bezuslovna ljubav
Aktivan član
- Poruka
- 1.281
Kod dede to nema veze sa ponasanjem,vec sto je ta osoba dosla na kafu kod mene.
Kad je baba umrla,njegova majka,bio je strahovito ljubomoran na sve koji se druze sa mnom,i stalno je pokusavao da me odvoji od drustva,to naravno nije uspeo,i tad se iskristalisalo ko su mi pravi prijatelji,znam da je ta njegova ljubomora dosla zbog toga sto je alkoholicar,a i poznajem ga dugo,verovatno sa ovim rizikujem,nista manje ni ako sredim nesto za gernto sestru preko doma zdravlja,ono sto je meni potrebno je da on upozna tu zenu koja ce povremeno dolaziti na kafu,i morace da prihvati da ce ta zena biti deo nasih zivota,zena je upoznata sa planom,znam da ovo sve zvuci ludo i rizicno ali to je slamka za koju se hvatam,jer mi nismo u mogucnosti da mu platimo dom,a osim mene nema nikoga,jedinac je,kao sto sam i ja njemu jedino dete,na mamu ne mogu da racunam na taj nacin,od nje mogu samo da dobijem psiholosku podrsku,jer ona ima drugu porodicu,istina muz joj je umro,imam brata i u dobrim smo odnosima,ali bi bilo ludo od njega ocekivati da pomogne finansijski ,zbog toga za mene je dovoljno to sto uvek dolazi po nas kad hocemo da odemo kod mame,zbog toga ovakav plan,jer ga poznajem bice protiv te zene neko vreme ali ce je prihvatiti,a jedino sto moze da uradi je da pocne da vredja a to vise ne radi jer sad ko god da dodje on se povlaci u svoju sobu a ako i sedi sa nama izgovori tek poneku rec,ne prica mnogo ni sa prijateljem koji mu cesto dolazi.Nedavno je bio u gostima njegov brigadir,dok je radio u jednoj firmi,kasnije su njih dvojica bili neka vrsta poslovnih partnera,ni sa njim nije mnogo pricao,a zajedno su proveli preko 30 godina.Jedino sto moze da se desi je da pobesni ako mu se ne svidi ono sto cuje,tako da tu nije toliko nepoverenje u pitanju koliko patoloska ljubomora nekadasnjeg lecenog alkoholicara.
Zena je upoznata sa celokupnom situacijom,sad videcemo kako ce to sve funkcionisati,jer meni je potrebno da neko bude sa njim kad bude poceo da se gubi i zaboravlja,a ja ne zelim da se zatvorim u cetiri zida niti zelim da Lela odrasta kao u zatvoru,a to znaci redovna setnja druzenje sa drugima,to sto mi je otac bolestan ne znaci da je zivot stao.
Znam bice tu mnogo situacija koje ce Lela i videti i cuti,a opet trudicu se da joj pruzim kolko tolko radosno detinjstvo,ljubavi tu ne manjka,a naravno tu je i muz koji je za oca autoritet,to sam vec primetila,to je otprilike situacija u kojoj se nalazim i kao sto rekoh trazim najbolje moguce resenje za sve.A prioritet mi je dete.
Sumara, muzda bi trebalo gerontodomacicu predstaviti kao kucnu pomocnicu, koja pomaze tebi da izadjes na kraj sa svim obavezama. Ili kao rodjaku tvog muza ili tvoju prijateljicu koja ce dolaziti da vam pomogne? Tako se deda nece osecati nemocnim i odbacenim.
Lepo ce biti ako se sve bude odvijalo kao do sada. Ipak... morate razraditi taktiku ukoliko dodje do pogorsanja i napredovanja bolesti. Znam da su finansije veliki problem. Borim se s tim i ja. Samo pazite da ne budete zateceni novim okolnostima. Pogotovo sto je dete prisutno. Raspitajte se o mogucnosti dobijanja pomoci za tudju negu. Moju mamu su odbili dva puta, ali nisam odustala. Krenite i vi sa pokusajima. Mikanikolic je dobio pravo na pomoc nakon par pokusaja, sto ste mogli procitati u ranijim postovima, sto znaci da ne treba odustati.