Coral, tu smo da ti damo podrsku, savet... Ovo sto si ukratko opisala, svi mi prezivljavamo. To sa trazenjem kuce je svarno strasan momenat. Moja mama je u Domu, koji je prihvatila kao mesto gde mora da se leci. Povremeno ga naziva i svojim stanom. Dok je bila u svom stanu trazila je da ide kuci.

Dobro je sto tvoj otac prihvata negovateljicu. Moja mama je dozivljavala kao uljeza. Sta je doktor rekao u vezi sa terapijom? Sigurno postoji neki lek, koji moze koliko-toliko da ga uspava, da bar nocu mozete da se opustite. Nemojte drzati kljuc u vratima, jer je moja mama u sred noci krenula napolje, mada se inace uzasava mraka i lopova.
Beket, moja mama plete toliko da ne mozemo da postignemo nabavku vunice. Problem je samo sto radi meni i mom muzu, a ne zeli vise nikome. Na predlog animatora da radi za decu bez roditelja samo ga je gledala bledo, a posle je rekla da joj ne pada na pamet da radi nepoznatima. a uvek je bila humana i sazaljiva. Sad je jogunasta i hirovita kao dete

. Bojim se da ponekad mene i muza dozivljava kao roditelje.

Sto se tice pranja vesa, u Domu je organizovano pranje u ves masinama i videla sam odmah u pocetku da lepo to rade i donesu sve opeglano i slozeno i mirise ... medjutim, moje tetke nisu dozvolile da se mamin ves pere zajednicki, vec jedna tetka nosi svojoj kuci ves. E sad, moja mama ne ume cesto da odvoji cisto od prljavog, ne ume da skupi prljav ves u jednu kesu, ne ume da izvadi cist ves iz kese, ne ume da slozi prakticno - da upari stvari... ma, muke. A ja tu nista ne mogu. Osim da kad dodjem u posetu, izbacim sve iz ormana i preslazem, odvajajuci cisto od prljavog. Napomenula sam tetki da se desava da mama pere donji ves na ruke, bez otkuvavanja, i to cim skine sa sebe... a to me najvise sekira, ali tetka kaze "ona meni skupi i ja operem sta ima za pranje".

Uglavnom sugerisem preko telefona: sta imas na sebi? Sta ces da obuces posle kupanja? sta sad imas na sebi? gde si stavila prljav ves? Pratim presvlacenje posle kupanja, ali ne mogu da pohvatam tokove pranja. Zato joj ostavim vise stvari da bi mogla garderobu da menja. a sta cu sa donjim vesom... pere ga cesto sama, sapunom za pranje vesa i praskom i samponom...

Vuneni prsluk je toliko cesto prala i trljala, da se sav proredio