Zašto nisu u mogućnosti da isprate?Kvalitete nastave je nemoguc jer deca nisu u stanju da isprate, sem onih genijalaca
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zašto nisu u mogućnosti da isprate?Kvalitete nastave je nemoguc jer deca nisu u stanju da isprate, sem onih genijalaca
iz prakseOdakle ta pretpostavka.
Kud svi Turci,..Kriterijum postavlja nastavnik. Zašto bi poklanjao ocene?
To je diskutabilno, veoma. Kriterijum nastavnika je veći deo njegovog rejtinga u školi, među decom.Mene više brine premalo zalaganja pojedinaca tokom nastave koji otaljavaju posao, a njegov čas jednako vredi kao i čas vrednog nastavbika.
A, pre dvadeset godina su nam obećavali platne razrede (vrednovanje po kvalitetu). Ništa od toga,.. mrzi ove u ministarstvu da rade.Država treba da poradi na uspostavljanju kontrole kvaliteta nastave, a ubskladu s tim i plaćanja nastavnika. Mora se uzeti u obzir i ulazni kvalitet znanja jer se pita ne pravi od govana.
kolika penzija treba da bude Borisu Tadicu ?Ne moze istu platu da ima SNSovac koji nema pojma i zaposlen je preko veze, sa vrednim radnikom koji crnci.
SNSovcu plata da bude 10.000-15.000 dinara.
4.000, jer je direktni krivac za to sto je svojom nesposobnoscu doveo ove tvoje SNS bandite na vlast.kolika penzija treba da bude Borisu Tadicu ?
Ništa ko i svim radikalima i naprednjacimakolika penzija treba da bude Borisu Tadicu ?
ja sam mislio da penzija treba da mu bude -100.000, dakle on da placa za to sto je cinio velika krivicna dela.4.000, jer je direktni krivac za to sto je svojom nesposobnoscu doveo ove tvoje SNS bandite na vlast.
Moze.ja sam mislio da penzija treba da mu bude -100.000, dakle on da placa za to sto je cinio velika krivicna dela.
i tadic u zatvorMoze.
Znaci Tadic penzija minus 100.000 mesecno, a Vucic minus 1.000.000 mesecno i 20 godina zatvora, minimum,
Kolika je sad? 80 90?Dejan Vuk Stanković: Plata u prosveti da se izjednači sa prosečnom, 114 hiljada dinara ove godine
Betadanas 10:39
foto FoNet Milica Vučković![]()
Ministar prosvete Dejan Vuk Stanković izjavio je danas da je projekcija za ovu godinu da početna plata u prosveti bude 114.000 dinara i da se izjednači sa prosečnom platom u Srbiji.
„Mi smo na putu da sa reprezentativnim sindikatima postignemo ono što je cilj bio svih dosadašnjih ministarstava, da početna plata u prosveti bude identična sa prosečnom platom u Srbiji“, rekao je Stanković za televiziju Pink.
Ocenio je da nije za potcenjivanje inicijativa o dovođenju franšiza stranih fakulteta u Srbiju.
„Došlo bi do konkurencije na tržištu visokog obrazovanja koja bi bila još veća nego što je sada, sa dolaskom stranaca sa otvaranjem vrata za transnacionalno obrazovanje, dobili biste veću konkurenciju koja može da proizvede bolju uslugu“, izjavio je Stanković.
Naveo je da je cilj nacionalnih udžbenika da kroz određene predmete bude „uspostavljena kontrola sadržaja“ onoga što će biti plasirano deci.
„Želeli smo da stvorimo knjige koji će imati nacionalni značaj, komplet od šest knjiga, startovaćemo taj projekat nakon što budu usvojene izmene i dopune Zakona o udžbenicima“, kazao je Stanković.
https://www.danas.rs/vesti/drustvo/...i-sa-prosecnom-114-hiljada-dinara-ove-godine/
Nemojte u blokade, evo para.![]()
Sa 30+ godina radnog staža, pred penziju. Prva plata je 45.000 din niko nije lud da radi za tu siću.Kolika je sad? 80 90?
Немам ја централу, нисам ја СНС-овац. Питај неког ко је радио у школи, твој предлог је да наставник добије испод минималца што је противзаконито.Toliko imaju posle 20-30 godina staža, tebe su lagali u centrali![]()
@Lagerta Koлика је почетна плата просветног радника са пуним стажом ?Kolika je sad? 80 90?
Naravno da je ispod minimalca, prime te na određeno od septembra do jula pa noga u dupe opet te zovu u septembru. Pošto se živi 12 meseci u godini ti podeli tih 10 plata i dobićeš šta sam napisao. Kada te posle 5-6 godina prime za stalno plata ti vrtoglavo skače na 55.000 din mesečno i sa svakom GODINOM staža dobijaš još po 1000 dinara pa pred smrt imaš platu 80.000 din.Немам ја централу, нисам ја СНС-овац. Питај неког ко је радио у школи, твој предлог је да наставник добије испод минималца што је противзаконито.
Ни један пријављени радник у Србији не може добити испод минималца. По закону.
Нешто ти математика не иде од руке, минималац је скоро 60.000 динара.
@Lagerta Koлика је почетна плата просветног радника са пуним стажом ?
saće Gana da pošalje studenata kolko oćeša, druga strana medalje bi bila:
- Škole nemaju dovoljno učenika, fakulteti ostaju nepopunjeni,.. sada je takvo stanje.
Ako prosvetari budu davali bolje ocene, (lakša nastava i veća prolaznost), njihove će škole i fakulteti imati više upisanih.
Biće nezdrava konkurencija.
Није у свакој школи тако.Naravno da je ispod minimalca, prime te na određeno od septembra do jula pa noga u dupe opet te zovu u septembru.
Ja svo vreme pričam o punom fondu časova i sistemu koji je nakaradan. Normalno glupi radikali ne razumeju da su sami sebe zaiebali.Није у свакој школи тако.
Ако ћемо право, може да се ради са 10% фонда.
Ми овде пишемо о пуној плати а не кад неко има два одељења и прима 10% плате.
Директор не даје отказ у јуну а не прима поново у септембру. То није правило него нека СНС превара
Не постоји 45.000 динара и пун фонд. Ту си се нешто прерачунао.Ja svo vreme pričam o punom fondu časova i sistemu koji je nakaradan.
Kao što rekoh, pun fond časova profesor na određeno primi 10 plata po 55.000 dinara što kada se podeli na 12 meseci koliko se živi godišnje ispadne šta? Ispadne pobuna u prosveti.Не постоји 45.000 динара и пун фонд. Ту си се нешто прерачунао.
Пун фонд и 50.000 динара је била плата просветног радника 2019.
Са тим да је просечна плата у држави била 50.000 динара
Mатематика ти не иде од руке.Kao što rekoh, pun fond časova profesor na određeno primi 10 plata po 55.000 dinara što kada se podeli na 12 meseci koliko se živi godišnje ispadne šta? Ispadne pobuna u prosveti.
Pogledajte prilog 1768993
Ne vama je slaba matematika jer ste pokupovali diplome osnovne škole. Stvarnost je malo drugačija i potpuno neshvatljiva:
Kao što rekoh, pun fond časova profesor na određeno primi 10 plata po 55.000 dinara što kada se podeli na 12 meseci koliko se živi godišnje ispadne šta? Ispadne pobuna u prosveti.
Pogledajte prilog 1768993
2024Kao što je Bloomberg Adria pisala, potrebno je plate početnicima budu povećane oko 15 odsto, kako bi nastavnici dostigli prosečnu majsku srpsku zaradu od 100.000 dinara. Za prosečnu junsku platu od oko 95.000 dinara to povećanje trebalo bi da bude oko 11 odsto, koliko će iznositi i povećanje penzija.
Ne bih se složio sa: Kud svi Turci. Imam i srednjoškolce i osnovce. Deca se ispočetka bune na kriterijum, ali više se bune ako nema razlike između onih kohi uče i ne uče, a imaju iste ocene.iz prakse
Kud svi Turci,..
i zato što deca beže od strogih nastavnika,.. ostaće bez posla ako ima visok kriterijum.
To je diskutabilno, veoma. Kriterijum nastavnika je veći deo njegovog rejtinga u školi, među decom.
Bez rejtinga i kriterijuma je muka živa raditi u školi. Poštuju deca kvalitet nastavnika.
A, pre dvadeset godina su nam obećavali platne razrede (vrednovanje po kvalitetu). Ništa od toga,.. mrzi ove u ministarstvu da rade.
Kriterijum ocenjivanja je u srednjim škola pao za bar 30 (ako ne i 50%), tj. ocene su previsoke.Ne bih se složio sa: Kud svi Turci. Imam i srednjoškolce i osnovce. Deca se ispočetka bune na kriterijum, ali više se bune ako nema razlike između onih kohi uče i ne uče, a imaju iste ocene.
Hteo sam reći da to svi rade - u svim školama,.. da bi imali dovoljno đaka. I da bi prosvetarima bilo lakše, jer nas tuže učenici (roditelji), traže izuzeće nastavnika, dolaze inspekcije na čas,.. traže da pišemo izveštaje,.. talasaju,.. roditelji prete (pa i fizički nasrću). I nastavnici idu linijom manjeg otpora.Ne bih se složio sa: Kud svi Turci.
Ide se na to, da ocena ne bude manja od znanja, a ako je veća od zaslužene,.. neka je.Imam i srednjoškolce i osnovce.
Sumnjam da se oni na to žale nastavnicima ( a vama roditeljima da ). Jer nastavnik uvek ima izlaz: Ko nije zadovoljan sa ocenom, neka odgovara za veću.Deca se ispočetka bune na kriterijum, ali više se bune ako nema razlike između onih kohi uče i ne uče, a imaju iste ocene.