Mali čičak
Stara legenda
- Poruka
- 77.633
Cicak, spot jeste smesan, samo ja ne bih sebi dozvolila da pravim tavu zaj..anciju na racun tvog deteta. Zaustavi se.
Zezam se...
Nemoj da se ljutiš...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Cicak, spot jeste smesan, samo ja ne bih sebi dozvolila da pravim tavu zaj..anciju na racun tvog deteta. Zaustavi se.
Pre par dana, u jednom poznatom beogradskom tržnom centru, mlada mama plaća na kasi. Oko nje se vrti dečak od oko 3-4 godine. Ona se okreće i obraća maleckom:
Aramise, nemoj bla bla bla
Ja:
prvi put čujem da je neko detetu dao ime Aramis, pa se upitah gde li su Atos, Portos i Dartanjan
Isti tržni centar, koji minut kasnije
Mama: Auroraaaaaaaa, nemoj da trčiš!
Ja:
Pitam ja vas... jel to neka nova moda, dati detetu što "neobičnije" ime i kako se dete kasnije nosi s tim?
Moj brat ima relativno neobično ime za ove prostore, i uvek je govorio da se kao dete, zbog tako zvučnog i retkog imena (kod nas), osećao kao da se od njega nešto očekuje...
Имала сам до сада у одељењу имена као Елвис Петровић, Џени Маринковић, Анамариа Говедарица, Шерон Јовановић, Сталоне Николић, Нирвана Куљић, Ричард Парауснић, Енџи Попивода, Џенифер Костић, Жан Пјер Тркуља...
(Наравно, презимена нису та....али су слична...)
Blago tebi...
Ne verujem da bi kod mm to upalilo... on kad reši, to je amin...
A mi se dogovorili da on prvom detetu da ime a ja drugom...
I sad ja molim Boga da prvo bude muško...![]()
Vezano za Lanu, zaista je lepo ime - nije sto se i ja tako zovem
Mada sam par puta dozivela provokacije na isto..Lana pa citano odnazad.
^ ^
Videla sam da je neko od forumasa naveo Lana Djokic kao primer gde ime nikako ne ide uz prezime - a i pruza sasvim dobru osnovu za glupava dobacivanja)
Inace volim neobicna imena - mada sve ima svoje granice.
Recimo u poslednje vreme sam u vise navrata upoznala devojcice sa imenom Tonja - nekom to mozda nije neobicno ali ja nikako da se naviknem.
Prosto mi je disharmonicno ime
A definitivno najneobicnije - vec sam navela na jednoj temi - jedna malecna koja ide kod moje mame u razred i zove se , ni manje ni vise , Ezoterija ^^
Dok se jedan moj pra pra prakoznastamidodje zvao Dionizije![]()
![]()
..jednom prilikom su na TV-u gostovala dva brata, muzichari, koji se zovu Svemir i Dijamant...Peric, npr..
..a recenzent jedne moje fakultetske knjige je Svemir Gnjidic, nesrecnik je vec bio obelezen prezimenom,
ali ime ga je zakopalo..
..oko imena i uzrasta - meni je ime Vera jako lepo, za zenu, baku, chak i devojku,
ali ne mogu da zamislim malu devojchicu od 2-3-4 godine koja se zove Vera..![]()
Cula sam za ime Kiša ,izgovara se sa dugim i.Navodno je majka htela da joj da ime Zora.
Ali posto je uobicajeno da se to ime izgovara sa dugim o,majka je smislila Kiša.
Meni se bas bas dopada!
I meni je Kisha lepo, ali nesto ne verujem da bi ga kod nas pravilno akcentovali, dugo i, bilo bi kisha, ono kao padavina i to...U inostranstvu bi to bilo divno ime...
Киша Милојковић![]()
Моја другарица полуиндонежанка, одрасла овде - удата у Индонезији и тамо живи, дала је своме сину, малом Индонежанину, име Јадран.E pa jeste, to stoji ... Al zato kazem, napolju bi bilo predivno, i zbog akcenta a i prezimena...Kod nas da je neko drugacije prezime u pitanju mozda bi islo...opet, bilo bi problema sa akcentovanjem, stalno bi morala da se drnda, da ispravlja, kao ono Mileeena i Milena...
A kakvo ime ti se svidja?Zanima me zanima!Bas! Ma idi, ti si zena, nema tu dva zeca, tri zeca kad nesto bas hoces kako moze da on nece?![]()
I ovaj moj je imao favorita, jedno jedino ime koje mu se svidja, i njegov roditeljima je to ime favorit, sto je jos gore...Al eto, opet je po mom
![]()
Ovaj Aramis malo jes diskutabilno ... mozda je romsko dete, onda mi ne bi bilo cudno.
tata, pa zar Minja nije ime za devojčicu?![]()
A Minja Subota?
:
jao da
al svejedno, meni je to žensko ime
verujem da su ga deca u školi zezala....
Моја другарица има тетку која се зове Пера. Каже, то је женско име, да је мушко, био би Перо.
Код нас у Банату Пера је мушко име...
(Али нам је и Неда мушко такође!)