Schrodinger
Elita
- Poruka
- 16.189
Jeste nakaradan, pun fond bi trebalo da bude 150% odnosno 30 casova nedeljno koliko imaju i djaci.Ja svo vreme pričam o punom fondu časova i sistemu koji je nakaradan.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jeste nakaradan, pun fond bi trebalo da bude 150% odnosno 30 casova nedeljno koliko imaju i djaci.Ja svo vreme pričam o punom fondu časova i sistemu koji je nakaradan.
To si ponovio već 5 puta,.. ali vidiš ministar to još nije pročitao ,..Jeste nakaradan, pun fond bi trebalo da bude 150% odnosno 30 casova nedeljno koliko imaju i djaci.
Не постоји 150% као пун фонд. Пун фонд је 100%Jeste nakaradan, pun fond bi trebalo da bude 150% odnosno 30 casova nedeljno koliko imaju i djaci.
lazes. na 100% norme je preko 100 000
ako je prijavljen na 50,60 % toliki i procenat dobija
Oni misle da izguraju prosvetu sa 55.000 din platom zato im se i dešava to što je sada. Glupe radikalčuge teraju inat.![]()
Ne laže on,..lazes. na 100% norme je preko 100 000
lazes. na 100% norme je preko 100 000
Oni misle da izguraju prosvetu sa 55.000 din platom zato im se i dešava to što je sada. Glupe radikalčuge teraju inat.![]()
znaci kao sto sam rekao: profesor preko 100 000Платни разреди и коефицијенти
Српски образовни систем категорише радна места у различите платне разреде, сваки са додељеним коефицијентом. Ови коефицијенти су кључни за одређивање основне бруто плате. Конкретне вредности ових коефицијената подлежу периодичном преиспитивању и прилагођавању од стране владе. На пример, наставник са одређеним нивоом образовања и искуства спадаће у одређени платни разред, а његова плата ће се обрачунавати коришћењем коефицијента повезаног са тим разредом.
Pogledajte prilog 1769015
Pogledajte prilog 1769016
....
Pogledajte prilog 1769018
Na fakultetu da.znaci kao sto sam rekao: profesor preko 100 000
Pa kad ih ima ko kusih pasaНе..ЛАААЖЕШ ...просечна плата је око 70 000....
profesori gimnazije (sto nije nista elitno)ЛАЖОВЧИНО ЈЕДНА .....100 000 је неких елитних професора са најмање две деценије
Не..ЛАААЖЕШ ...просечна плата је око 70 000....
п.с.
болдовано и велики фонт су у циљу едукације памолим даостану
Period | Procena neto plate (sedmi stepen) |
---|---|
Početak 2025 | circa 96.200 din (nakon +11 %) |
Mart 2025 | circa 101.000 din (nakon dodatnog +5 %) |
Oktobar 2025 | circa 106.100 din (nakon još +5 %) |
Jan 2026 (proj.) | oko 113.500 din |
kao sto rekoh, nz za domare,elitne profesore i uciteljice. znam ono sto me zanima:Непишем ..само цитирам АИ
https://iask.ai/q/neto-plate-nastav...i-profesori-Srbija-platni-razredi-koe-dd7gfv0
Kao što sam napisao, profesor koji se tek zaposlio na određeno prima 45.000 din ali kada ga prime za stalno dobija 55.000 dinara i sasvakom godinom staža po 1000+ dinara preko plate. Pred penziju prima moćnih 80.000 din.Платни разреди и коефицијенти
Српски образовни систем категорише радна места у различите платне разреде, сваки са додељеним коефицијентом. Ови коефицијенти су кључни за одређивање основне бруто плате. Конкретне вредности ових коефицијената подлежу периодичном преиспитивању и прилагођавању од стране владе. На пример, наставник са одређеним нивоом образовања и искуства спадаће у одређени платни разред, а његова плата ће се обрачунавати коришћењем коефицијента повезаног са тим разредом.
Pogledajte prilog 1769015
Pogledajte prilog 1769016
....
Pogledajte prilog 1769018
odredjeno, neodredjeno.. poenta je NA KOLIKO PROCENATA RADI?Kao što sam napisao, profesor koji se tek zaposlio na određeno prima 45.000 din ali kada ga prime za stalno dobija 55.000 dinara
Period | Procena neto plate (sedmi stepen) |
---|---|
Početak 2025 | circa 96.200 din (nakon +11 %) |
Mart 2025 | circa 101.000 din (nakon dodatnog +5 %) |
Oktobar 2025 | circa 106.100 din (nakon još +5 %) |
Jan 2026 (proj.) | oko 113.500 din |
Toliko ima samo faraon tutankamonNe laže on,..
Kod nas u prosveti dosta uvećava platu minuli rad u prosveti.
Za preko 100.000 treba oko 40 godina staža u prosveti.
Da nije tako nebi imali blokirane univrrzitete i školelaze onaj koji tvrdi da prosvetari imaju 45-55 000 dinara. motaj malo poruke unazad.
ako to nije las sta je?
100% naravno pa ljudi moraju da rade kako bi živeli, nema ti to veze sa botovanjem.odredjeno, neodredjeno.. poenta je NA KOLIKO PROCENATA RADI?
30,50,70,100%?
Znam. Suprotstavljam se tome na roditeljskim sastancima. Majka mi je bila učiteljica. Ima pojedinačnih primedbi kako su neki prestrogi, daju puno domaćih itd. Uvek pitam a kako bi vi. Ljudi bi da deca ništa ne uče. U gimnaziji nije tako. Profe se ne daju.Kriterijum ocenjivanja je u srednjim škola pao za bar 30 (ako ne i 50%), tj. ocene su previsoke.
Hteo sam reći da to svi rade - u svim školama,.. da bi imali dovoljno đaka. I da bi prosvetarima bilo lakše, jer nas tuže učenici (roditelji), traže izuzeće nastavnika, dolaze inspekcije na čas,.. traže da pišemo izveštaje,.. talasaju,.. roditelji prete (pa i fizički nasrću). I nastavnici idu linijom manjeg otpora.
Tako da sa strogim kriterijumom pravimo najviše sebi problema.
Ide se na to, da ocena ne bude manja od znanja, a ako je veća od zaslužene,.. neka je.
Sumnjam da se oni na to žale nastavnicima ( a vama roditeljima da ). Jer nastavnik uvek ima izlaz: Ko nije zadovoljan sa ocenom, neka odgovara za veću.