bezuslovna ljubav
Aktivan član
- Poruka
- 1.281
Jutros je mojoj mami stigao paket, koji sam juce poslala. Posto su tetke zauzete oko najbolesnije tetke, a ostala rodbina nema vremena, nema novca, nema srca da se suoci sa gerontocentrom... lakse im je da se suoce sa grobljem, valjda... morala sam da posaljem mami vockice, keksice...jer stalno kuka da je hrana losa (nije dovoljno masna pre svega)
Zovem je ocekujuci da je odusevljena kao i ranije. ma kakvi. Besna je sto su je zeznuli ovi iz poste i uvalili joj dve kruske ostecene. I zasto sam dozvolila da mi tamo neko bira voce koje nije dobro. Pokusam da joj objasnim da se ostetilo u transportu i da sam ja licno birala voce. Ne slusa me. Svi su krivi, a ona mora da trpi. Onda sam joj tako podviknula da je u momentu zanemela. Zanemeli su i ljudi na ulici oko mene. Tad sam se trgla i shvatila da sam na ulici i da nije trebalo da vicem na mamu. Uglavnom, rasporedila je namirnice u orman i ne pominje nista na tu temu. Imam utisak da u poslednje vreme opet ima potrebu da baca stvari i hranu. A to je radila i kada je pocela demencija. Cim joj se nesto ne dopadne, ona ga liferuje. Ili ga sakrije ili ga baci.
A sve sto joj je vazno zapakuje u kesu i uveze sa stotinu cvorova.
Zovem je ocekujuci da je odusevljena kao i ranije. ma kakvi. Besna je sto su je zeznuli ovi iz poste i uvalili joj dve kruske ostecene. I zasto sam dozvolila da mi tamo neko bira voce koje nije dobro. Pokusam da joj objasnim da se ostetilo u transportu i da sam ja licno birala voce. Ne slusa me. Svi su krivi, a ona mora da trpi. Onda sam joj tako podviknula da je u momentu zanemela. Zanemeli su i ljudi na ulici oko mene. Tad sam se trgla i shvatila da sam na ulici i da nije trebalo da vicem na mamu. Uglavnom, rasporedila je namirnice u orman i ne pominje nista na tu temu. Imam utisak da u poslednje vreme opet ima potrebu da baca stvari i hranu. A to je radila i kada je pocela demencija. Cim joj se nesto ne dopadne, ona ga liferuje. Ili ga sakrije ili ga baci.
A sve sto joj je vazno zapakuje u kesu i uveze sa stotinu cvorova.
Mi smo tu da te cujemo i razmenimo po neku pametnu ili totalno glupu rec
Ponekad i gluposti mogu da izvuku coveka iz bedaka a da toga nije ni svestan
Evo ja danas...krenem na posao posle kontrole kod lekara(sva sreca sve ok),na pesackom prelazu tip umalo zgazi devojku u sred zelenog svetla za pesake naravno a onda se vrati u rikverc i zamalo pokupi oca sa bebom u kolicima!!!Onda na pola puta do kancelarije autobus u kom sam bila tako naglo zakoci da smo svi popadali i porazbijali se jer je debilni vozac projurio na crveno svetlo i pokupio motoristu koji je ostao da lezi na asfaltu.Umedjuvremenu dete me zove i zali se kako je boli glava i da joj je muka.Bila kratko napolju sa decom i vratila se posle 15min.bolesna!!!Nastavljam put prema kancelariji gde me ceka brdo posla i zanimljivih zadataka za obaviti
i eto...u sred svega ako pridodam i majku koja me je zvrckala jedno 5-6 puta sa svojim jadikovkama a ja...zamisli ja...od prolupalosti u ovom momentu znas o cemu razmisljam???.....

Trebala si, i ako si. Shvati, ona ne zna za granice.....TI si graničar i tačka, i ako si rešila da prolupaš načisto, i mandrkneš pre tvoje mame, onda je tvoja odluka, a ne njena. Njoj u svakom slučaju time ne pomašeć, a ni ostalim ukućanima. MORAŠ je izbaciti iz tog stanja vikom, ako nikako drugačije, a ne ide drugačije nego samo tako...to je demencija...inače će ona tebe da izbaci u orbitu sa živcima 

a ko ce poneti bombone sa stola?Neka vreme odluci.