Sa jedne strane jako tuzna tema,a sa druge opet tuzna ali zbog onih koji trpe
Kod mene u porodici smo imali i imamo dva potpuno suprotna slucaja,moje bake su u pitanju.
Pokojna baka kod koje sam ja sa 18 godina dosla da zivim jer je oslepela i nije mogla sama,inace caletova majka,je pod stare dane dozivela potpuni preobrazaj. Celog svog zivota nije marila ni zbog koga,ali kada je postala svesna da vise ne moze sama postala je dobrica. E onda je pocela da zaboravlja mnogo sto sta i da se ponasa bas kao dete,ali je bila dobra,bilo joj je bitno samo da ne bude sama,nije joj smetalo ni moje drustvo,ni puna kuca,ni glasna muzika. Smejala se,zezala,pevala sa nama,trazila da joj nadjemo bogatog djuvegiju. Strasni su bili trenuci kada je osecala potrebu da bude korisna pa je pokusavala sama da se okupa,sredi kuhinju ili prepakuje orman sto je naravno iziskivalo da se nakon toga ubijem od posla. Mog imena zadnjih nekoliko meseci nije mogla da se seti pa me je prekrstila u Bilju iako sam ja Ivana. Ali,opet kazem,bila je divna,cak je i znala da se ja ne zovem Bilja i smejala se tome...
Dok,druga baka,mamina mama,je uzas zivi. Zena koja stalno kuka, "umire" vec godinama,jako je bezobrazna i razmazena. STRASNO koliko je samoziva. Sve sto je nekad bilo normalno vise nije,sve sto je nekad volela sad mrzi,tacnije sad uglavnom mrzi sve. Kada je pitamo kako si kaze a sta te briga,kada je ne pitamo opet smo crni. Pre mesec dana je operisala kuk i idalje samo o tome pricamo. Danas je bila na kontroli kod doktora koji je operisao i veoma drsko mu je rekla "sta tebe to briga" na pitanje "kako se osecate". Tako i sa nama prica. Ja ne zivim sa njima,ali mog brata koji sad ima 18 godina proganja,odredjuje mu kad da se vrati iz grada i da li uopste moze u grad,stalno ide za njim i zvoca. Moja majka,koja je inace dvori,joj je za sve kriva i dovodi je u stanje histerije barem jednom dnevno.(baba moju majku dovodi u stanje histerije)
Vodila je moja majka kod lekara pre dve nedelje i pritisak joj bio 120 sa 80,znaci idealan,a njen komentar je bio "samnom sigurno nesto nije u redu,ovo nikako ne valja" . Jezivo crne misli ima i stalno prica kako joj je lose,mracna je i jako negativna.
Mi prosto ne znamo sta sa njom da radimo,niti kako da se ponasamo