Dečja imena

Bas lepo ime tako sam ja zelela da se zove moja mladja cera ali mm nije dao:cry:
Zove se Marina a starija Maja(rodjena u maju)pa sama izabrala ime:D
I Marina ima svoju pricu ali nije bas za forum.Vezano je za more:hahaha:
Ali me mm presao tako se zvao njegov deda(Marinko)

MM je vrlo stog :think:

Ja se sa mojom suprugom dogovaram,ne postoji ne dam,ipak posle svih muka tih 9 meseci koje zena prozivljava jos i ja da se postavim kao tipican balkanac,pa lupim sakom o sto i kazem E NE MOZE!Ma nema sanse,ja cenim svoju zenu :heart:

Prevrtela sam ceo forum,al ne nadjoh ime ili komentar za ime Lenka?
Kada sam izjavila da ce mi se cerka tako jednog dana zvati moja mama pade u depresiju....

Sta vi mislite o tome?

iskrena da budem malo je onih kojima se dopalo,a meni bas lepo zvuci....

Meni se iskreno ne dopada, ali valjda ne daje mama ime nego ti i otac deteta... :)

uzgred, čini mi se da klincima, ako nose neuobičajeno ime, to smeta dok su mali, a posle se sažive s njim i zavole ga. Ja sam, recimo, sa 6 godina pitala mamu je l možeš da promeniš svoje ime i onda jedva čekala 18 da postanem Tanja... :lol:

Meni se to ime svidja! Rijetko,neuobicajeno ime,a interesantno!!!! I, misljenja sam da ime ne cine covjeka,ima mnogo drugih stvari koje cine covjeka.........

У мом граду није ретко. Има већ 7-8 година откако су Ленке почеле масовно да се рађају...:confused:

Ja sam u svom odjeljenju imala drugaricu,zvala se Rajna! To ime sam prvi put cula i nikad vise a mnogima je bilo interesantno(a,bila je strasno lijepa) i mozda je zbog toga bilo interesantno mnogima. A,u drugom odjeljenu,bila jedna i zvala se Svemirka. A,sad poznajem jednu,ime joj Bedrana(isto nikad cula).......

Ja sam u svom odjeljenju imala drugaricu,zvala se Rajna! To ime sam prvi put cula i nikad vise a mnogima je bilo interesantno(a,bila je strasno lijepa) i mozda je zbog toga bilo interesantno mnogima. A,u drugom odjeljenu,bila jedna i zvala se Svemirka. A,sad poznajem jednu,ime joj Bedrana(isto nikad cula).......

I moja skolska se zvala Rajna od tate Rajka i mame Ane.

У мом граду није ретко. Има већ 7-8 година откако су Ленке почеле масовно да се рађају...:confused:
Vjerovatno je u Srbiji to ime cesce, ovdje kod nas(Republika Srpska),ne bih rekla,ustvari nisam cula. To ime i jesam cula ali na tv-u i od moje mame.Ona je iz Srbije,najbolja drugarica se tako zvala i cesto ju je spominjala...A,meni se bas dopada :)

Meni se iskreno ne dopada, ali valjda ne daje mama ime nego ti i otac deteta... :)

uzgred, čini mi se da klincima, ako nose neuobičajeno ime, to smeta dok su mali, a posle se sažive s njim i zavole ga. Ja sam, recimo, sa 6 godina pitala mamu je l možeš da promeniš svoje ime i onda jedva čekala 18 da postanem Tanja... :lol:

Ma svakako da ne daje mama ime...ali me je reakcija zaprepastila...i onda sam pocela da intervjuisem ljude oko sebe i shvatila da se ama bas nikom to ime ne svidja...ali nije da me je bas mnogo briga :)

Haha, sad me podsetiste na moju nesudjenu svekrvu, koja se zvala Rajna.
Otelovljenje zle dominantne babe, koja je uzivala da vredja, ponizava i maltretira sve, od sinova, rodbine, unuka, komsija.
Kad je prvi put prokomentarisala mog sina, rekla sam joj da nije Rajna, nego Paklena.
To ime mi je ostalo sinonim za nesto lose.

Hm, vidiš i mene Lena :eek:

a Lenka na neku vojvođansku gospoju s nežnim ručicama koja u životu nije digla ništa teže od kašike :whistling:
Mozda po Lenki Dundjerski te to ime asocira na neku finu vojvodjanku...
Meni je bas lepo i neobicno...
Moja mama je po ocevoj strani Ruskinja i trebala je da nosi babino ime Aksencija,ali ipak su je nazvali Jelena,na njenu srecu...:)

Back