winx vila
Iskusan
- Poruka
- 5.744
Adrian je bas predivno ime![]()
Moj sin se tako zove

Ideja je potekla od mm, a kad se rodio onako plav i miran, prva asocijacija mi je bila lepo plavo mirno more, tj Adria, pa se tim pre nisam dvoumila niti trena.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Adrian je bas predivno ime![]()

Pre par dana, u jednom poznatom beogradskom tržnom centru, mlada mama plaća na kasi. Oko nje se vrti dečak od oko 3-4 godine. Ona se okreće i obraća maleckom:
Aramise, nemoj bla bla bla
Ja:
prvi put čujem da je neko detetu dao ime Aramis, pa se upitah gde li su Atos, Portos i Dartanjan
Isti tržni centar, koji minut kasnije
Mama: Auroraaaaaaaa, nemoj da trčiš!
Ja:
Pitam ja vas... jel to neka nova moda, dati detetu što "neobičnije" ime i kako se dete kasnije nosi s tim?
Moj brat ima relativno neobično ime za ove prostore, i uvek je govorio da se kao dete, zbog tako zvučnog i retkog imena (kod nas), osećao kao da se od njega nešto očekuje...
Broj provokatora nikada nije toliko velik koliki je broj normalnih i ljudi koji ce se za ime zainteresovati zato sto je lepo/neobicno.
. Imamo strano prezime, iz koje ime Carla bas lepo zvuci. Elem, mesto desavanja - Beograd, 2001, 2002... u jeku medijske manije Haskog tribunala, tako da epilog i nije tesko zamisliti
Najzesci su ipak bili matorci, cenim da su ex vojna lica, kojima zaista osmeh ne silazi s lica dok konstatuju kako je beba preslatka, i sve je bilo OK do benignog pitanja - a kako se zove

Ja poznajem jednu Irenu koja insistira da je zovemo Iris
A Iris mi i jeste nekako sladje od Irena
Lara je jako lepo ime![]()
meni se Iris ne svidja a ne bih ni ova popularna Mia,Lana,Nadja...
Lara mi jest' lepo ali me okolina izbedacila...
ja htela dati ime detetu Lara ali moja kuma kaze da je kao za psa...
nikom se ne svidja...
mm zapeo za Irena...mene to podseca na ren...ja nisam pametna...seticu se valjda do septembra
Lara je divno ime
problem je što se životinjama daju "ljudska" imena, pa su se onda stvari izokrenule...
pas treba da ima ime koga priliči životinji, ljubimcu, a ne da bude Lara, Lea, Tea i slično
gluposti
nasa macka se zove Sonja.slazem se...moj komsija ima macka zove se mirko..
nego....koja su to zivotinjska imena?
nasa macka se zove Sonja.
svinja se zvala Dragiša.
krava u selu Ruža

pa da...nego sve je naopako kod naspa to su ljudska imena a ne zivotinjska![]()

Moja cukunbaba se zvala Roksanda.![]()

i ja onda prebacim loptu na muza da on izabere te tako stariji mi se zove Dusan.
.Ja hocu ova, muza ova, kumovi nisu hteli da se mesaju, sto je dobro
, e onda se umesao i stariji sin sa njegovim predlozima
i ja sam bila van pameti.Ja sam htela Sergej, Boris ili Predrag a sin je hteo Milos i Jovan.Posto nikako da se dogovorimo muz dodje zadnjeg dana u bolnici sa sesirom u ruci a u njemu sva pet imena, pa sta izvucem to ce biti.I gle cuda ja izvucem dva imena koja je moj sin predlozio
...tako i bi ...Milos i Jovan.