vratismo se.....od onda kad napisah post pa sad stigosmo kući
nije hitna nego su zvali transport iz hitne ...valjda. U svakom slučaju sačekasmo ih u domu. Deda ima najvervatnije urinarnu inf. date injekcije diklofenaka i antibiotika i lek da pije. Vratismo ga našim kolima u dom. Nema pojma gde je, ne zna ništa, ukočen prilično.....i tako. kateter da se stavi ako treba i da bude vezan da ga ne počupa.
Dali su mu paracetamol juče i nije više imao temperaturu do danas popodne. Pojede sve što mu daju.
uf, dobro je... nek tako i ostane -
samo, znaš, nisu ti ovi u domu baš neki eksperti kad tako paniče... to moram da naglasim!
/reakcija je bila kao da su mu se zavezala creva, a ni govora o nekim laksativima... ma ni pomena o onom što se starim ljudima daje kad se mora/
stari ljudi muškog pola imaju problem sa prostatom, to je kao dobardan -

Svi smo napeti. Ovih dana sam u haosu, pa evo sada otvorih i sokirala sam se sta se izdesavalo. Vreme je grozno i lose se osecaju i mladji a pogotovo stari. Mene su upozoravali da smestim mamu na vreme u dom jer je kasnije teze, zato sto je moja mama sama potpisala zahtev za smestaj, a inace treba oduzimanje sposobnosti, sud,... kada ih dovedemo u stabilnijem stanju, onda je lakse prebaciti ih na druga odeljenja u Domu. E sad, zavisi i od politike Doma, pa ne treba generalizovati. A da se ceka na smestaj, ceka se. Zato je moja mama u provincijskom drzavnomDomu, a ja radim i zivim u velikom gradu i kidam se i koristim svaki slobodan dan da je obidjem... svako odlucuje prema svojim mogucnostima i zeljama. U velikim gradovima cena smestaja je dosta veca, a ja nemam para. U malom gradu pre izlaze u susret, lakse se dogovorite... manje se ceka na smestaj, cak su mi progledali kroz prste i za neka dokumenta...