Definicija BOGA?

[QUOTE=Вук Сварожић;31244536]Bio ali me mrzelo da crtam :) ]

- - - - - - - - - -

Mozda Si trebao u 3D , jer ima "nevernih Toma koji dok im se ne nacrta ..." - nista ! ;)

Poslednja izmena:
Бог је јеврејска измишљотина. Не треба већи доказ од ове тврдње да се јавио само јеврејима и прогласио их за свој изабрани народ и наводно им је дао право да убијају све друге народе као што су били Мисирци, Хананејци.

Ateista-i-Bog-Dr-Antony-Flew-Priznajem-Bog-postoji.jpg

Бог је јеврејска измишљотина. Не треба већи доказ од ове тврдње да се јавио само јеврејима и прогласио их за свој изабрани народ и наводно им је дао право да убијају све друге народе као што су били Мисирци, Хананејци.

Nije. Ne postoji društvo u kome se nije pojavila religija. Ostalo je stvar tumačenja.

Нисам ја против религије него против лажне религије.

Nema lažne religije. Jedino što bi moglo da se podrazumeva pod "lažna religija" je iskrivljeno prezentovanje postojeće religije. Religija je u osnovi vera, bez obzira što pretenduje da postane istina. Religiozno u sebi sadrži intuiticiju. Logičko, pojmovno, ne može bez intuitivnog, a intuitivno i estetsko može postojati bez logičkog,

- - - - - - - - - -

naravno da je svako pleme imalo svoju pricu o tome kako je sve nastalo, to je ljudska potreba , to ne znaci da su te price tacne.

Same priče ne moraju biti tačne, ali na intuitivnom nivou se javlja svuda. Ugrađeno je u ljudsku vrstu.

Budite kreativni i iznesite svoju definiciju BOGA.

Dakle, manite se stihova iz biblije i jednom u zivotu budite slobodni i kreativni. :)

nije iz moje glave, ali podržavam jer druge istine nema, Bog je Ljubav i Mudrost..
doduše, nije ni iz njegove glave, jer je ljudski mozak zapravo samo jedan prijemnik, i nije u stanju da misli sam od sebe...ali nam je dat taj privid...
sve ono što razni filozofi laprdaju je iz njihove sopstvene mudrosti, odnosno iz sebe, odnosno od đavola...od Boga nije, a što nije od Boga, nije mudro...
pokušavali su razni maloumni filozofi da dokuče tu tajnu...oslanjajući se samo na sebe i svoju mudrost koja je zapravo "NIŠTA", ali nikom nije pošlo za umom...radi se o najobičnijem palamuđenju, na koja su se mnogi prosti ljudi upecali...:kafa:

Tako je. I ja cu biti tvoja izmisljotina kada ti nakon tvog uspesno obavljenog detektivskog posla budem rekao da ubicu odvedes pred sudiju. :hahaha:

sve ono što razni filozofi laprdaju je iz njihove sopstvene mudrosti, odnosno iz sebe, odnosno od đavola...od Boga nije, a što nije od Boga, nije mudro...
pokušavali su razni maloumni filozofi da dokuče tu tajnu...oslanjajući se samo na sebe i svoju mudrost koja je zapravo "NIŠTA", ali nikom nije pošlo za umom...radi se o najobičnijem palamuđenju, na koja su se mnogi prosti ljudi upecali...:kafa:

E neka si mi rekao.
Fala ti ko bratu. :lol:

nije iz moje glave, ali podržavam jer druge istine nema, Bog je Ljubav i Mudrost..
doduše, nije ni iz njegove glave, jer je ljudski mozak zapravo samo jedan prijemnik, i nije u stanju da misli sam od sebe...ali nam je dat taj privid...
Palamudiš I ti:da bi znao šta nije morao bi da znaš šta jeste,a ti to negiraš! Reduktio ab absurdum:tongue2:

Укратко: Бог је за себе иманентан, а за људску спознају трансцедентан.

Доказ

savrsena analiza kolega... jutros sam pratio intervju sa nasim kvantnim fizicarem koji radi u oksfordu sa apsolutni nesprskim prezimenom... covek je u pola sata pokazao koliko je nauka slepa i bespomocna na svim ozbiljnijim nivoima po pitanju materije, razumevanja vremena kao i pitanja boga. uvejk me fascinira oprezan covek koji se vbavi naukom i koji je spreman makar i pod formom ironije da postulatima za poluimbecile pokaze koliko je ljudska rasa odmakla jako malo u razumevanju sustine postanka svega oko nas kao i onoga sta gledamo u losim sf filmovima.

Back