Dečja imena

Када сам ја давала име својој ћерци - знала сам само једну девојчицу у граду са тим именом... Сад их има ко кусих паса! :( Шта да радимо...тако то иде.
Што се тиче мог имена - и оно полако постаје популарно :(, и то ме јако нервира. Навикла сам деценијама да будем једина у граду са тим именом...а сад их знам још неколико...:(

Ja tako ceo život...;)
Sem mojih rođaka, kod kojih je moje ime koliko-toliko često(ali oni ne žive ovde)... u životu sam upoznala 2 osobe sa mojim imenom...;)

Kod mm u porodici, imena se nasleđuju, tako da ako dobijemo dečaka on dobija ime mog devera, jer je dever svojoj deci dao ime svog oca i brata(mm)...
Meni to ne smeta...
Ali bi volela da devojčici dam neko lepo ime... :D(ako je budemo imali naravno);)

verovatno jedva čeka da se uda :lol:

ahaha
znam jednu devojku koja se preziva---Kurtić
ona nikad nije glasno izgovorila svoje prezime, uvek je terala druge da kažu, kad bi je neko pitao
meni je bio bzvz taj njen odnos prema svom imenu i prezimenu
i mislili smo uvek da oće što pre da seuda da bi promenile prezime....:mrgreen:

a jedan sveštenik svojim ćerkama dao imena Krstinja i Rafaila...

znala sam jednom jednog decka
zvao se obrad
a prezime mu je bilo jedno od onih najstrasnijih lickih
koja oslikavaju porodicna svojstva ...*****lo, masnikosa, gibanica, guzina

bio je dobar frajer
ali ga je ime i prezime ubilo

ranije, kada su deca u jednoj porodici umirala jedno za drugim, tek rođeno dete bi se noću iznelo na raskrsnicu gde bi ga "pronašao" kum i dao mu ime Najdan ili Najden (u smislu nađen), kako bi se prekinulo umiranje dece
Rekoh da cu se setiti raznih imena .Jer su ranije ljudi bili mastovitiji i davali namenski imena deci.Jedno od njih je STANKA.Da stanu zenska deca da se radjaju:think:
STANKO da im dete opstane.
ZIVAN da dete prezivi
VUK ili i SOKOsu imali istu namenu da se zli duhovi uplase i ostave ih uzivotu.
ZLATICA zla-tica da je duhovi i vestice zaobidju iz straha od njenog imena
JASMINKA ,RUZA LJUBICICA,JELA,BORKA,DUNJA,VISNJA...imena biljaka ili voca da ih isti doticni ne prepoznaju i da ih ne uzmu k sebi.U principu su se takva imena davala deci da bi ih roditelji zastitili jer su im umirala.
Ali isto tako su deci davali po dva imena da ih necastivi ne bi prepoznao.:evil:
Danas su u modi nadimci ali i oni poticu iz tog doba a danas gube svrhu.
*** medicina je zaplasila mnoge necastive.:ok:

E sad zamislite da su sve ličnosti u donjoj anegdoti potpuno ozbiljne i ne zezaju se

Ima jedna nastavnica koja se zove Zvezdica
i deca idu po hodniku i svakog odraslog pitaju da li je video nastavnicu Zvezdicu (jer im treba nešto)
Zvezdica nailazi na koleginicu i ova je pita "jesi li videla Zvezdicu, deca je traže"
Zvezdica razmišlja o nečem drugom i odgovara "da, videla sam je"
:hahaha:

Ja volim svoje ime jer je retko s ove strane grane :) ali me nervira što me ljudi redovno pitaju je l' greška u dokumentima i što me često prekrste u češću varijantu.

Inače, kad mi je mama drugi put bila trudna, užasno sam se plašila da će roditi sina jer je tata hteo da ga nazove Obrad - kao, muško, obradovaće ga :mrgreen: sad mi to i nije strašno, ali tad mi je bilo katastrofa... :lol: srećom ispade ćerka i ja joj dadoh ime Sonja. :D

Back