E vidis Goti i mene brine stav ustanove pre svega doma,posto se oni prilicno ogradjuju,i ne garantuju da ce on tamo i ostati,navodno zavisice od ponasanja tj,ispoljavanja agresije(zar agresija nije sastavni deo njihove bolesti !) I zamisli nebuloze na prijemu socijalna radnica pita njega da li zeli da ostane u domu da se druzi gleda tv i slicne gluposti,sreca pa rece DA inace bi mi sa njim nazad morali!! Zamisli tek tu glupost,poludela sam! I
Kroz ovo sam vec prosla,o cemu pricas!Naime oca sam prvobitno smestila u drzavni Dom,i socijalna radnica umesto da sa njim porazgovar,da mu kao strucno lice objasni da mu je najbolje u toj ustanovi,ona mu je trista puta rekla da ga oni nece drzati tu bez njegove stopostotne volje!I treci dan smo morali da ga uzmemo i raskinemo ugovor sa Domom!Meni se tad umesao i stric praveci se dobrocinitelj,jer kucka,tj ja,sam smestila njegovog batu u Dom i to jos drzavni!Sram da me bude!A Dom je u Pancevu i proglasen je za najbolji drzavni Dom u celoj zemlji!Sobzirom da sam morala tad na put,nisam znala sta cu sa ocem!?Stric se ponudio velikodusno,kako njegov bata moze kod njega i tri meseca biti,a ne tri nedelje,koliko sam planirala odsustvo!Posaljem ja tako tatu,sa sve lekovima i zdravstvenom knjizicom i otputujem.Petog dana usijali se telefoni da dodjem po njega,jer mu je lose,ne moze na noge,nekontrolisano mokri i da oni ne znaju sta ce sa njim!A ja 1400km daleko!!!!Kazem vodire ga lekaru,ne mogu,auto im u kvaru,a oni su na selu!Deseti dan,a plan je bio tri nedelje da ostanemo,zapucamo mi kuci!Zove me cerka,kazu citava larma se digla gde sam!Pa na granici,ne mogu autom preleteti!Dodjemo nasoj kuci u toku noci,i ujutro,moj muz nakon dvadesetcasovne voznje,vozi jos 200km u jednom pravcu!
Uglavnom,uzmemo mi njega,odvedemo lekaru,dodjemo kuci sa njim i za tri dana on je dosao sebi!Shvatila sam da mu nisu davali terapiju kako treba i da mu je to izazvalo pogorsanje zdravlja!
Onda sam prosla golgotu sa dobijanjem staratekljstva!I tada smo ga smestili u privatan Dom,gde je vec oko tri meseca!Opet zbog oca,rekla sam stricu gde je,i sad je blizu njega u Bgu,peske mu ode u posetu,a meni je udaljen 40km,a prvobitni dom mi je bio na 12km i bilo mi je lakse da ga obidjem.Stric i dalje pravi problem,hoce da pokrene proces da mi se oduzme starateljstvo.A sve to iz razloga sto vise ne moze uzimati novac od mog oca,koji je nemacki penzioner!Jer taj isti stric ima jos dva rodjena brata,i sa njima jedva i govori,ali mog oca prosto obozava!Crce covek za njim!A sto on,sto i njegova cerka,iskidase se za mog oca!
Glavna sestra u Domu mi je savetovala da zabranimo posete tom bratu,iz razloga sto sa ocem nakon svake njegove posete imaju problema!Evo sada ga nije video dve nedelje i lepo samnom razgovara i sestra kaze da je bolji za saradnju!
Bobice,znam kako ti je,osecaj grize savesti izjeda,ali ni ti ni ja nismo roditelje bacili na ulicu kerovi da ih pojedu,vec su ustanovi koja i postoji za takve bolesnike!Borim se sa svescu i savescu,i kadkad preovlada jedno,katkad drugo,ne spavam tu noc kad idemo mu u posetu,jednom recju tesko!Ali sta ces,tako je-kako je,i iz ove koze se ne moze!
Opet lakse je nama koji imaju finansijsku mogucnost smestanja obolelog u Dom,a to znaju forumasi,koji se sa ovim bore u svojoj kuci!