Dekoracija

• Začetnik teme Začetnik teme jance
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Jance zaista izuzetno.
Steta sto nasi hoteli ne uvedu nesto od ovoga nego je u salama za vencanja cesto nevidjenu kic. Skoro sam na jednoj svadbi videla stolove ukrasene palsticnim cvecem i to nalik onim od kojih se prave venci za groblja a tanjiri su bili sa nekim logom nalik onima iz menze izlizani i naizgled neoprani jer je od silne upotrebe i porcelan poprimio neku prljavu boju. Pri tom zakup sale i ostalog nije bio mali.

Da razjasnimo odmah: Ja kao neko ko se bavi ovim poslom 15 god. samo cu reci da je za stil dekoracije kriva musterija,a nikako vlasnik hotela. Sta da vam kazem kada ja radim uglavnom sa VLASIMA :zper:i hvala Bogu da je tako. A kada mi zatraze plavo-crvenu kombinaciju,ospe dobijem.Pokusam da im objasnim neke stvari..ali ne ideeee... Pa jos kada se pravi sve u bojama nase zastave...:rotf:..Ali ohoho tu je parica....

Setih se i ovih musterija...koju sam nazalost odbila. Kazu'' treba nam torta-dva metra dugacka,metar visoka i pola metra siroka.'' Ajde sad ,zamislite sta su trazili...:dash::super::rotf:..samo,uglavnom se tih bisera seca moja mama. E,a sila sam i lente za izbor krava od crvenog satena... Nemam kad sada da se prisecam,moram da radim,a i vidim da mi se steze gum pasta,a jedva cekam da se usavrsim i tu.
Ljubim vas sve !

Bas tako, musterije biraju i mogu da vam kazem da mi je najlakse kada znaju sta hoce. Meni je nekako najteze kada mi kazu, "kako vi mislite tako ukrasite tortu", jer su ukusi razliciti, pa ono sto se meni svidja ne mora i njima da se svidja, a ja ne volim da rizikujem...
A vlasi svasta traze, ali dobro placaju. Oni vole da sve bude pompezno i uocljivo, makar i kic, ustvari uglavnom kic...

Evo i ja da priložim par skromnih sličica, koje su mi moje drage prijateljice pomogle da ukrasimo mladenački sto i sto za venčanje moje ćerke. Neizmerno im hvala na tome, (moj poljubac svima njima), obzirom da žene to nikad u životu nisu radile ali je ispalo fenomenalno i krajnje profesionalno.

Prilozi

• DSC_0201.jpg
    DSC_0201.jpg
    38,3 KB · Pregleda: 66
  • DSC_0202.jpg
    DSC_0202.jpg
    31,4 KB · Pregleda: 58
  • DSC_0204.jpg
    DSC_0204.jpg
    36,9 KB · Pregleda: 57
  • DSC_0205.jpg
    DSC_0205.jpg
    37,3 KB · Pregleda: 55
  • GOR_0646.jpg
    GOR_0646.jpg
    17,3 KB · Pregleda: 57
i još par sličica ako mi dozvoli moderator (nadam se da neće zameriti što sam promašila temu), jer nisam mogla da odolim divnim tortama (proizvod dream cakes) :cmok: za njih koje su upotpunile ovaj lep dekor i uveličale naše slavlje. Puno poljubaca za sve forumašice :cmok::cmok2::zag:

Prilozi

• GOR_0647.jpg
    GOR_0647.jpg
    22 KB · Pregleda: 71
  • P5310116.jpg
    P5310116.jpg
    37 KB · Pregleda: 66
  • P5310119.jpg
    P5310119.jpg
    34,7 KB · Pregleda: 72
  • P5310125.jpg
    P5310125.jpg
    25,8 KB · Pregleda: 73
  • P5310127.jpg
    P5310127.jpg
    41,8 KB · Pregleda: 74
U iscekivanju vrednih dekoratera od ovog vikenda da postavim slicice moje drugarice Tvigice

Prilozi

• balon3.jpg
    balon3.jpg
    29 KB · Pregleda: 49
  • balon4.jpg
    balon4.jpg
    22,3 KB · Pregleda: 43
  • balon8.jpg
    balon8.jpg
    35,3 KB · Pregleda: 44
Ja nesto ne znam kako citiram vise odgovora pa da se nadovezem pa cu ja seljacku metodu Copy/Paste Just To Taste
Ladysan: Da razjasnimo odmah: Ja kao neko ko se bavi ovim poslom 15 god. samo cu reci da je za stil dekoracije kriva musterija,a nikako vlasnik hotela
> To stoji sto si rekla :klap:, ja samo tvrdim da po Beogradu ima restorana gde mozes da uzmes njihovu dekoraciju ili nista... svasta ti napricaju a dobijes vestacko cvece u vazi na stolu ...
Ima i tu resenja al drugom prilikom

buducatasta: Evo i ja da priložim par skromnih sličica, koje su mi moje drage prijateljice pomogle da ukrasimo mladenački sto i sto za venčanje moje ćerke. Neizmerno im hvala na tome, (moj poljubac svima njima), obzirom da žene to nikad u životu nisu radile ali je ispalo fenomenalno i krajnje profesionalno
> Slike su mnogo toga ali skromne ne ! Sigurno si ponosna na ovo sto ste uspele! Imal' sta lepse nego ulepsati svojoj cerki dan vencanja :hvala::worth: Ovo je jako lepo i uradjeno sa ukusom. Hvala ti tasta! :heart:

Zato sam i postavila imena trgovina gde se ovakve sitnice mogu naci, za svakog ko sebi zeli uciniti malo lepote... Uostalom i svi ostali moji saveti i organizacija su besplatni...

Da se razumemo nemam nista protiv mladenaca koji zatraze All-inclusive dekoraciju i daju mi odresene ruke ihaaaaa i cesto all-inclusive dekoracija manje kosta nego gore pomenuti restoran gde je 5EU po gostu! I dalje ne mogu da verujem !

streliste: Ovo su dekoracije sa nekog kineskog sajta. Nadam se da će Vam se dopasti.
> Sto je ovo dobroooo :ok: Oni su majstori svog zanata ! Vec ga vidim kako mlati sa nekom nozekanjom a ove caknice same ispadaju i redjaju se pevajuci. U Kini se sef i prepoznaje velicini noza! Kad sad dofatim dedinu sablju sa zida! Drz se bostane! :mafijas: Cek da prebacim neke slicice sa slanih zalogaja ako uspem ...

A kad smo vec kod (ne)ukusa o kome ne vredi raspravljati ja bih strasno volela da probam da izvedem dekoraciju u crnoj boji sa gomilom kristala - inace su 2009 i 2010 proglasene godinom kristala u dekoraciji...

I za kraj dekoracije u boji zastave za priliku odlaska u vojsku - tema uobicajena, izvedba perfektna!

Prilozi

• ispracaj.jpg
    ispracaj.jpg
    37,1 KB · Pregleda: 31
Posto imam i dozvolu da sa privatne poruke svoj odgovor prenesem na forum - evo ovako izgleda moj uobicajeni zahtev za rad -
>>Sala u kojoj se vencavam ima tamno plavi tepih, zidove boje breskve, bele zavese i bordo drapere preko. Dekoracija koju oni daju je pink i svetlo plava. Sta uciniti?
ogd> Prvo mislim da je propast ovo sa pink salvetama na zlatno-bordo podlogu.
Drugo bordo - zlatno je bilo hit 2004. g. Od tada je bila kivi-roze, pa ljubicasto-drapicasto i sad crna-kristal varijanta.

Izaberi samo novu temu i udri :dash: ! Zidovi su srecom nezni pa i sa par traka iz Dunija na zavesama ili velikim masnama mozes sve da preokrenes i u plavo ako hoces (sto ne bih savetovala)

Ako ti je crna suvise ekscentricna mozda kombinacija sa kivi bojom bude vrh!

Ove zlatne stolicice za imena su super!
Ostavi onda zlatnu iz prostora samo na detaljima a sve sto mozes prevedi u kivi - salvete Duni, lente (mozes i od tila - Kinezi 1EU po metru ) isto i za masne na stolicama (ima ih Mondo Sposa ili Gaga).
Tu i tamo neki baloncic i to je to ... Aranzmane za centar stola ne moras nesto da pretrpavas pogotovo ako restoran ima obicaj da stavi one svoje vecne tri flase i razrusi ti boje. Onda bolje u posudu na centar staviti sareni pesak (cvet dekor) pa potopiti cvet a na vrhu plutajucu mirisljavu svecu. Okolo latice ili kristali .. ili zajedno neces pogresiti...

Ili da srusim celu prethodnu pricu .. svi detalji tamno ljubicasti a na masnama na stolicama pravi veliki suncokreti .. takvi aranzmani i zardinjere...
I naravno zovi me 10dana ranije za figuru od leda

biraj draga.. .nebo je granica !
ljubim te

buducatasta: Evo i ja da priložim par skromnih sličica, koje su mi moje drage prijateljice pomogle da ukrasimo mladenački sto i sto za venčanje moje ćerke. Neizmerno im hvala na tome, (moj poljubac svima njima), obzirom da žene to nikad u životu nisu radile ali je ispalo fenomenalno i krajnje profesionalno
> Slike su mnogo toga ali skromne ne ! Sigurno si ponosna na ovo sto ste uspele! Imal' sta lepse nego ulepsati svojoj cerki dan vencanja :hvala::worth: Ovo je jako lepo i uradjeno sa ukusom. Hvala ti tasta! :heart:

Zato sam i postavila imena trgovina gde se ovakve sitnice mogu naci, za svakog ko sebi zeli uciniti malo lepote... Uostalom i svi ostali moji saveti i organizacija su besplatni...

Hvala ti draga moja, ti si profesionalac i tvoje mišljenje mi mnogo znači, da ne govorim o tome da smo svi bili prezadovoljni sa dekoracijama koje su moje drugarice napravile, mladenci posebno. Organdin sam kupovala kod Kineza 100 din metar, a ostale ukrase kamenčice vodene kristale i dr. u Bašti u MMLugu, vaze i čaše na Bulevaru i u Garden centru, što je ispalo mnogo jeftinije a pun pogodak. Hvala ti još jednom na lepim rečima:cmok::cmok2::zag:

Hvala :hvala:
Moze kafa, moze... :D

Da zaboravila sam tu prodavnicu na Bulevaru a ne bi trebalo. Dakle:
Prodavnica Srpske Pravoslavne crkve u kojoj se kupuju:

casa za vencanje, pozlacena ili posrebrena
deverski peskir
platno za vezivanje ruku
svece
.
.
.
Svega ovog ima i na drugim mestima al meni je ovde najdraze da posaljem mledence. Pogotovo sto to sve posle ostaje u kuci pa sto ne kupiti najlepse sto mozes.
Hvala na podsecanju

Ne znam da li ovo pripada ovde ili na ošetu za slanoljubce, ali mislimda je primerenije za ovu temu. Ovo je dekoracija hrane sa jednog japanskog sajta, (na Ćošetu ipak postavljamo dekoraciju našh ruku delo).

Pogledajte,:hvala: možda nekom posluži kao odlična ideja::klap:

Prilozi

• a.jpeg
    a.jpeg
    17,1 KB · Pregleda: 34
  • a_002.jpeg
    a_002.jpeg
    12,5 KB · Pregleda: 30
  • a_003.jpeg
    a_003.jpeg
    18,9 KB · Pregleda: 29
  • a_004.jpeg
    a_004.jpeg
    14,3 KB · Pregleda: 28
  • a_005.jpeg
    a_005.jpeg
    22 KB · Pregleda: 31
ima još toga, slaću dok vam ne dosadim, veliki poljubac:cmok:

Prilozi

• a_006.jpeg
    a_006.jpeg
    14,9 KB · Pregleda: 21
  • a_007.jpeg
    a_007.jpeg
    15,7 KB · Pregleda: 20
  • a_008.jpeg
    a_008.jpeg
    16,7 KB · Pregleda: 23
  • a_009.jpg
    a_009.jpg
    22,6 KB · Pregleda: 19
  • a_010.jpeg
    a_010.jpeg
    16 KB · Pregleda: 23
Jance i moje odushevljenje ako ti neshto znaci, odlicna tema, verujem svima interesantna i onima koji se bave ovim poslom i onima koji ce samo da gledaju, a i onima koji ce da uzivaju u ovakvim dekoracijama:ok::cmok2:

Kako divna tema :)

Janče, ovo što ti radiš je čudo. Svaka čast!!! Imaš li kalupe ili delješ :)

Evo i mog skromnog doprinosa- sveće za krštenje sa Jejinog i Andrejevog rođendana i jedna mladenačka flaša šampanjca. Sirota Vivijen je svojevremeno radila u butiku venčanica :hahaha: i tako upoznala svog muža...sa kojim sada ima dvoje dece...i nije znala da se aparatom mogu slikati rukotvorine :( te dobijate samo ovoliko

torte195-1.jpg

F1050011-1.jpg

IMG_1425-1.jpg

IMG_1429-1.jpg

JAOoooo DIVNE STE
Izvijnavam se sto me uglavnom nema, radim i dan i noc.. odmor je prosao kao rukom odnesen.. opet me bole i ruke i ledja a ocima i da ne govorim
A jos i zavrsavam mojoj drugarici sajt , ima mnogo fenomenalnih zena koje se snalaze na najneverovatnije nacine a prosto ne mogu da dodju do kompa od masine za sivenje, pistolja za plastiku i duvalice za balone. Evo njenog resenja za flasu sampanjca
A potom i moje resenje iste zamisli

Prilozi

• sampanj.jpg
    sampanj.jpg
    28,7 KB · Pregleda: 41
  • lab copy.jpg
    lab copy.jpg
    40 KB · Pregleda: 41

Back