Deep Purple

Sta kazete za ovaj zadnji Dip Parplov album "Bananas"(Banane)?Mislim da je ovaj album puno veseliji nego onaj album Abandon (napusteni).Svidja mi se ona stvar "Walk On" onda Picture of Inocence itd.
Primecujem da Dzon Lord nije na ovom albumu nego je tu Don Arey.Sta mislite da li je Dip Parplov zvuk mozda narusen?

Ne,zvuk Deep Purple nije bio narusen ni kada je Blackmore otisao,a hvala bogu,Morse je zaista osvezenje za band.
Mene jedino brine cika Gillan koji sve vise kasljuca i koji se cini izgleda sasvim nesposoban vise da peva,tako da bi njega trebalo zameniti.
A dokle god band ima osnovu svog zvuka,ko god da je clan,(pogledajte Black Sabbath koji su u 90-im bili najbolji)nekako nije bitno ko je za kojim instrumentom,naravno pogotovo ne za vokalom jer svaka promena tog tipa je dobrodosla.

Mislis da bi trebao neko mladji da ga zameni?Pitanje je da li bi se neko od mladjih pevaca mogao navici na zvuk Dip Parpla.Mislim da ovaj novi muzicki trend se ne uklapa u zvuk ove velike grupe.Sta mislis da ponovo u bendu dodje Dejvid Kaverdejl?
Da li oni (dip parpl) sada pripremaju neki novi muzicki projekat?

Joe Lynn Turner,koji je vec jedanput pevao u Deep Purple,ali uopste ne bi bilo lose da se nadje i jedan Doug White,ili mozda cak i legendarni bivsi pevac Black Sabbath,Tony Martin,e onda bi zaista licili na "svez" band.Ovako,,,Deep Purple stare sa Gillanom.
Sve je ok,svi albumi,ali nedostaje onaj zar kao sa krajem osamdesetih ili u vreme "Purpendicular" albuma.
Pa Scorpions koji su stariji od njih izgledaju zivlje i dinamicnije.

Mislim da bi bilo dobro da dip parpl ubaci jos jednu gitaru u svojoj grupi da dovedu nekog novog pevaca, Dzon Lorda da vrate u grupi kao temelja ove grupe a Rodzer Gloveru dati mesto sefa grupe i vodje ove velike grupe.Sta kazes na to? :D

Deep Purple su od svog osnivanja pa svo ovo vreme ipak bili band sastavljen od 5 individua,totalno razlicitih ljudi koji se izmedju sebe nisu mnogo podnosili.Seti se samo one cuvenje mrznje izmedju Blackmore i Gillana,pa onda cak kada je Coverdale upseo da primora Blackomore da napusti band 1976 zbog muzickog neslaganja,i jos milion stvari tu.
Nije to Black Sabbath gde se zna da je Tony Iommi gazda i gde on sam odlucuje ko ce pevati a ko ne.

Interesantno je to da u Dip Parplu nemamo nekog sefa koji je na primer odgovoran za grupu kao sto si naveo Toni Ajomia iz Blek Sabata.nekako deluju kao da su se savim spontano okupili i odsvirali to sto treba da odsviraju.Ja sam ranije mislio da je Blekmur sef grupe ali na kraju sam se prevario.
Samo objasni mi nesto vise o mrznji izmedju Blekmura i Gilana nisam znao za to.Ali samo veliki sam fan Dejvida Kaverdejla jer covek je zaista majstor i ima predivan glas.Ono sto je otpevao u Dip Parplu pa kasnije u Vajtsnejku to malo koji pevac moze da otpeva; njegov priguseni smekerski glas- dobar je.
Objasni mi kako je uspeo da primora Blekmura da napusti bend.Onaj album "Kam tejst d bend" zvuci kao Vajtsnejk- vrlo dobar album.

Naravno da sam slusao to je mislim unpluged verzija njegovih pesama.Meni se dopada izvedba "Love ain't Stranger" u tom Starkers in Tokyo.Taj zivi album je snimljen ako se ne varam 1997 godine.Naravno da mi se dopada album kada je Dejvid u njemu.
Nego da li si slusao Vajtsnejk album "Kam on get it".Predivan album.

mindi:
Naravno da sam slusao to je mislim unpluged verzija njegovih pesama.Taj zivi album je snimljen ako se ne varam 1997 godine.
Jeste unpluged, a kad je tacno snimljen nisam siguran.
Samo su Coverdale i jos jedan gitarista svirali na njemu ali ne mogu sad da se setim imena...
Nisam siguran... Kad je snimljen i koje su oesme na njemu.
Od njih imam tri diska i preslusao sam pored toga jos 2-3 albuma ali ne znam tacno koje...

Album " Come 'n' get it" je snimljen 1981 godine a naziv pesama su:
Come 'n' get it
Hot Stuff
Don't Break my heart again
Lonely days, lonely nights
Wine. women and song
Child of babylon
Would i Lie to you
Girl
Hit an Run
Till the day I die

Preporucujem ti da nadjes i preslusas ovaj album. Tek posle ovog albuma ces saznati sta je pravi Whitesnake.
Na tom albumu su sviralii Pevali:
Vocals David Coverdale
Gutars Bernie Marsden
Guitars Micky Moody
Bass Neil Muray
Keyboards Jon Lord
Drums Ian Paice

Pozdrav :D

Po mom misljenju pravi naslednik grupe Deep Purple je bio Whitesnake jer su svojim zvukom neodoljivo podsecali na Deep Purple.Dokaz tom zvuku je to da su u grupi Whitesnake svirali nekadasnji clanovi grupe Deep Purple.Kao sto mozemo videti u najuspesnijim albumima su pored Davida Coverdale svirali Jon Lord, Ian Paice u prva dva albuma whitesnake svirao je Roger Glover.
Album Come taste the band podseca na kasniji Whitesnake.U tom albumu nije svirao Ritchie Blackmore nego jedan mlad talentovan muzicar Tommy Bolin koji se izvanredno pokazao u grupi Deep Purple.Na zalost on je 1976 umro od preterane doze heroina i tako je ostavio novu postavu Deep Purple pred raspad.Tacno je posle tog dogadjaja Deep Purple je pauzirao do 1984 kada su se ponovo okupili u originalnoj postavi i snimali album Perfect Stranger.
Posle raspada Deep Purple Whitesnake je bio kao neka zamena za tu veliku grupu tako da su krajem sedamdesetih i pocetak osmadesetih Vajtsnejkovci bili najpopularniji.

introitus:
mindi:
Naravno da sam slusao to je mislim unpluged verzija njegovih pesama.Taj zivi album je snimljen ako se ne varam 1997 godine.
Jeste unpluged, a kad je tacno snimljen nisam siguran.
Samo su Coverdale i jos jedan gitarista svirali na njemu ali ne mogu sad da se setim imena...
Nisam siguran... Kad je snimljen i koje su oesme na njemu.
Od njih imam tri diska i preslusao sam pored toga jos 2-3 albuma ali ne znam tacno koje...

Gospode boze,,Starkers in Tokyo,a ne znas ime najznacajnijeg clana posle Davida u bandu.
To je legendarni,fantasticni holandjanin Adrian Vandenberg koji je btw svirao i na pravom Heavy Metal albumu 1987 i koji je doveo Whitesnake do savrsenstva sve dok se onaj idiot Steve Vai nije umesao na "Slip of the tounge" albumu.
Come And Get It je iz 1982 godine,sa Jon Lordom na klavijaturama,Ian Paice za bubnjevima,,,,,znaci malo i DP clanova tu ima.
Ali ubedljivo najbolji Whitesnake album jeste kada je John Sykes dosao na mesto gitariste (ex Thin Lizzy) i Cozy Powell na bubnjevima.a to je legendarni "Slide It In" iz 1984.

A ne album "Come and get it" je snimljen 1981 a 1982 je snimljen album "Saints and Sinners" gde je svirala ista postava kao na "come and get it".Iz tog albuma se izdvaja hit "here I go Again" koja je prepevana na albumu 1987 godine.
Inace "slide it in" je jedan snazan album pesma "slow and easy me podseca malo na Led Zeppelin ali bez obzira za mene je "come and get it" medju albumima koje ja najvise cenim.Inace svaki album whitesnake ja iskreno volim.

Svi pricate o Deep Purple a ne govorite nista o periodu nastanka Deep Purple.Meni mi se najvise dopadaju prvi albumi o Deep Purple i pesma "Hush".Tada su bas bili onako u rokabilskom raspolozenju.Ispricajte mi sta je sa prvim pevacem Deep Purple?Gde je on, sta radi i gde je pevao svo ovo vreme?

whitesnake... fenomenalan bend... Coverdale je car!!!

Znam napamet sve textove, albume... znaci ono... fanatik! 8) 8) :wink:

Jel slusao neko Restless heart album Coverdale-a? njegov solo iz 1997

Restles Hart je jedan dobar album.iz tog albuma izdvojio bih hit "ol in d neim ov lov","tu meni tirs", istoimena "restles hart", " krajing" itd.
Nego sta mislite o albumu dip parpla pod nazivom "masin hed" neki smatraju da je to jedan najbolji album tu se nalazi ona poznata stvar "Smok On D Voter".Procitao sam da je inspiracija za taj album bio jedan pozar koji ima se desio pre koncerta gde im je izgorela cela oprema pa su stoga morali da album "masin hed" snime u jednome hotelu.Inace pozar se desio u Montre gde je i Frenk Zapa imao koncert.
U prvo strofi pesme "smok on d voter" se mogu cuti pojedinosti o tom pozaru.

au...zar je mogucje da nije dotichna osoba chula za
deep purple? :roll: ja znam za njih od moje 10e godine...i ujedno mi je omiljeni band...naravno iana
gillana vishe volim,tj njegov glas..coverdale je kasnije napravio
svoju grupu WhiteSnake...mada mislim da ste i o tome
prichali,mrzi me da vrtim stranice..

Evo ovako:

Sumarizujuci ovaj post shvatam da je ovaj covek Dont Break The Oath postao moj idol!
Covece, pogledaj svoj hotmail account pa bar mi odgovori na mail sto sam ti poslao pre jedno 2 nedelje.
Slazem se da u bend treba dovesti Turnera ili Whitea jer su pevaci neprevazidjeni. A sta bi bilo kad bi se u bend doveo jedan Mark Boals?
Adrian Vandenberg je mnogo mnogo dobar gitarista ali vise mi se svidja Sykes, i ceo 1987 album! Vai nije unistio bend 1989, elem, album je mnogo mnogo dobar i kulturan, moj omiljeni odmah posle 1987.
Bend treba osveziti i sa Richiem zato sto....ma on je dusa benda, on je faca! Mnogo pozitivnih kritika imam o Richie-u i postujem njegov rad.
Jon Lord treba da se vrati definitivno, ali treba razmisliti o pevacu!
Boals, White, Turner, a zamisli kad bi Dio dosao da peva u Purple :)

Back