Decko '95 prebijen na smrt!!!!!!

seri anka... u svakoj varoši imaš kafančinu ispred koje redovno klinci ili neklinci imaju "čarke", obezbeđenje kulira, policija - šta je to... to je realna slika... slika da njih 15 ili 5 iz čista mira ili zbog razdvanjanja (???) namlati na smrt 14godišnjaka... e to nije realna slika... stoga... boga pitaj ko šta zašto... fazon je što dolazimo na logiku okej je orgijati po kafanama i okej je tući se, al da se ne pretera... i onda se pitamo šta je trulo..

seri anka... u svakoj varoši imaš kafančinu ispred koje redovno klinci ili neklinci imaju "čarke", obezbeđenje kulira, policija - šta je to... to je realna slika... slika da njih 15 ili 5 iz čista mira ili zbog razdvanjanja (???) namlati na smrt 14godišnjaka... e to nije realna slika... stoga... boga pitaj ko šta zašto... fazon je što dolazimo na logiku okej je orgijati po kafanama i okej je tući se, al da se ne pretera... i onda se pitamo šta je trulo..

JESI LI TI TOLIKO MALOUMAN, DA ODBIJAS SVE KAO ISTINU AKO SE NIJE TEBI LICNO NIKADA DOGODILO?! SAMO TE TO PITAM!!!

Zločin u Boru: Osnovac ubijen pred policijom
Milan Ljubisavljević (15) iz Bora podlegao povredama pošto ga je u bašti noćnog kluba „Monca" prebila grupa mladića. Dežurna patrola, parkirana desetak metara dalje, ništa nije primetila?! Uhapšeni T. M. (19) i B. M. (16)

Petnaestogodišnji Milan Ljubisavljević iz Bora, učenik osmog razreda Osnovne škole „3. oktobar", podlegao je povredama nakon što ga je pretprošle noći, u bašti noćnog kluba „Monca", prebila grupa mladića. Iako je u kobnom trenutku, svega desetak metara dalje, dežurala patrola policije, ništa nije preduzeto jer im je, navodno, visoka ograda od trske zaklanjala vidik?!

Tek zakoračio u život... Ubijeni Milan Ljubisavljević
Do nesreće je došlo pretprošle noći, oko dva sata nakon ponoći, ispred samog ulaza u lokal. U ovom trenutku se ne zna pouzdano da li je Milanova smrt nastupila nakon što je, pokušavajući da pobegne od nasilnika, povredio glavu padom na stepenište ili je preminuo posle besomučnog šutiranja dok je ležao nepomičan. U međuvremenu policija je sopštila da su uhapšeni T. M. (19) i B. M. (16) koji su uz krivičnu prijavu predati istražnom sudiji Višeg suda u Zaječaru.
Čekali da umre
Prema izjavama svedoka, njemu je nakon pada prišla grupa mladića koja ga besomučno udarala nogama. Incident se dogodio desetak metara od vozila u kome su bili pripadnici Interventne brigade i koji od visoke ograde od trske, kako je rečeno rodbini u policiji, nisu videli šta se događalo u kobnim trenucima.
Prema izjavama nekih očevidaca, mladić je nakon prebijanja bespomoćno ležao desetak minuta. Tek tada su iz lokala izašla dva radnika obezbeđenja kluba „Monca", koji su mu dali veštačko disanje, a primećeno je da mu je iz usta izbijala krv. Dečak je u besvesnom stanju prevezen u borsku bolnicu, gde su lekari bezuspešno pokušali da ga reanimiraju. Tokom noći i jutra obavljen je uviđaj, a juče se očekivao i dolazak obducenata koji je trebalo da utvrde povrede na telu mladića.

Živoslav Ljubisavljević, otac dečaka, poslovođa u rudniku bakra Bor, saznao je o nesrećnom događaju tek od ćerke Tijane.
- Probudila me je i odmah smo otišli na mesto događaja. Policija me je obavestila da je moje dete prebačeno u bolnicu, ali smo se nadali da ćemo ga videti živog. Nada se ugasila tek kada smo videli doktora sa suzama u očima, a za njim i doktorku, koja je samo slegla ramenima i rekla da su sve pokušali - potreseno priča Živoslav.
Sahrana umesto mature
Kaže je da je video i telo sina, na čijem su licu bile vidljive posekotina i nekoliko modrica. Saznao je, takođe, da su ga pretukli učenici srednjoškolci.
Sestra Tijana, učenica četvrte godine srednje škole, i majka Bogica probdele su noć u suzama, i kao da još ne veruju da su ostale bez Milana.
- Umesto da sinu spremam maturu, odlazim na pogreb. Neću se smiriti dok se ne utvrdi istina o onome što se dogodilo i dok krivce ne izvedu pred lice pravde. Ne mogu da shvatim da u Boru niko ne sankcioniše točenje pića maloletnicima. To je javna tajna. Zna se da se u „Monci" skoro svakog vikenda događaju tuče među maloletnicima i da odgovorni sve to mirno posmatraju - ogorčeno i kroz jecaj kaže Bogica.
Bio je uzorno dete
Milan je bio znatno krupniji od svojih vršnjaka jer je osam godina trenirao džudo. Imao je braon pojas, ali prijatelji tvrde da nije bio sklon tuči. Nije pio, ni pušio, a kobne noći je, rečeno je roditeljima u klubu „Monca", pio samo „guaranu", bezalkoholno piće.
Klub „Monca" omiljen je kod tinejdžera, koji se tu masovno okupljaju tek posle ponoći. Žurke često traju do jutra, a neretko gostuju i go-go plesačice. Lokal je dospeo u žižu javnosti 2004. godine, kada su u njemu stradala dvojica radnika obezbeđenja, a osoba koja ih je ubila izvršila je potom samoubistvo. Incident se dogodio i tri godine kasnije, kada je policija uhapsila jednu osobu koja je pokušala da u lokal, u kome je u tom trenutku bilo stotinak ljudi, unese i aktivira dinamit. Kažu da se na to odlučio pošto mu je obezbeđenje zabranilo ulazak u taj objekat.

Ne znam kako mogu da pustaju dete u klub koji traje do jutra, i u kome igraju go go plesacice, i to jos je poznato da imaju tuce svakog dana
bez reci sam.

U taj klub izlazi jos MASA likova slicnog godista, inace decka NIKADA pre toga nisam vidjao u tom klubu, kako sam saznao drug njegov je slavio rodjendan pa je zbog toga izasao. Nemoj molim te nikome da drzis predavanja ovde...

U taj klub izlazi jos MASA likova slicnog godista, inace decka NIKADA pre toga nisam vidjao u tom klubu, kako sam saznao drug njegov je slavio rodjendan pa je zbog toga izasao. Nemoj molim te nikome da drzis predavanja ovde...

Ma da, treba pustiti klince osmi razred da idu u takvo mesto-logicno skroz z:D
Ako ide masa, to ne znaci da je to ok. Masa ne opravdava nista.

Ma da, treba pustiti klince osmi razred da idu u takvo mesto-logicno skroz z:D
Ako ide masa, to ne znaci da je to ok. Masa ne opravdava nista.

Nisam rekao da ih treba pustiti, upravo smo i pricali koliko su ti klubovi katastrofa, a decko je samo isao na rodjendan... A takvi kao ti sto se prave cisti i nevini su obicno najgori... Imam ja takve u okolini, mirni, cutljivi, a dzankeri najgori...

"Ne sudi drugima ako ne želiš da drugi tebi sude".Ovim citatom napuštam besmislenu diskusiju.Niko od nas ne zna šta se tu zaista desilo(da Demister,i ti si uračunat),a priča"iz prve ruke"sam se naslušao za ceo život.

A vi izgleda stvarno trazite bilo kakvu dlaku u jajetu samo kako bi opravdali gnusno ubistvo decaka... Nije bitno sto je bio tamo bas u 2AM! Nije bitno sto su ga roditelji pustili! Bitno je to sto su ga momci slicnog godista ubili od batina, ali bukvalno! Decko je preminuo od unutrasnjeg krvarenja a znaju svi kolike je batine potrebno dobiti za tako nesto... KRAJ!

^ Lepo je Over rekao da nam je potreban kineski zakon.

Najgore je sto se sada svi besramno kriju pa i gazda lokala! Cuo sam da ce klub "Monza" ipak raditi ovog petka. Kako to da njima pobegne kinta?! Je*es to sto je decko ubijen u tvom lokalu... Obezbedjenje takodje nije radilo svoj posao, a i malo ih ima za toliki objekat od 3 sprata (samo 3 coveka). Jedan od njih je pokusao da mu pomogne, ali je video sta se desilo tek nakon nekih 10ak minuta. Toliko o efikasnosti.

A vi izgleda stvarno trazite bilo kakvu dlaku u jajetu samo kako bi opravdali gnusno ubistvo decaka... Nije bitno sto je bio tamo bas u 2AM! Nije bitno sto su ga roditelji pustili! Bitno je to sto su ga momci slicnog godista ubili od batina, ali bukvalno! Decko je preminuo od unutrasnjeg krvarenja a znaju svi kolike je batine potrebno dobiti za tako nesto... KRAJ!

Ok, onda tema moze pod kljuc. Msm, sta sad, sve su to cinjenice i sve su bitne. Ko god nesto da kaze, a da se TEBI ne svidi, ti se dernjas. Daj covece. Sta si ocekivao? Koji si djavo otvarao temu? Ko zna sta se tu stvarno desilo. Ne krivim decka, ali mozda je i on kriv. Niko normalan ga ne bi ni udario, a kamoli ubio da nije ni malo kriv. Naravno da krivim te idiote, ali ne mozes 100% da budes siguran u nevinost ubijenog.

Najgore je sto se sada svi besramno kriju pa i gazda lokala! Cuo sam da ce klub "Monza" ipak raditi ovog petka. Kako to da njima pobegne kinta?! Je*es to sto je decko ubijen u tvom lokalu... Obezbedjenje takodje nije radilo svoj posao, a i malo ih ima za toliki objekat od 3 sprata (samo 3 coveka). Jedan od njih je pokusao da mu pomogne, ali je video sta se desilo tek nakon nekih 10ak minuta. Toliko o efikasnosti.

e pa to je sistem o kome pričam i ona policija iza trske... da ga ima, rekoh, nit bi 90% sličnih lokala radili, nit bi obezbedjenje bilo oraguntani koji samo koriste pesnice, nit bi se maloletnicima točio alkohol, nit bi uopšte imali pristup takvim mestima... ja od strarta skontah da je tema o tome u čemu je problem i zbog čega do takvih stvari dolazi... a konkretan slučaj, niko, ni oni što su bili na licu mesta možda, ne zna tačno, a i što bismo mi filozogfirali o tome, a tek od zgražavanja kakv vajda...

U taj klub izlazi jos MASA likova slicnog godista,.
Pa to i jeste ono što on hoće da kaže, ni ti ostali likovi sličnog godišta ne treba da izlaze u taj klub jer su mogli oni da budu pokojni. Očigledno je cela grupa osmaka za potrebe rođendana izašla na vrlo sumnjivo mesto koje jednostavno nije primereno njihovom uzrastu. Zašto su išli tamo na rođendan? Da li bi išli u lavlju jazbinu da su čuli da je tamo najbolji provod?

Osmaci su đaci osnovne škole, što je znak da društvo smatra da su oni i dalje deca, i ne bi trebalo da se previše mešaju sa starijom omladinom. A do juče i jesu bili deca, samo su im sada tela porasla, kao kada je Merlin pretvorio kralja Artura u ribu pa je on mislio da može i da pliva kao riba.

Pa to i jeste ono što on hoće da kaže, ni ti ostali likovi sličnog godišta ne treba da izlaze u taj klub jer su mogli oni da budu pokojni. Očigledno je cela grupa osmaka za potrebe rođendana izašla na vrlo sumnjivo mesto koje jednostavno nije primereno njihovom uzrastu. Zašto su išli tamo na rođendan? Da li bi išli u lavlju jazbinu da su čuli da je tamo najbolji provod?

Osmaci su đaci osnovne škole, što je znak da društvo smatra da su oni i dalje deca, i ne bi trebalo da se previše mešaju sa starijom omladinom. A do juče i jesu bili deca, samo su im sada tela porasla, kao kada je Merlin pretvorio kralja Artura u ribu pa je on mislio da može i da pliva kao riba.

:klap:, tacno tako.

^ Lepo je Over rekao da nam je potreban kineski zakon.

Nisam ja to predlozio,nisam na strani komunista nikad! Ne opravdavam ubistvo,taman posla ali detetu od 14 godina zaista nije mesto na ulici u 3 sata! Zar je bio sam? Zasto nije imao jos par drugara sa sobom? Malko mi nije logicno! Ja u mojih 18 godina ostajem do dva,eventualno 3 a neko sa 14 ostaje isto kao ja! Sta reci... Mada nema veze i da je otisao kuci ranije mozda bi mu se isto desilo sutradan! A ti likovi sto su ga ubili su zaista ***** one najgore,da sam mu cale pobio bi ih sve!

Obezbedjenje je placeno da pazi da do tuce ne izbije u lokalu i da nesto ne bude slomljeno boli njih bas ***** sta se desava napolju! Nisu oni policija! Isto je to i kod nas,obezbedjenje izvede likove napolje i onda ih puste da se gaze,pa pozovu policiju!

Ama ljudi, ne zamenjujte teze.
Nije ovde stvar u tome odakle dechak u problematicnom klubu ili diskoteci, nego kako uopste moze da postoji mesto koje je problematicno.
E, taj talog i shljam koji uspeva da lokalne sudije, policiju i mocnike zaduzi raznim prljavim uslugama i taj sljam od sudija, policije i mocnika su krivi za to sto je decak poginuo.
Jer takvo mesto ne sme da postoji ni u jednom gradu u Srbiji.
A ponavljam. Obezbedjenje treba da cine ljudi koji su sposobni da u sekundi dohvate onog ili one koji pocinju bilo kakvu charku i da ih glavache izbace napolje, gde ce im nalupati toliko samara da ce glave da im zvone nedelju dana i tako da idu ulicom i shapucu narednih mesec dana.
I da vise nikad ne pomisle da udju na to mesto.
Jer to su ipak lokalni naduvani i nakurcheni klinci, mladici, nisu to francuski legionari, nisu to njujorski mafijashki likvidatori.

Mislim da je tema stvarno zrela za KATANAC! Ispade da sam ja budala zato sto me je sve ovo potreslo i sto sam emotivno reagovao na sve ovo umesto da se zahebavam i pravim sprdnju.

KATANAC!

To sam sad hteo da kazem ...U ovom trenutku si emotivno potresen i to je razumljivo...ne bi trebalo o ovome vise da se diskutuje...Ja sam 94-to godiste i pre godinu dana mi se ovo desilo...bas kad sam imao 14 godina...Oko 23h su me sestorica momaka ugazila na sred Kalemegdana samo da bi mi na kraju uzeli j*beni telefon koji kosta pi*ljivih 30 evra...Niko me nije ni pogledao...Sva sreca ostao sam ziv(ne znam kako ali sigurno je to bio moj prkosni stav prema bolu koji me je otkidao u svim delovima tela u tim trenutcima)...Security,Policija...HAHAHA!!!...Niko se nije usudio da pozove policiju od prolaznika,sva sreca pa mi se covek (Taxista) ponudio da me odveze do bolnice...(Da nije bilo njega ne bih bio sad ovde...)....Tako da ovu temu LOCK...

Back