bezuslovna ljubav
Aktivan član
- Poruka
- 1.281
Ono sto sam ja naucila u paklenih nekoliko predhodnih meseci je da bez obzira na karakter i bolest moje majke sada potpuno drugacije reagujem na njene pridike i komentare slicne onima koje ti dobijas od svoje majke.Pravilo broj jedan bez obzira na demenciju nemoj dozvoliti da te ona izbaci iz takta.Pravilo broj dva,drzi se samo onoga sto tebe zanima u razgovoru s njom i sav visak informacija narocito takvih negativnih istog momenta brisi iz svoje memorije.Pravilo broj tri,kad se uveris da je manje vise ok,podnosljiva i da nece umreti kad spustis slusalicu-zavrsavaj razgovor sto pre pod raznoraznim izgovorima.
Zasto uopse slusas njena naklapanja kad znas njihovo poreklo i ishod?Ona se prazni i to joj donosi zdravstveno rasterecenje,posle je verovatno opustenija,mozda i bolje spava...a ti?Ti padas u bedak i ocaj!!!Aloooo....trgni se!!!Na tvom mestu ja je nebih zvala citav naredni dan i mozda duze.Pustis je da se izduva.Ako te zanima kako je okreni dez.sestru ili osoblje,uveri se da je ziva i zdrava i osmeh broj sest pa u nove zivotne radosti.![]()
Uh, bas mi nekad treba da odslusam vase kritike. Hvala vam svima na tome. Sve ja to znam. I stvarno nekada pocnem i ja da peterujem sa briznoscu, pa se uz vasu pomoc vratim u realnost. Ali postoji problem sto je moja mama u drzavnom domu i sto je na odeljenju za one koji se sami o sebi brinu. Ona je jos uvek vecim delom svesna sebe, samo se povremeno gubi. Nekada vise puta u danu, nekada svaki drugi dan... ko bi ga znao. E sad, ako je ja ne zovem ona pocne da place i da histerise i hoce kuci i pravi scene... a osoblje u drzavnom domu nece da se raspravlja, vec kada zagusti oni zovu mene da je smirim. NIje joj oduzeta poslovna sposobnost i ona sa pravne tacke gledista moze da ide kuci. A ja nemam sada novca za tu proceduru. Vec sam rekla da je celog zivota trazila sazaljenje. Prosto nekada uziva da se okupe ljudi oko nje i eto ona je sada jadna a oni je spasavaju. Danas resim da je ne zovem dok sam na poslu. Ali zove je rodbina i ona onda njih pita za mene i za sve ostalo i eto belaja... I dok ja radim u firmi, resena da cu mamu zvati mnogo kasnije... zove mene danas tetka sva uznemirena sa pricom da mi je majka strasno uspanicena, da kvrca po telefonu dok ga ne pokvari, da hoce da me trazi...
Znam, reci cete da treba da iskljucim telefon. A sta ako ova moja posizi i izadje napolje. Prosli put su je vracali sa pola dvorista. Sta ce biti ako je ne primete. U drzavnom domu popodne je opustencija za osoblje. A da je sada, dok je jos svesna stavim medju one totalno pogubljene i zakljucane?

.....i tri dijagnoze.....pobogu
Zato cu ovde zavrsiti ovaj post

I čim smo došli tražio je da zeta vino 

AAA...ssss taki navigatori ima da dogura daaaleko
sto ste mu obecali...prevarantiiii!!!
Koga li lazem???Sebe,verovatno...