Ova zadnja recenica je samo tvoja misao.
Ona ne psotoji u Biblijskom tekstu niti se njime moze potvrditi.
Tekst kaze da su se ljudi iskvarili, to jest posto su izabrali greh jer imaju slobodnu volju, onda su napredovali u tome ok nisu preterali.
Onda nam sam Bog kaze da su oni sagresili a nisu imali greh u sebi.
Jer nebi Bog imao razloga d aih unisti niti bi to bilo ispravno.
Röm 3:23 Jer svi sagrešiše i izgubili slavu Božiju,
Pise ovako:
10 A on reče: Čuh glas Tvoj u vrtu, pa se poplaših, jer sam go, te se sakrih.
11 A Bog reče: Ko ti kaza da si go? Da nisi jeo s onog drveta što sam ti zabranio da ne jedeš s njega?
12 A Adam reče: Žena koju si udružio sa mnom, ona mi dade s drveta, te jedoh.
13 A Gospod Bog reče ženi: Zašto si to učinila? A žena odgovori: Zmija me prevari, te jedoh.
14 Tada reče Gospod Bog zmiji: Kad si to učinila, da si prokleta mimo svako živinče i mimo sve zveri poljske; na trbuhu da se vučeš i prah da jedeš do svog veka.
15 I još mećem neprijateljstvo između tebe i žene i između semena tvog i semena njenog; ono će ti na glavu stajati a ti ćeš ga u petu ujedati.
16 A ženi reče: Tebi ću mnoge muke zadati kad zatrudniš, s mukama ćeš decu rađati, i volja će tvoja stajati pod vlašću muža tvog, i on će ti biti gospodar.
17 Pa onda reče Adamu: Što si poslušao ženu i okusio s drveta s kog sam ti zabranio rekavši da ne jedeš s njega, zemlja da je prokleta s tebe, s mukom ćeš se od nje hraniti do svog veka;
Adam se Poplasio,a za Greh ce sa mukom od zemlje da se hrani . Bog pita Evu zasto je to Ucinila, i zbog toga ce joj muke Zadati;
Pise sledece:
7 Nećeš li biti mio, kad dobro činiš? A kad ne činiš dobro, greh je na vratima. A volja je njegova pod tvojom vlašću, i ti si mu stariji.
8 Posle govoraše Kajin s Aveljem bratom svojim. Ali kad behu u polju, skoči Kajin na Avelja brata svog, i ubi ga.
9 Tada reče Gospod Kajinu: Gde ti je brat Avelj? A on odgovori: Ne znam; zar sam ja čuvar brata svog?
10 A Bog reče: Šta učini! Glas krvi brata tvog viče sa zemlje k meni.
11 I sada, da si proklet na zemlji, koja je otvorila usta svoja da primi krv brata tvog iz ruke tvoje.
A kada ne cini dobro G-R-E-H je na vratima;-I sada da si P-R-O-K-L-E-T;
I savrseno se uklapa stih koji si ti napisao: Rim. 3 23 Jer svi sagrešiše i izgubili slavu Božiju,
Znaci S-V-I su Sagresili od Pocetka stvaranja.