Demencija

NANA molim lepo :manikir: Baku već imaju, tako da priji želim da dam prostora da se razmahne :lol:

:zcepanje: sa njima ima smeha koliko hoćeš. I to je dobro jer nas uravnotežuje u tom ludilu. Mi smo se smejali tu, pred dedom, pa i on počne da se smeje sav sretan što je smeh izazvao. Dobro, moj J. je i bio takav, voleo je da zasmejava ljude, i to mu je bila potvrda da je još dobar, nisu svi takvi.
Meni tatko rekao da mi je došao švaler, a gleda u mog muža :lol:
Tako da, ti se spremi da ti isti dođe...msm švaler :lol:

Da nije tebe i tvog tatka(laka mu zemlja)ovaj bi forum bio suvise ozbiljan i tmuran.Drago mi je da pominjemo tvog tatu po zanimljivim dogodovstinama koje je njegova bolest jos nekako rekla bih uoblicila i cinila simpaticnijim.:klap:Secacemo se mi jos dugo njegovih domisljatosti.:)
Ja spremna!!!Moz da navrne neki svaca ako moja MAMAN to aminuje!:brus:

Dooobro NANO,kako ti kazes...jos ovih dana se picni kod frizera i tog manikira da bidnes lepa kad stigne maaacenccee!!!Javi da popijemo neku u to zdravlje!!!:telefon:

Hocu da pohvalim dedu.
Zove me mama u etak i kaze da najverovatnije dolazi u nedelju,ali da ce mi javiti u subotu da potvrdi,zove u subotu,kaze ne mogu doci jer u kola u kvaru,dobro.
Odem u nedelju u kupovinu vracam se kuci,zvoni telefon,mama,javlja da ce doci za jedno dva sata,ha,vracaj se u radnju i kupuj jos nesto za docek,krecem sa pripremama za rucak,vidim ves koji treba da se posklanja,zamolim dedu,ajde posklanjaj ves,gleda me bledo,pokazem mu,gledam kako sklanja,krenuo da sortira ves,ono tipa gacice sa jednu gomilu,hulahopke na drugu,bluze na trecu...,dobro kazem mu,sad sve stavi u kutiju za peglanje vesa i on to sve lepo odradio.
Vidi na stolu kako spremam sve za supu i vidi i sirovu slaninu,treba li ti p[omoc pita,moze,iseckaj slaninu na tri dela i poredjaj u pleh,i sve je lepo odradio.
Kad je zavrsio kaze,ja bih sad jednu cigaru i kafu,ali onu tvoju,naravno da sam je skuvala :)
Beket,sta se desava kod tebe,vec neko vreme te nema na temi,da li je sve u redu kod vas?

Hocu da pohvalim dedu.
Zove me mama u etak i kaze da najverovatnije dolazi u nedelju,ali da ce mi javiti u subotu da potvrdi,zove u subotu,kaze ne mogu doci jer u kola u kvaru,dobro.
Odem u nedelju u kupovinu vracam se kuci,zvoni telefon,mama,javlja da ce doci za jedno dva sata,ha,vracaj se u radnju i kupuj jos nesto za docek,krecem sa pripremama za rucak,vidim ves koji treba da se posklanja,zamolim dedu,ajde posklanjaj ves,gleda me bledo,pokazem mu,gledam kako sklanja,krenuo da sortira ves,ono tipa gacice sa jednu gomilu,hulahopke na drugu,bluze na trecu...,dobro kazem mu,sad sve stavi u kutiju za peglanje vesa i on to sve lepo odradio.
Vidi na stolu kako spremam sve za supu i vidi i sirovu slaninu,treba li ti p[omoc pita,moze,iseckaj slaninu na tri dela i poredjaj u pleh,i sve je lepo odradio.
Kad je zavrsio kaze,ja bih sad jednu cigaru i kafu,ali onu tvoju,naravno da sam je skuvala :)
Beket,sta se desava kod tebe,vec neko vreme te nema na temi,da li je sve u redu kod vas?

Sjajno, Sumara. To su divni trenuci.

- - - - - - - - - -

zadusnice.... tati je danas 40 dana.
u stvari, htela sam samo da vam mahnem i posaljem poljubac :heart:

Mislim na tebe, Henriet. Ljubim te

Evo jos jedne dogodovstine sa mojom mamom.
Pre jedno pet-sest dana ja tako razgovaram s njom,ono kao uopsteno o zivotu i zdravlju i ja u jednom momentu kazem kako je vazno da covek osluskuje svoj organizam.Misleci kao ono sta te boli,da li ti nesto prija ili ne pa shodno tome se i ponasas i t d ...i t d....
Juce udjem ja u sobu i zateknem je kako sedi u fotelji a pogled joj se gubi u daljini prostora:DPitam je...Gde si baba?Sta radis?A ona ozbiljno odmahuje rukom i kaze:CUTI OSLUSKUJEM SVOJ ORGANIZAM!!!!:zcepanje::zcepanje:Ako,ako rekoh ja i odoh u drugu prostoriju da crkavam od smeha.Uh...ona shvatila bukvalno i bas me nasmejala.Rekoh sama sebi bolje i to nego da nema pojma o cemu smo govorile.

Pa lepo, Blizance. Mozda ipak treba da joj detaljno objasnis sta treba da radi - da li je nesto boli, da li joj je muka, da li ima vrtoglavice... mada, ne treba cesto o tome pricati, jer onda postoji opasnost da se fiksiraju za to i da panice.

NANA molim lepo :manikir: Baku već imaju, tako da priji želim da dam prostora da se razmahne :lol:

:zcepanje: sa njima ima smeha koliko hoćeš. I to je dobro jer nas uravnotežuje u tom ludilu. Mi smo se smejali tu, pred dedom, pa i on počne da se smeje sav sretan što je smeh izazvao. Dobro, moj J. je i bio takav, voleo je da zasmejava ljude, i to mu je bila potvrda da je još dobar, nisu svi takvi.
Meni tatko rekao da mi je došao švaler, a gleda u mog muža :lol:
Tako da, ti se spremi da ti isti dođe...msm švaler :lol:

Uzivaj, Ljiljo, u lepom iscekivanju. Divna si sa svojim prisustvom na ovom forumu. Ljubim te

Evo jos jedne dogodovstine sa mojom mamom.
Pre jedno pet-sest dana ja tako razgovaram s njom,ono kao uopsteno o zivotu i zdravlju i ja u jednom momentu kazem kako je vazno da covek osluskuje svoj organizam.Misleci kao ono sta te boli,da li ti nesto prija ili ne pa shodno tome se i ponasas i t d ...i t d....
Juce udjem ja u sobu i zateknem je kako sedi u fotelji a pogled joj se gubi u daljini prostora:DPitam je...Gde si baba?Sta radis?A ona ozbiljno odmahuje rukom i kaze:CUTI OSLUSKUJEM SVOJ ORGANIZAM!!!!:zcepanje::zcepanje:Ako,ako rekoh ja i odoh u drugu prostoriju da crkavam od smeha.Uh...ona shvatila bukvalno i bas me nasmejala.Rekoh sama sebi bolje i to nego da nema pojma o cemu smo govorile.

:rotf: jao cirkusa. Super da se mozes i nasmijati u svemu tom :)

Hocu da pohvalim dedu.

Eheej!Bas lepo.Samo nek potraje takvo stanje.
Moja majka neki dan izjavi kako joj je dosadno i da bi bilo lepo da ona nesto skuva posle toliko vremena.U prvi mah sam se obradovala toj recenici a onda sam se odmah i zabrinula .Sta ako ispusti vrelu serpu i povredi se jer joj se ruke tresu?Sta ako joj zapne crevo od katetera pri radu(mada ga pakuje u pomocnu kesu)pa padne ili joj se izvuce i ispadne kateter?Sta ako zaboravi da iskljuci sporet?Tako,hiljadu pitanja sta ako i sta kako?
Volela bih nekako da je stimulisem i da je pustim bar da proba.Mislila sam da to bude u mom prisustvu ali onda ce me pitati zasto je proveravam i kontrolisem.Ima li neko ideju kako da organizujem probno kuvanje posle 10 meseci odsustva iz svih drustvenih aktivnosti?:sad2:

- - - - - - - - - -

:rotf: jao cirkusa. Super da se mozes i nasmijati u svemu tom :)

Jeste,vala taj dan sam se i smejala i ponekad jos uvek prepricavam tu dogodovstinu.:zcepanje:

Moja majka neki dan izjavi kako joj je dosadno i da bi bilo lepo da ona nesto skuva posle toliko vremena.U prvi mah sam se obradovala toj recenici a onda sam se odmah i zabrinula .Sta ako ispusti vrelu serpu i povredi se jer joj se ruke tresu?Sta ako joj zapne crevo od katetera pri radu(mada ga pakuje u pomocnu kesu)pa padne ili joj se izvuce i ispadne kateter?Sta ako zaboravi da iskljuci sporet?Tako,hiljadu pitanja sta ako i sta kako?
Volela bih nekako da je stimulisem i da je pustim bar da proba.Mislila sam da to bude u mom prisustvu ali onda ce me pitati zasto je proveravam i kontrolisem.Ima li neko ideju kako da organizujem probno kuvanje posle 10 meseci odsustva iz svih drustvenih aktivnosti?:sad2:

E. blizance, bas sam se obradovala kada sam cula da tvoja mama ima zelju da se bavi necim. Znas koliko sam razmisljala o njoj kako lezi sama u sobi i bez zelje za bilo cim. Hajde smisli neko jelo koje ona sjajno pravi, a tebi bas ne ide, a hoces da naucis. Neka ona bude pored tebe, pa ponesto neka i uradi. Poznato mi je to razmisljanje -da se ne desi ovo ili ono... Jednostavno moras uvek da imas u vidu da ona vise nije u mogucnosti da na isti nacin sve obavlja kao nekada. CAk i kada ti izgleda potpuno svesno i pribrano. Za aktivnosti poput kuvanja, mislim da je bolje da si ti prisutna, a ona da pomaze. Moja mama tvrdi da zna sve da kuva, a kada joj ponudim da krenemo da zajedno kuvamo, povuce se pod izgovorom da ne moramo svakog dana da jedemo kuvano jelo. Razumem je i ne teram je, jer ne zelim da se stidi svoje nemoci. Onda mi pomaze u seckanju, kao sto rece Sumara.

Inace moja mama se juce malo pribrala, a proteklih par dana je bila sva pogubljena. Mislila sam da je prekretnica u njenom stanju... a onda je krenula da funkcionise. Verovatno je nesto usput i pogubila, ali nisam pored nje i s tim cu se suociti kada je vidim. U jednom trenutku nije umela vise da se javlja na telefon, niti je znala da treba da ruca i da pije lekove, nije prepoznala cimerku...a na moje sugestije pobrkala je licne zamenice i da li to treba ona da uradi ili ja.:sad2: Uh, pokidala sam se. Onda je pocela da ismejava sve sto joj kazem. A cimerka je podrzavala i vristala od smeha. Valjda da bi omalovazila znacaj svega toga sto mora a ne ume. Onda sam ja podviknula i pitala sam je kako je moguce da te babe sto ne vide i izgubljene su mogu da urade mnogo toga a ona ne moze. :think: Posizela je od ljubomore i odmah dokazala da i ona moze. Juce je zovem a ona se presvlaci. Pitam je zasto to radi u 15 h, a ona kaze da hoce da se picne.:super: Uspela je da ukljuci telefon, otisla je u setnju do komsinice *samo po tom spratu, naglasili smo da ne sme niz stepenice*, sedela u zimskoj basti jutros (mada je pre toga nagrdila komsinicu u razgovoru sa mnom, a onda je uzivala u njenom drustvu), ide u menzu na obroke bez mojih poziva *opet imaju zajednicku menzu-shvatili organizatori da je tako bolje... Danas sam isla po moje lekove i zakazala sam za stitnu zlezdu,a zeludac smirujem ranisanom...Vazno da je sada mami bolje.

Dobro jutro :kafa:

Znate šta?
Poznajem neke izuzetno jake žene na jednoj od tema. Vi ste, drage moje, ruku pod ruku sa njima.:heart:

- - - - - - - - - -

Blizanče, ako je još drži ta želja za kuvanjem, onda samo zajedno kuvajte.
Divno je što ima interesovanja za nekakvom aktivnošću.

Bezuslovna......dušo, zaboravljanje je tok bolesti....kako se koristi telefon, kada se šta radi, šta znači "obuci se", "namesti krevet", "hajde da ručamo", zamena likova, zamena vremena, imena, događaja itd. Gubljenje informacija i sposobnosti je zapravo suština ove bolesti. Ako nastaviš da se kidaš i da je ubeđuješ telefonom kada je u "posebno zbunjenom" stanju, samo pogoršavaš njenu zbunjenost. U njenoj glavi je haos od informacija koga ona nije svesna. Ili pređi na priču o nečem drugom ili kratko podvikni i pređi na nešto drugo, ali NIKADA nemoj da se raspravljaš.
Te babe koje se smeju su njeno okruženje i ti to ne možeš promeniti. Sve su one u nekim svojim vremenima u kojima žive njihovi karakteri izvitopereni bolestima. Ne možeš promeniti ni tok bolesti kod svoje majke. Ono što možeš je da postaneš čuvar-graničar svog života i psihe. Kada to postaneš, najbolje ćeš joj svojom svesnošću, da je tvoja mama bolesna osoba, da nije više ona osoba koju znaš celog života, da ne može da radi sve što je radila, da ne može da misli kao što je mislila, da su tvoja i njena vremena sve više različita, najbolje pomoći.
:zag:

Bezuslovna......dušo, zaboravljanje je tok bolesti....kako se koristi telefon, kada se šta radi, šta znači "obuci se", "namesti krevet", "hajde da ručamo", zamena likova, zamena vremena, imena, događaja itd. Gubljenje informacija i sposobnosti je zapravo suština ove bolesti. Ako nastaviš da se kidaš i da je ubeđuješ telefonom kada je u "posebno zbunjenom" stanju, samo pogoršavaš njenu zbunjenost. U njenoj glavi je haos od informacija koga ona nije svesna. Ili pređi na priču o nečem drugom ili kratko podvikni i pređi na nešto drugo, ali NIKADA nemoj da se raspravljaš.
Te babe koje se smeju su njeno okruženje i ti to ne možeš promeniti. Sve su one u nekim svojim vremenima u kojima žive njihovi karakteri izvitopereni bolestima. Ne možeš promeniti ni tok bolesti kod svoje majke. Ono što možeš je da postaneš čuvar-graničar svog života i psihe. Kada to postaneš, najbolje ćeš joj svojom svesnošću, da je tvoja mama bolesna osoba, da nije više ona osoba koju znaš celog života, da ne može da radi sve što je radila, da ne može da misli kao što je mislila, da su tvoja i njena vremena sve više različita, najbolje pomoći.

Ljiljo, ne raspravljam se, ali moram nekada da podviknem. Znam ja da je mama bolesna i pratim kako propada... znam da u domu ne obracaju paznju i nemaju pojma kada ona ima problem... onda moram ja da joj pomognem. Zapravo funkcionise uz moju sugestiju - ne sekiraj se, sve je pod kontrolom, ja vodim racuna o svemu. To je smiri. Ali moja mama je uvek bila sujetna i tesko se nosimo sa tim problemom, bilo kada je sama svesna da nesto ne moze a jos vise kada joj drugi ukazu na to. Ja joj uvek govorim da je najbolja, da mi je najvaznija na svetu i da je volim najvise. Njoj to mnogo znaci i usmerena je na mene da me pita kada ima problem. Ne mogu uvek da savladam njenu nervozu i konfuziju, ali mogu da joj pomognem da prevazidjemo. Naravno, svesna sam da ce doci trenutak kada nece razumeti sta joj govorim. Ali boricu se do poslednjeg atoma snage dok moze da funkcionise, a da to bude sa sto manje njenog nerviranja. Kao sto sam je odvela u dom *bez obzira na njen otpor i napade rodbine- tako cu i sada uraditi u odredjenom trenutku premestanje na odredjeno odeljenje, a pre toga ukljucivanje negovatelja i ostalih koji ce pomoci i njoj a i meni. A da me boli dusa... to stoji i ne moze da se promeni

Ljiljo, ne raspravljam se, ali moram nekada da podviknem. Znam ja da je mama bolesna i pratim kako propada... znam da u domu ne obracaju paznju i nemaju pojma kada ona ima problem... onda moram ja da joj pomognem. Zapravo funkcionise uz moju sugestiju - ne sekiraj se, sve je pod kontrolom, ja vodim racuna o svemu. To je smiri. Ali moja mama je uvek bila sujetna i tesko se nosimo sa tim problemom, bilo kada je sama svesna da nesto ne moze a jos vise kada joj drugi ukazu na to. Ja joj uvek govorim da je najbolja, da mi je najvaznija na svetu i da je volim najvise. Njoj to mnogo znaci i usmerena je na mene da me pita kada ima problem. Ne mogu uvek da savladam njenu nervozu i konfuziju, ali mogu da joj pomognem da prevazidjemo. Naravno, svesna sam da ce doci trenutak kada nece razumeti sta joj govorim. Ali boricu se do poslednjeg atoma snage dok moze da funkcionise, a da to bude sa sto manje njenog nerviranja. Kao sto sam je odvela u dom *bez obzira na njen otpor i napade rodbine- tako cu i sada uraditi u odredjenom trenutku premestanje na odredjeno odeljenje, a pre toga ukljucivanje negovatelja i ostalih koji ce pomoci i njoj a i meni. A da me boli dusa... to stoji i ne moze da se promeni

Samo nek ponavlja svakodnevne stvari što duže.
Takođe i čitanje i pisanje. To je nezgodno u domu zbog ostalih baba koje se smeju, ali ko je kući može da radi to. Ja sam tati kupila slikovnicu sa velikim ćiriličnim slovima pa je čitao D. ...i pisao je brojeve i reči ....i kad dođem s posla ja proverim, ocenim....tako je bio sretan kad ga pohvalim i cmoknem u ćelu, pa onda krene da priča neke priče i smeje se....a nekad je neraspoložen jer je svestan da mu u glavi nije dobro i da sricanje naglas nije baš za njegove godine (to su periodi kada ima takve, po nama, ispravne informacije).

Dom je jedino rešenje. Nije najbolje, ali je jedino za ovu vrstu bolesnika.
Sve ima svoju cenu.

Moj tata je i ove godine u domu slavio slavu.
ja sam odnela sve sto je trebalo,kuvarica je spremala rucak,a on je seckao,ljustio,pomagao sve vreme.
Kad sam se cula sa zenom koja vodi dom da pitam kako je sve proslo,ona kaze,"super je bilo,on je bio vrlo zadovoljan svime...i sad vec juri vencanicu za mene posto je vreme da se zeni,prosla je slava" :rotf:

ja sam odnela sve sto je trebalo,kuvarica je spremala rucak,a on je seckao,ljustio,pomagao sve vreme.
Kad sam se cula sa zenom koja vodi dom da pitam kako je sve proslo,ona kaze,"super je bilo,on je bio vrlo zadovoljan svime...i sad vec juri vencanicu za mene posto je vreme da se zeni,prosla je slava" :rotf:

Sjajno je to sto uspevate u Domu da organizujete takve aktivnosti. Pretpostavljam da je privatna ustanova. U drzavnom domu ne mogu ni da pomislim na tako nesto. Doduse organizuju im proslave velikih praznika i Slave doma i dovode decu iz vrtica, folklor... Moja mama je u prvi mah odusevljena, a vec posle dva-tri sata ili tvrdi da nije bilo nista narocito ili se ne seca sta je bilo. Bitno je da je u tom trenutku uzivala, kao sto je i tvoj tata.
Ovo sa vencanicom je strasno. I moja mama povremeno nije svesna ko sam ja, a ko je ona. Cas je stroga ili zabrinuta majka, a cas dete kojem je potrebna sva paznja ovog sveta.

Blizance,a da joj za pocetak predlozis da zajedno spremite rucak,neka ona uzme da secka,priprema,muti,pristavi...sta vec planirate da spremate,mozda bi to za pocetak bilo dovoljno.

Moracemo zajedno,nema druge.Bez obzira sto u njoj tinja zelja ona nije sposobna da drzi ni noz u ruci za to seckanje:(Ruke joj se tresu i nema snage ni ko pile koje je tek prohodalo.Umori se i dok obavimo higijenu u toaletu i posle toga mora da legne a kamoli da stoji pored sporeta.Lepo da ima zelju ali...Moracu da je postavim da sedi za stolom dok ja obavim veci deo posla a onda cu povremeno da je pozovem da promesa sastojke u serpi jer od njenog kuvanja bar za sada nema nista.Ona je mislila da mi pomogne jer joj je na momente zao sto se ja raspadam na sve strane pa je htela da preuzme kuhinju kao nekad i da me saceka s sruckom.Bese nekad...

E. blizance, bas sam se obradovala kada sam cula da tvoja mama ima zelju da se bavi necim. Znas koliko sam razmisljala o njoj kako lezi sama u sobi i bez zelje za bilo cim. Hajde smisli neko jelo koje ona sjajno pravi, a tebi bas ne ide, a hoces da naucis. Neka ona bude pored tebe, pa ponesto neka i uradi. Poznato mi je to razmisljanje -da se ne desi ovo ili ono... Jednostavno moras uvek da imas u vidu da ona vise nije u mogucnosti da na isti nacin sve obavlja kao nekada. CAk i kada ti izgleda potpuno svesno i pribrano. Za aktivnosti poput kuvanja, mislim da je bolje da si ti prisutna, a ona da pomaze. Moja mama tvrdi da zna sve da kuva, a kada joj ponudim da krenemo da zajedno kuvamo, povuce se pod izgovorom da ne moramo svakog dana da jedemo kuvano jelo. Razumem je i ne teram je, jer ne zelim da se stidi svoje nemoci. Onda mi pomaze u seckanju, kao sto rece Sumara.

Inace moja mama se juce malo pribrala, a proteklih par dana je bila sva pogubljena. Mislila sam da je prekretnica u njenom stanju... a onda je krenula da funkcionise. Verovatno je nesto usput i pogubila, ali nisam pored nje i s tim cu se suociti kada je vidim. U jednom trenutku nije umela vise da se javlja na telefon, niti je znala da treba da ruca i da pije lekove, nije prepoznala cimerku...a na moje sugestije pobrkala je licne zamenice i da li to treba ona da uradi ili ja.:sad2: Uh, pokidala sam se. Onda je pocela da ismejava sve sto joj kazem. A cimerka je podrzavala i vristala od smeha. Valjda da bi omalovazila znacaj svega toga sto mora a ne ume. Onda sam ja podviknula i pitala sam je kako je moguce da te babe sto ne vide i izgubljene su mogu da urade mnogo toga a ona ne moze. :think: Posizela je od ljubomore i odmah dokazala da i ona moze. Juce je zovem a ona se presvlaci. Pitam je zasto to radi u 15 h, a ona kaze da hoce da se picne.:super: Uspela je da ukljuci telefon, otisla je u setnju do komsinice *samo po tom spratu, naglasili smo da ne sme niz stepenice*, sedela u zimskoj basti jutros (mada je pre toga nagrdila komsinicu u razgovoru sa mnom, a onda je uzivala u njenom drustvu), ide u menzu na obroke bez mojih poziva *opet imaju zajednicku menzu-shvatili organizatori da je tako bolje... Danas sam isla po moje lekove i zakazala sam za stitnu zlezdu,a zeludac smirujem ranisanom...Vazno da je sada mami bolje.

Podpuno te razumem i verujem da nisi u stanju da uvek kuliras mamine oscilacije u zdravlju.Bas kao i ti i ja se uglavnom suzdrzavam i brojim do deset,danima se odlicno drzim u odnosu na mamine promene raspolozenja a onda puknem ko balon:tease:Tja...ziv sam covek sa tako istanjenim zivcanim sistemom da se pitam samo koliko jos mogu da izdrzim pre no sto pocnem i sama da se ozbiljno lecim kod nekog psihijatra.:dash:Koliko god sam realna i uzdrzana,koliko god da razumem sve tegobe i bolesti valjda i ostatak okruzenja i zivotnih problema me dovode do ivice kljucanja bar dva puta mesecno:think:neki kazu...eee,jos se ti i dobro drzis;)

Nedavno mi se pojavi oooogromna fleka u kupatilu od kvara kod komsinice iznad i dok nije postala bas ozbiljna trudila sam se da je nestavim u prvi plan svoga zivota.:zper:Elem,drzi przi komsinica tek posle 5 dana priznade da je kvar u njenom kupatilu zbog kog se moje oseca na egzoticne barske predele sa kubanskih postera:besna::hej:Pritisnem ja tako komsinicu onako nafinjaka i serviram joj majstore da se to lepo opravi i da ko covek mogu da udjem u novo tek doterano pre 3 godine kupatilo,jel to se zove novo...Kad ona pocne da zateze i oteze jer je cekaju pojacani finansiski izdaci a do tada ja lepo da gajim pecurke u svom toaletu.Elem...moja mama nije bila lenja pa mi je danas jedno 36 puta ponovila da ja mooooram da pritisnem komsinicu da to sto pre popravi i da sam suvise meka i fina i da bi ona to po kratkom postupku i tako to...:rumenko::koto::mafijas:I normalno da sam prokljucala na sto stepeni!!!Nije da se nisam trudila da joj objasnim kako to sve ima svoje rokove i vreme i da se stripimo jos neki dan u toj egzotici ali nevredi...mama je bila uporna...A ja?Brojala sam do sto i nazad a onda sam pukla po savovima i rekla joj da prekine da me jede i nervira i da mi je dosta vec svih problema i da mi samo ona fali da me davi po sto puta za nesto sto nije do mene...itd...itd moooz da zamislite kako je izgledala ova rasprava.Posle 10minuta uzbune rekoh joj da prekine i da legne u krevet i da bude srecna sto ima da jede i da se smiri jer sam na ivici ludila aaa onda odoh tako u finom stanju na posao.Tu nelezi vraze zove mama i na posao da nastavi besedu!!!

I ...e.to obreh se ja na krsti da smirim zivce i ignorisem mamine pozive bar jedno pola sata i sacuvam ovo malo dostojanstva sto mi je ostalo...Bem...ti demenciju i sve ostalo...:sad2:
Izvin te me na vokabularu al znam da me vi jedino razumete...Ajd uzdravlje!:plez:

Divno!Samo neka je na slavlje i lepo raspolozenje.Sad polako razmisljajte o proslavi NOVE GODINE,pa npr.Dana zaljubljenih,pa 1.Maja...Pricaj mu i podsecaj ga na te lepe trenutke.Sto se tice vencanice...ko zna,mozda deka sluti novu ljubav u Domu...sve je moguce.;)

Ehhh,da zaboravih...

Draga moja Bezuslovna...to sto rece malopre da je najvaznije kako je tvojoj mami bolje a da ti vec zakazujes prglede za stitnu zlezdu i pijes ranisane za zeludac...Joooojjjj!!!!
Tako i ja razmisljam ali je izgleda trebalo da bude malo drugacije.Roditelji su ipak stariji od nas a mi bi trebali da budemo zivi i zdravi.Mozda zvucim sebicno ali morali bi da poradimo na tome i da cesce stavimo sebe na prvo mesto a ne nase roditelje.Pokusavam da to naucim i preguram operisanu zucnu kesu(bila puna briga),ulcerozni kolitis(ozbiljno oboljenje debelog creva nastalo na nervnoj bazi,sarkoidozu pluca-takodje zeznutu stvar prouzrokovanu uglavnom stresom,miom na materici od preneki dan:sad2:),pa ako jos uvek zvucim sebicno vi me slobodno iskritikujete.:rtfm:

Back