Dekoracija

• Začetnik teme Začetnik teme jance
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
heheheheheh Pa vidi se da si beogradjanka , moderna ,emancipovana. Do pre 20-tak godina bilo je savim normalno da muza upoznas na dan svadbe a prvi put ga vidis kad te odvedu na vasar a posalju te po secernu vunu ... dok se stariji ne dogovore oko miraza ...na to sam mislila... Po prici barem ,retke su bile one koje su same izabrale sebi muza po ceni odricanja porodice od njih i razbastinjavanja. A kod vlaha i danas su cesti brakovi iz interesa i cesto se vencavaju u skoro pa bliskom srodstvu jer tako imovina ostaje u krugu bliskih srodnika

Nemoj tako Danijela i ja sam poreklom po tati iz Nis ali sam na vreme pobegla da mi tetke ne pronadju nekog muza.A kada mi se tata vratio sa sluzbenog puta po Indiji i pitao me sta da mi kupi ja trazila Singericu. Imala sam 18 godina. Moj 7 godina mladji brat je onda rekao:"Ira sada cemo da ti stavimo ceduljce sa natpisom"Imam Singericu" i vodimo te na najblizi vasar" Video je to u nekoj seriji. I to sam uspesno izbegla, ali se na kraju sama usosila.:zcepanje::zcepanje::zcepanje:

zene vi ste cudo,ne pamtim kad sam se ovako nasmelala i da je neko bolje docarao neki ovakav dogadjaj.Vrteo mi se film pred ocima sa sve onim strinama i ujnama i to stvarno jeste tako.bravo Danijela.

E Ira , to sto ti je u to vreme tata iso na sluzbovanje u Indiji , pa sam Nis , pa zatim Beograd ...ima svoj smisao... ono o cemu sam ja pisala je Istocna Srbija i nesto dalja okolina Nisa , a to ti je sasvim drugi kraj i drugi mentalitet koji se jako sporo menja , ali menja ...
I da kazem vaznu stvar ; nek izvinu svi oni pismeni , ja pravopis ne primenjujem ne zato sto ga ne znam , vec zato sto mi je ovako brze i skoro zmurecki naskrabam sta hocu pa kog ne mrzi neka tumaci sta sam pisala:hvala:
Drugarice Janci , mi ti se kunemo , sve u nadi da s tvoje teme ne skrenemo!!!!
PS . jb g uvek me izvucu s dekorisanja na druge teme :rtfm:, aaaaaaaaaaaaa vise jook!!!!!!!!!!:rotf::rotf::rotf::rotf:

Danijela sada si me na nesto podsetila. Pre jedno 7 godina zove moga muza jedna gospodja iz Surdulice i kaze da bi nesto vazno trebala sa njime da razgovara. Moj muz u cudu. Nezna je mnogo. Zna njene sinove i dosta im je pomagao oko studija i zaposlenja, a cesto su i bili nasi gosti. Sta cu kazem deca iz unutrasnjosti, ovde sami na studijama pa da dodju da nesto bolje i domace pojedu.
Nadje se moj muz sa doticnom gospodjom i pita je o cemu se radi a ona mu lepo kaze da treba da se dogovore posto ona ima sina za zenidbu, a on cerku za udaju. Moj muz zapanjen. Prvo sto je on svoju cerku smatrao jos malom ( 23god), a drugo ni na kraj pameti mu nije palo da zenidbu ugovaraju roditelji.
On se nekako fino izvuce iz tog razgovora da ne uvredi gospodju.
Kad posle nekog vremena pojavljuje se doticni sin , opet se obraca mom muzu i kaze da je dosao da prosi njegovu cerku. Moj muz mu lepo objasni da se prvo malo udvara devojci, izvede je par puta da se dobro upoznaju, pa neka je onda pita jetr on nema nista protiv ali odluka je njene. Ta prica se ponavljala par puta ali uvek uz izbegavanje licnog kontakta sa mladom. Naravno moja cerka i nije bila nesto zainteresovana, jer je na njega vise gledala kao na tatinog prijatelja iako je on od nje stariji samo 8 godina.
Nas je ta situacija silno zabavljala i odahnuli smo kada je mladozenja nasao drugu priliku. Odnosno opet su mu je roditelji nasli.
Da nisam to dozivela nebih verovala da se i danas i to medju intelektualcima ( doticni je poznat lekar) ugovaraju brakovi.

hahahahahahahahaha:rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf: heheheh pa da buducim mladencima presedne i svadba i dekoracija , cemu kulise za ovakvu dramu i:rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf: eeeeeee nisi svesna koliko si me nasmejala, odo s kezom na lalanje... ustaje se jako ,jako rano :rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:

:D Ja jednom rekoh da cu da pocnem da se vezujem kad sedam na ovu stolicu da ne padnem od smeha! :zcepanje:

Ja licno nemam nista protiv svih nasih obicaja jer i to smo mi , hteli to ili ne ! :) I to je deo naseg folklora i dekora... pa zene - osini po prasini! :zcepanje:

Ako imate slike sa vlaskih i svih ostalih svadbi samo napred, bas bih volela da vidim i te terase ko robne kuce !

cini mi se da sam jednom gledala na tv o tim svadbama i kako unajme lokalnu tv stanicu da sve snima.meni se jednom desilo da sam pravila mladenacku tortu ovde kod nas u bgd-u.narucila je kuma,a imali su istu i od svekrve i od mladine majke.znaci tri.

Bravo tanja-s ! Fenomenalne su slike ! Ovo je sa nekog sajma jer svuda moze da se primeti ime Carving Tima.. Boze kakav je ovaj paun. Oci mi ispadose , ne mogu da se nagledam. :eek:

Mi volimo karfiollll ! :klap: Eto bar to !
Pricala sam im da je to Baobab sa planete Malog Princa, pa ga sad samo tamane da on ne bi morao toliko da radi... Zao im Malog Princa :zcepanje:

Nisam ja mislila da ce to bas tako ispasti ali sad.. nema nazad.. a i one lepo jedu ! :hahaha:

Cindyrella wedding (tu i tamo dobijes priliku da radis ono sto stvarno volis... )

Prilozi

• cindyrella_wedding.jpg
    cindyrella_wedding.jpg
    37,1 KB · Pregleda: 53

Back