Definicija BOGA?

To je dobro pitanje i zdravije je o tome diskutavati sa tobom nego nekim drugim ;)
Za mene greh ne znaci nista, uglavnom se taj pojam previse subjektivno shvata. Bolje je razmisljati u pravcu individualne svrhe zivota. Jer ko poznaje kako funkcionise unutrasnji Bog, to jest ko poznaje svoje mehanizme poznaje i ceo Univerzum.

Svrha zivota je razvoj, medjutim kada se svesnost prosiri onda svrha moze biti oslobadjanje od shema koje nas uslovljavaju. Sheme su obrasci ponasanja koje smo naucili u detinjstvu i mladosti. Ti obrasci nas posle u zivotu sputavaju da budemo slobodni i kreativni to jest da zivimo autenticnog Sebe.

Adam i Eva su prvi zgresili, Kain je drugi zgresio,a Bog unistio predpotopni svet,a zatim sve zatvorio u bezboznost, da bi pomilovao.

Pa nije tako.

Svi su agresili:

Röm 3:23 Jer svi sagrešiše i izgubili slavu Božiju,

A Pogotovo ceo predpotopni svet.

POGRESIO SI NIJE BOG UNISTIO PREDPOTOPNI SVET ZBOG ADAMA I KAINA.

Adam se kasnije vratio Bogu.

Bog je unistio prvi svet jer sus vi gresili osim noje i njegova porodica.

1.Mo 6:5 I Gospod videći da je nevaljalstvo ljudsko veliko na zemlji, i da su sve misli srca njihovog svagda samo zle,

POČETAK BOŽJEG STVORENJA – Otk.3.13

Glasnik sta ti ovo znaci za Isusa, po pisanju znaci da je Isus stvoren,

I ovo si pogresno razumeo.

Isus je zapoceo bozje stvaranje.
On kao deo Boga je bio taj koji je zapoceo Bozje stvaranje i sve stvorio...

Heb 1:2 Kog postavi naslednika svemu, kroz kog i svet stvori.

Posto je Adam izgubio vlasnistvo nad ovom planetom i preuzeo ga je sotona prevarom.

Isus kao stvoritelj ove zemlje ponovo odkupljuje i vraca sva prava ove planete i njeno valsnistvo coveku, a Otac ponovo vraca Isusu koji je uzeo oblicje coveka, to jest Adama, varca mu to ansledstvo nazad.

Isus je drugi Adam kome se to ansledstvo vraca.

Ne vraca se Isusu.

Jer je Adam bio postavljen and svim na zemlji.

Posto je kroz jednog coveka dosla smrt i patnje, pravedno je da kroz takodje jednog coveka, dodje i spasenje.
Posto vise nije bilo ni jednog savrsenog, Bog zakonodavac, tvorac, uzima sam tu ulogu i postaje covek.
Jer svi sagrešiše i izgubili slavu Božiju,
Rimljanima 3, 23.

Heb 2:14 Budući, pak, da deca imaju telo i krv, tako i On uze deo u tome, da smrću satre onog koji ima državu smrti, to jest đavola;

21 Jer budući da kroz čoveka bi smrt, kroz čoveka i vaskrsenje mrtvih.
22 Jer kako po Adamu svi umiru, tako će i po Hristu svi oživeti.
23 Ali svaki u svom redu: novina Hristos; a potom oni koji verovaše Hristu o Njegovom dolasku;
1 Korincanima 15.

Rim,324 I opravdaće se za badava blagodaću Njegovom, otkupom Isusa Hrista.

Pa nije tako.

Svi su agresili:

A Pogotovo ceo predpotopni svet.

POGRESIO SI NIJE BOG UNISTIO PREDPOTOPNI SVET ZBOG ADAMA I KAINA.

Adam se kasnije vratio Bogu.

Bog je unistio prvi svet jer sus vi gresili osim noje i njegova porodica.

1.Mo 6:5 I Gospod videći da je nevaljalstvo ljudsko veliko na zemlji, i da su sve misli srca njihovog svagda samo zle,

1 A kad se ljudi počeše množiti na zemlji, i kćeri im se narodiše.

2 Videći sinovi Božji kćeri čovečije kako su lepe uzimaše ih za žene koje hteše.

3 A Gospod reče: Neće se duh moj do veka preti s ljudima, jer su telo; neka im još sto dvadeset godina.

4 A beše tada divova na zemlji; a i posle, kad se sinovi Božji sastajahu sa kćerima čovečijim, pa im one rađahu sinove; to behu silni ljudi, od starine na glasu.

5 I Gospod videći da je nevaljalstvo ljudsko veliko na zemlji, i da su sve misli srca njihovog svagda samo zle,

6 Pokaja se Gospod što je stvorio čoveka na zemlji, i bi mu žao u srcu.
Odakle je poteklo nevaljalstvo na zemlji nego od covecijih kceri,a one su potekle od Adama i Eve i od Kaina, a to znaci da je prvigreh vec uradjen u Edemu, i Bog unistava predpotopni svet.

1 A kad se ljudi počeše množiti na zemlji, i kćeri im se narodiše.

2 Videći sinovi Božji kćeri čovečije kako su lepe uzimaše ih za žene koje hteše.

3 A Gospod reče: Neće se duh moj do veka preti s ljudima, jer su telo; neka im još sto dvadeset godina.

4 A beše tada divova na zemlji; a i posle, kad se sinovi Božji sastajahu sa kćerima čovečijim, pa im one rađahu sinove; to behu silni ljudi, od starine na glasu.

5 I Gospod videći da je nevaljalstvo ljudsko veliko na zemlji, i da su sve misli srca njihovog svagda samo zle,

6 Pokaja se Gospod što je stvorio čoveka na zemlji, i bi mu žao u srcu.
Odakle je poteklo nevaljalstvo na zemlji nego od covecijih kceri,a one su potekle od Adama i Eve i od Kaina, a to znaci da je prvigreh vec uradjen u Edemu, i Bog unistava predpotopni svet.

a to znaci da je prvigreh vec uradjen u Edemu, i Bog unistava predpotopni svet

Ova zadnja recenica je samo tvoja misao.
Ona ne psotoji u Biblijskom tekstu niti se njime moze potvrditi.

Tekst kaze da su se ljudi iskvarili, to jest posto su izabrali greh jer imaju slobodnu volju, onda su napredovali u tome ok nisu preterali.

Onda nam sam Bog kaze da su oni sagresili a nisu imali greh u sebi.

Jer nebi Bog imao razloga d aih unisti niti bi to bilo ispravno.

Ko ovde govori o Miroljubu covece???

Naravno da postoje dokazi ali vas ne zanimaju.

Osim toga dokazano je da je Biblija verodostojna knjiga u svim svojim izvestajima. Ne postoji razlog da im ne verujemo.
Pre svega, mora se znati da ne postoji original Biblije, navodno je izgoreo. Znasi, sve ovo napisano nasta se vernici pozivaju je falsifikat.

Sam tekst nam pokazuje da to nije bilo u njima vec da se to kasnije dogodilo:

- - - - - - - - - -

Pre svega, mora se znati da ne postoji original Biblije, navodno je izgoreo. Znasi, sve ovo napisano nasta se vernici pozivaju je falsifikat.

A gde to izgoreo???

Postoje Biblijski psisi koji su nadjeni u raznim poriodima.

A sami su psiani to ejst prepisivani u raznim epriodima a na raznim lokacijama koje nisu imale nista zajdnickog. Postoje preko 100.000 takvih papira.

Posto nemaju nista zajdnickog, pokazali bi razlike i odstupanja i dokazali takvu tvoju teoriju.

Medjutim toga neama.

Najveci dokaz su nam jevreji.

Svi anrodi iz tog doba su enstali a oni su jos tu.

Oni su sacuvali Stari zavet verodostojno pored svih nalaza.

Tako takve kritike su odbacene od strucnjaka koje ti upusujes.

Koriste ihs amo laici ili zlonamerni.

A prihvataju ih ope tlaici i povrsni poznavaoci.

Poslednja izmena:
i tandara-mandara-broć "dokazi" o koječemu, nego validni dokazi.
Kažeš: Ne znam ko je dokazao da je Biblija verodostojna knjiga u svim svojim izveštajima. Vreme je da se obrazujem. Link? .

Ovde na forumu dobijamo svakodnevno dokaze takve vrste, ali ih vi ne uocavate.
Evo upravo je neko izneo nejdna u korist Biblijskog stvaranja na primer.

Prastara filozofska i naučna misterija „šta je starije - kokoška ili jaje?“ konačno je rešena! Tim naučnika sa Univerziteta Šefild i Vorvik je na osnovu proteina OC-17 koji se može naći samo u jajnicima kokošaka, utvrdio da jaje nije moglo nastati a da prethodno nije „prošlo“ kroz kokošku. Dakle, koka mora biti starija!Kokoška je starija pošto je, kako su stručnjaci saopštili, za formiranje ljuske jajeta neophodan protein koji se nalazi isključivo u jajnicima kokoške, objavio je list Dejli mejl.

Ova zadnja recenica je samo tvoja misao.
Ona ne psotoji u Biblijskom tekstu niti se njime moze potvrditi.

Tekst kaze da su se ljudi iskvarili, to jest posto su izabrali greh jer imaju slobodnu volju, onda su napredovali u tome ok nisu preterali.

Onda nam sam Bog kaze da su oni sagresili a nisu imali greh u sebi.

Jer nebi Bog imao razloga d aih unisti niti bi to bilo ispravno.

Pise ovako:

10 A on reče: Čuh glas Tvoj u vrtu, pa se poplaših, jer sam go, te se sakrih.

11 A Bog reče: Ko ti kaza da si go? Da nisi jeo s onog drveta što sam ti zabranio da ne jedeš s njega?

12 A Adam reče: Žena koju si udružio sa mnom, ona mi dade s drveta, te jedoh.
13 A Gospod Bog reče ženi: Zašto si to učinila? A žena odgovori: Zmija me prevari, te jedoh.

14 Tada reče Gospod Bog zmiji: Kad si to učinila, da si prokleta mimo svako živinče i mimo sve zveri poljske; na trbuhu da se vučeš i prah da jedeš do svog veka.

15 I još mećem neprijateljstvo između tebe i žene i između semena tvog i semena njenog; ono će ti na glavu stajati a ti ćeš ga u petu ujedati.

16 A ženi reče: Tebi ću mnoge muke zadati kad zatrudniš, s mukama ćeš decu rađati, i volja će tvoja stajati pod vlašću muža tvog, i on će ti biti gospodar.

17 Pa onda reče Adamu: Što si poslušao ženu i okusio s drveta s kog sam ti zabranio rekavši da ne jedeš s njega, zemlja da je prokleta s tebe, s mukom ćeš se od nje hraniti do svog veka;

Adam se Poplasio,a za Greh ce sa mukom od zemlje da se hrani . Bog pita Evu zasto je to Ucinila, i zbog toga ce joj muke Zadati;

Pise sledece:
7 Nećeš li biti mio, kad dobro činiš? A kad ne činiš dobro, greh je na vratima. A volja je njegova pod tvojom vlašću, i ti si mu stariji.

8 Posle govoraše Kajin s Aveljem bratom svojim. Ali kad behu u polju, skoči Kajin na Avelja brata svog, i ubi ga.

9 Tada reče Gospod Kajinu: Gde ti je brat Avelj? A on odgovori: Ne znam; zar sam ja čuvar brata svog?

10 A Bog reče: Šta učini! Glas krvi brata tvog viče sa zemlje k meni.

11 I sada, da si proklet na zemlji, koja je otvorila usta svoja da primi krv brata tvog iz ruke tvoje.

A kada ne cini dobro G-R-E-H je na vratima;-I sada da si P-R-O-K-L-E-T;

I savrseno se uklapa stih koji si ti napisao: Rim. 3 23 Jer svi sagrešiše i izgubili slavu Božiju,

Znaci S-V-I su Sagresili od Pocetka stvaranja.

Pise ovako:

10 A on reče: Čuh glas Tvoj u vrtu, pa se poplaših, jer sam go, te se sakrih.

11 A Bog reče: Ko ti kaza da si go? Da nisi jeo s onog drveta što sam ti zabranio da ne jedeš s njega?

12 A Adam reče: Žena koju si udružio sa mnom, ona mi dade s drveta, te jedoh.
13 A Gospod Bog reče ženi: Zašto si to učinila? A žena odgovori: Zmija me prevari, te jedoh.

14 Tada reče Gospod Bog zmiji: Kad si to učinila, da si prokleta mimo svako živinče i mimo sve zveri poljske; na trbuhu da se vučeš i prah da jedeš do svog veka.

15 I još mećem neprijateljstvo između tebe i žene i između semena tvog i semena njenog; ono će ti na glavu stajati a ti ćeš ga u petu ujedati.

16 A ženi reče: Tebi ću mnoge muke zadati kad zatrudniš, s mukama ćeš decu rađati, i volja će tvoja stajati pod vlašću muža tvog, i on će ti biti gospodar.

17 Pa onda reče Adamu: Što si poslušao ženu i okusio s drveta s kog sam ti zabranio rekavši da ne jedeš s njega, zemlja da je prokleta s tebe, s mukom ćeš se od nje hraniti do svog veka;

Adam se Poplasio,a za Greh ce sa mukom od zemlje da se hrani . Bog pita Evu zasto je to Ucinila, i zbog toga ce joj muke Zadati;

Pise sledece:
7 Nećeš li biti mio, kad dobro činiš? A kad ne činiš dobro, greh je na vratima. A volja je njegova pod tvojom vlašću, i ti si mu stariji.

8 Posle govoraše Kajin s Aveljem bratom svojim. Ali kad behu u polju, skoči Kajin na Avelja brata svog, i ubi ga.

9 Tada reče Gospod Kajinu: Gde ti je brat Avelj? A on odgovori: Ne znam; zar sam ja čuvar brata svog?

10 A Bog reče: Šta učini! Glas krvi brata tvog viče sa zemlje k meni.

11 I sada, da si proklet na zemlji, koja je otvorila usta svoja da primi krv brata tvog iz ruke tvoje.

A kada ne cini dobro G-R-E-H je na vratima;-I sada da si P-R-O-K-L-E-T;

I savrseno se uklapa stih koji si ti napisao: Rim. 3 23 Jer svi sagrešiše i izgubili slavu Božiju,

Znaci S-V-I su Sagresili od Pocetka stvaranja.

I sta ovi stihovi treba da dokazu?

na kraju kazes da sus vi sagresili?

To sam i ja tvrdio.

medjutim nisu onis tovrenis a grehom kakot i pogresnot vrdis.

Sagresili je buduci dogadjaj i prosli.

Znaci da nisu bili gresni a posle su to psotali

Jer ako su vec bili gresni ili imali greh u sebi, onda nisu mogli da sagrese.

osim toga Biblijska defenicija greha nam to potvrdjuje:

Covek je ucnio greh, greh je bezakonje, krsenje Bozjeg zakona o kojemu smo govrili gore, a plata za greh je smrt.

1.Joh 3:4 Svaki koji čini greh i bezakonje čini: i greh je bezakonje.

Röm 6:23 Jer je plata za greh smrt, a dar Božji je život večni u Hristu Isusu Gospodu našem.

14 Nego svakog kuša njegova slast, koja ga vuče i mami.
15 Tada zatrudnevši slast rađa greh; a greh učinjen rađa smrt.

I ovaj tekst nam kaze kako dolazi do greha:

Jak 1:14 Nego svakog kuša njegova slast, koja ga vuče i mami.
Jak 1:15 Tada zatrudnevši slast radja greh; a greh učinjen radja smrt.

Ne kaze, greh je u vama pa se onda on probudi.

Vec pred nama dodje izazova mi mu podlegnemo i onda se tek radja greh u coveku. Dotler on ne postoji u njemu.

I onda produkt greha jeste smrt.

Prvi covek ej bio besmrtan.

jer da je imao greh ne bi to bio.

bog mu kaze u koji dan okusis, umreces, dotle neces iako prodju 10 milijarde godina.

Da je produkt greha smrt onda ja sigurno sad ne bi bio ziv a ko je to besmrtan, pokazi mi ga prstom, zelim da vidim ?

Rekao sam da mi se ne obracas jer na ancin na koji ti komuniciras ne zelim da odgovaram.

Evo ovo cu ti odgvoriti i zamoljuavam da me zaobilazis NA DALJE.

Smrt kad ostaris i umres o tome je rec.

Da se nije desio greh covek bi ziveo vecno.

Ovo je sada ono sto uci biblija ne da li ti to verujes ili ne.

Trebas da razlikujes te dve stvari a vi ateisti ih spajate.

A drugo, ko je rekao da je neko besmrtan?

Kako sit o mogao da zakljucis kada sam do s da navodio tihove da smoi svi sgresili a pLAta za greh je smrt?

Pitanje za tebe?

Na osnovu cega si to mogao da zakljucis da ima neko besmrtan???:eek:

Poslednja izmena:
Znaci Adam je prvi covek koji je besmrtan :)

Pa pokazi mi ga zivog ako je tako ?

Da.

Sda upravo sam ti gore objasnio u emu je stvar a ti opet?

E to je ejdan od razloga azsto ne zelim sa tobom vise d aimam posla.

Nije pitanje da li ti to verujes ili ne ili ja.

Niej pitanje d ali ti to prihvatas ili ne ili d alic es prihvatiti ili ne.

Pitanje je teroije.

Sta uci biblija.

I ona uci tako.

A sta ces ti sa time da uradis, to je tvoj problem...

- - - - - - - - - -

Ovo je sada ono sto uci biblija ne da li ti to verujes ili ne.

Trebas da razlikujes te dve stvari a vi ateisti ih spajate.

:

Evo ti jos jednom.

Ako ne citas zasto postavljas pitanja?

A ako ti ne odgovaraju odgvori, nemoj da pitas.

Da.

Sda upravo sam ti gore objasnio u emu je stvar a ti opet?

E to je ejdan od razloga azsto ne zelim sa tobom vise d aimam posla.

Nije pitanje da li ti to verujes ili ne ili ja.

Niej pitanje d ali ti to prihvatas ili ne ili d alic es prihvatiti ili ne.

Pitanje je teroije.

Sta uci biblija.

I ona uci tako.

A sta ces ti sa time da uradis, to je tvoj problem...

- - - - - - - - - -

Evo ti jos jednom.

Ako ne citas zasto postavljas pitanja?

A ako ti ne odgovaraju odgvori, nemoj da pitas.

Ne skreci temu nego mi kazi gde je sad Adam kad je besmrtan pa onda idemo dalje, hocu da vidim tog besmrtnog Adama :)

Prvo mi reci gde je taj besmrtni Adam, da ha vidim prvo pa posle pitaj sta ti srcu volja

Eto vidis sam si sebe izbacio iz dalje diskusije.

Ja odgovaram kao covek na pitanja a on nece meni na jedno???

Pa koja su to rpavila i kakav si ti to covek?

To je drugi razlog zasto sam ti rekao da me izbegavas pored jos psotojecih razloga.

Takva arogancija i bezobrazluk?

Odgvor na tvoje pitanje je jednostavan ali ces ostati bez njega.
On se takodje nalazi i na mojim blogovima, a ako te toliko zanima odi pa ih citaj.
A ako ne, sta da ti radim.
Idi pitaj ove druge kao ono oko Isusa i nejgovg rodjenja itd...
Prokockao si zadnju sansu.

Eto vidis sam si sebe izbacio iz dalje diskusije.

ja odgovaram na pitanja a on nece meni na jedno???

Pa koja su to rpavila?

To je drugi razlog zasto sam ti rekao da me izbegavas pored jos.

Takva arogancija.

Odgvor na tvoje pitanje je ejdnostavan ali ces ostati na njega.
On se takodje nalazi i na mojim blogovima, a ako te toliko zanima odi pa ih citaj.
A ako ne, sta da ti radim.
Idi pitaj ove druge kao ono oko Isusa i nejgovg rodjenja itd...
Prokockao si zadnju sansu.

Opet filozofija i skretanje teme.

Gde je sad besmrtni Adam prijatelju Glasnice ?

Decu nisam spominjala, ciljano, jer je drugačije kada govorimo o čovečanstvu kao Božijoj deci (dakle, deci savršenog i nepogrešivog Apsoluta) nego kada govorimo o našem potomstvu, čiji su očevi (i majke) lišeni tog atributa "savršenog". Priznaćeš da su Božija očekivanja spram čoveka drugačija nego očekivanja jednog oca spram njegovog deteta. Mi znamo da dete ne može biti savršeno, i ne isterujemo dete iz kuće kad se ispostavi da je radoznalo, nemirno ili više liči na dedu nego na nas, roditelje.
Dete se ne "pokvari" bez razloga, koji mogu biti genetski ili uslovljeni vaspitanjem. Dete se takođe "pokvari" i ako ima preterano zahtevne roditelje koji ga uslovljavaju, ucenjuju i pritiskaju, tj. nameću mu isključivo sopstvenu volju.

Pa Bozja ocekivanja su cak i manja nego ocekivanja roditelja.
Jer on zna da ne mozemo biti vise savrseni bez njega.

Da dete moze da se pokvari jeste cista istina...

bog-je-svima-dao-pame-1.jpg

Back