gost 196682
Aktivan član
- Poruka
- 1.258
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Sve što nije u skladu sa shvacenim prirodnim zakonima.Sve što nije u skladu sa poznatim prirodnim zakonima.
Sve što nije u skladu sa shvacenim prirodnim zakonima.

Poenta?Ok, ali namerno zaobilazis pitanje.
Da dodamo istom onda jos nesto.
Zasto sila gravitacije privlaci i odbija predmete?
Ako se nadjes zbunjen pred ovim onda ti moze biti jasno da empiriski mozemo doci samo do odgovora na pitanje "kako" ili odgvoriti "ovako" pa pokazati prstom na smenu uzroka i posledice..ili eksperiment. Ali na pitanje "zasto" tim metodom ne mozes doci do odgovora. Zato i postoji filozofija.
Poenta?
Mi ne zivimo od filozofije...mozemo saznati i spoznati sve odgovore na sva pitanja, ali ujutru moramo kupiti hleb i mleko...treba odvojiti filozofiju kao razbibrigu i realan zivot gde padas ako skocis sa zgrade...

Tu si , dakle...vec sam se zabrinuo...a ne, za njega ne postoji ni zgrada ni ulica, to mi... znas... tripujemo. ja mu par puta predlagala da skoci, cisto eksperimenta radi, al nije hteo...![]()
Poenta?
Mi ne zivimo od filozofije...mozemo saznati i spoznati sve odgovore na sva pitanja, ali ujutru moramo kupiti hleb i mleko...treba odvojiti filozofiju kao razbibrigu i realan zivot gde padas ako skocis sa zgrade...
Filozof je kao covek sa durbinom koji moze videti zvezde ali durbinom ne moze videti nista ispred sebe.
Ok, ali namerno zaobilazis pitanje.
Da dodamo istom onda jos nesto.
Zasto sila gravitacije privlaci i odbija predmete?
Ako se nadjes zbunjen pred ovim onda ti moze biti jasno da empiriski mozemo doci samo do odgovora na pitanje "kako" ili odgvoriti "ovako" pa pokazati prstom na smenu uzroka i posledice..ili eksperiment. Ali na pitanje "zasto" tim metodom ne mozes doci do odgovora. Zato i postoji filozofija.
Kao sto vec napisah, samo sto mi je post netragom nestao, bavljenje filozofijom i pronicanjem u sustinu stvari, ne obezbedjuje hleb na stolu.Osim ako nisi predavac na nekom faksu.a cemu to?
Baš me zanima šta kaže filozofija na ovo pitanje.
ali ako te zanima, izvoli? Ovde mozes da naslutis odgovore "zasto sile deluju tako kako deluju.. Najopstiji zakljucak glasio bi: Zato sto je to ispoljavanje u pojavi "empiriskog karaktera" koji je samo pojava "inteligibilnog".Natprirodno: skraćeno za "E stvarno nemam pojma šta se ovde dešava!"

Natprirodno nepostoji, nepostoji ništa a da apsolut nezna za to
Tako da natprirodnim pojavama možemo nazvati one kod kojih se više pozitivne/negativne sile direktno umešaju u materijalnu ravan u naš realitet![]()

nisi cula za "nepostoj"?za mene je ovo natprirodno![]()

za mene je ovo natprirodno![]()

Šta je tu čudno nepostoji ništa što je jače od boga i prirode od sveprožimajućeg univerzuma
jedino što mi manifestacije viših i suptilnijih oblika svesti sve do božanskih, vidimo i opisujemo kao natprirodne videći ih kakve želimo da ih vidimo a ne kakve u biti jesu
i neshvatajući njihovu suštinu i pouku![]()

Ovo ja zovem ućutkati forum, daj nas prosvetli svojim znanjem, pa da se ne zamajavamo sa ovim forumom

Dakle, kao što i sam naziv govori, svrha teme je definisanje natprirodnih pojava.
Iznesite svoje shvatanje ovog pojma, naravno uz uvažavanje tuđeg mišljenja.
Izvolite.