Deep Purple

Hehe..ja jos uvek ne mogu da verujem...
jel ste videli koliko je samo Zrenjaninaca doslo?!
Mislim da ce svi zapamtiti kada je 20 000 ljudi pevalo.."smoke on the water...."

A gde li su ovde Led Zeppelin i Black Sabbath (posebno ovi prvi)
Mozda nije trebalo da vadim ovako star topic, ali nisam mogao da odolim!

Robert Plant
Jimmy Page
John Bonnam
John Paul Jones

Mislim da su bolji...

Ne mogu da verujem da nas ima,sto znaci Purple nikad nece pasti u zaborav :D Pesma na kojoj me je muz zaprosio je Soldier of Fortune,sta da vam kazem to je bilo presudno :D ,tako da smo Purple home.Pozdrav :D

Pre neki dan bio sam u jednom CD shopu i primetio sam nam jednom CD omotu naziv "Deep Purple".Nisam kupio taj CD ali potrudicu se da ga kupim.Inace nisam neki roker i ne poznajem rok muziku tako dobro.

Deep Purple je jedna od najvecih Hard Rock grupa, pisem jedna od najvecih jer za mene je najveca LED ZEPPELIN /koja je mnogo vise od Hard Rock grupe/.
Koliko ja znam menjali su jedno 5-6 postava.
Ako si cuo pesmu Child in Time nju peva Ian Gillian, a Soldier of Fortune peva Dave Coverdale.

U slsucaju da ti se puno dopadnu, predlazem ti da nabavis i sledece bendove:
Rainbow, Whitesnake, Uriah Heep :D i naravno:
home_top.jpg

Evo kako to ide.
1969-The shades of Deep Purple je pevao Rod Evans, koji je upoznao svet sa pesmom Hush svojim odlicnim pevanjem. Kasnije je u bend dosao Ian Gillan koji i dan danas peva u bendu i poznat je po svom maestralnom glasu u pesmama Child in Time i recimo Blood Sucker. Zamenjen je zajedno sa celom postavom 1975 kada je dosao da peva David Coverdale(danas frontmen Whitesnake-a), koga su navatali tako sto su clanovi benda otisli u jedan butik nasli Davida i pitali ga "Jesi ti Dave sa visokim rasponom glasa?" :)
Na tom albumu su pevali David Coverdale i Glenn Hughes, basista benda koji fantasticno i peva.
1984 se vraca stara postava zajedno sa Blackmore-om i Gillan-om. 1990 je bila prekretnica jer je Gillan opet napustio bend i zamenjen je Joe Lynn Turner-om (inace da napomenem moj omiljeni pevac svih vremena) koji je samo otpevao na tom albumu posto je izasao iz Malmsteenove grupe. 1994 se vraca Gillan i dolazi gitarista Steve Morse....i dan danas je tako :)

Back