Rece da si iz Beograda,pa se setih jednog finog Doma koji sam nedavno obisla zbog majke.Nalazi se u Visnjickoj banji i necu mu pomenuti naziv zbog reklame.Kad ides autobusom 35 izadjes na trecoj stanici kad krene da se penje uz brdo prema groblju Lesce.Na lepom je mestu,pored prodavnice Idea i obliznjeg Maxija.Okolina fina,urbana,stambene zgrade.Pogled na Dunav.lepa velika kuca na cijem ulazu pise naziv Doma.Cena je 450e i to je najjeftinije u neposrednoj blizini centra grada.Ostali su skupi ili su van Beograda.Ovaj dom je lepo uredjen,namestaj je super,osoblje ok,imaju pojedine lekare koji navrate po potrebi 2-3 puta nedeljno,hrana se doprema iz takodje njihovog Doma u Lipovici.Deluje prijatno i cisto.Teski pacijenti su na drugom spratu a laksi na prvom.Sve odvojeno i nemaju medjusobom komunikaciju.Meni jedino nije odgovaralo sto nemaju dvoriste vec samo veeeeliku terasu na prvom spratu i mnoooogo stepenica do ulaza u kucu.Dakle onaj ko je star i nemocan tu kad se popne nema mu silaska dok ga neko ne spusti ili odnese.

sto mozda za dementne i nije lose.Imaju kamere i prate stanare danonocno.Ovde bih smestila mamu ako bih morala.
Savetujem ti da sto pre dodjete do psihijatra npr prof.Dr.Pavlovica u privatnoj ordinaciji koju mozes naci na netu,pregled je 5000din.Odlican je za sve vrste demencija,napisao nekoliko knjiga na tu temu.Mojoj majci koja nikada do sada nije pila lekove za ovu vrstu bolesti je prepisana terapija vrlo brzo pocela da deluje.Ona je bila izuzetno agresivna,zapostavljala je licnu higijenu,higijenu zivotnog prostora,lunjala ulicama i imala potrebu da se sprijateljuje sa nepoznatim osobama,izmisljala,lagala,preuvelicavala lose dogadjaje...Sada je skoro pa normalna osim pojedinih fizickih promena koje joj se vide uglavnom na licu.Dobila je neki nazovimo blentavi izraz lica po kome se vidi da je mentalno bolesna.Dobro je da su lekovi brzo uradili svoje pa je sada prilicno dobro psihicki,cini mi se bolje nego ikad

Nece da gleda TV,citanje je batalila vec vise od 3meseca,sada je teram da ponekad napise par redova na papiru tek da vidim jeli zaboravila da pise.Kazem joj da prepise neki clanak iz novina.Nece.Kaze nema snage i da je pustm tih gluposti u njenim ostalim zdravstvenim mukama.Ne insistiram.Pokusam ponovo ponekad...ali nece.Uzme nekad da opere poneki sud iz sudopere posle jela.Rasporedila je lekove na mesta po kojima se seti sta je dorucak,sta rucak i vecera sto sam joj napisala na bocicama.Ostale lekove ja drzim pod kontrolom daleko od nje.