatu. može doći momenat kada naprosto nećeš moći sve to sama da savladaš. svi mi ulažemo puno energije u ovo,ali niko nije svemoćan. moramo se čuvati pre nego što puknemo ili se desi neka velika glupost.![]()
Slicna prica mojoj situaciji. Reci mi, molim te, koji antidepresiv koristite. Pricala sam sa doktoricom o tome, ona je rekla da ce videti i da postoje posebni antidepresivi za starije osobe.