Dečiji biseri

U našoj igraonici vlada sasvim opuštena, domaća atmosfera. Naravno da se deci to dopada i da se vrlo brzo odomaće. ;)
I bez obzira što se oko svih klinaca trudimo, ima nekoliko "posebnih".
Jedna od omiljenih nam gošći je i mala Nevena. Simpatije su obostrane i stvarno se jako raduje susretu.
Elem... juče je bila sa mamom, igrala se sa oboje (uvek "uhapsi" bar jednog d nas), pa smo imali "strašnog vuka" (Nena) i "bradatu crvenkapU2 i ko zna šta sve... :D
Kad se obukla da pođe, vodio se ovakav dijalog između nje i "bradate Crvenkape":
"Idem!"
"Kako ideš?! A pozdrav?"
"Peške!"
:lol::lol::lol:

Eto, približava se Nova Godina i setih se jednog bisera mog malenog (5 godina) od prošle NG:

Elem, nalazimo se u omiljenoj nam radnji igračaka da izaberemo šta će to Deda Mraz da nam donese. Moj maleni bira, bira i nakon izabrane otprilike pola radnje na čitav spisak dodaje i dinosaurusa koji se nešto pokreće i sav je kao super, ali košta oko 6.000 din. Naravno, da ne bi bilo zabune ja mu objasnim da čak ni Deda Mraz nema toliko para da mu to kupi i da to moramo da brišemo sa spiska.

Par dana kasnije on sav zajapuren dolazi kući sa svojom omiljenom bakom koja je mnogo slaba na njega i sa tim dinosaurusom i kaže izuzetno značajno i ponosno: Mama, baka ima više para čak i od Deda Mraza!!! :D

Ljudi,ne mogu da vam opisem koliko sam uzivao i smejao se od kad sam pre par dana slucajno naisao na ovu temu.Prochitao sam sve od prve do poslednje stranice.Svaka cast svima i onome ko je temu postavio jer ne pamtim kad sam se ovoliko i ovako smejao!
Evo mali doprinos i sa moje strane onako kako mi je pricala baba:
Sedim ja (a imao sam tada 4 god.) i listam novine,gledam slike,pa kazem babi: "Nano,meni mnogo teshko!"
"A shto sine?" pita baba pomalo zabrinuta.
"Pa zato shto sam nepismen!"
:)

Ova tema nakad padne nize pa se ne vidi, steta je da se ovi biseri mudrosti ne citaju... A zaista tako mislim, glavice pune pameti i zelje da budu stariji... Da su ziva i zdrava sva nasa decica!

Pre par godina vodi Manda neku emisiju za decu,ima je i sad na TV-u samo bez Mande,javljaju se klinci i obichno posle par pitanja pita ih i to da li imaju navijache. Oni obichno kazu da imaju,on kaze da ih chujemo i onda se u pozadini chuju drugari ili mama,tata,babe,dede-ko je vec tu:"EEEEEEEEEEEE..."
Javlja se jedan klinac,onako otresit,pita ga Manda:"Jel imash navijache?" Kaze mali:"Imam." "Jel mozemo da ih chujemo?" A on odmakne slushalicu malo od sebe pa ce kao iz daljine:eeeeeee...!"
U trenutku mi je izasao na nos neki sok shto sam pio i pao sam na pod od smeha.:)
Kad se tad nisam shlogirao nikad necu...:)

Mladji brat mog druga kao mali je bio nemiran,pa se desavalo kad pretera da dobije od majke malo po dupetu.Istukla ga ona tako jednom prilikom pa posle,kad joj dosla komsinica,prichala kako ga,eto,istukla malo,ali joj posle bilo zhao jer je ionako mali i mrshav pa jos da ga tuche.
Kad se desilo sledeci put da je napravio neku shtetu,ona se zena iznervirala i krenula da ga juri po kuhinji a on sve bezi oko stola.I taman kad da ga stigne on se seti pa ce njoj:
"Nemoj mama,bice ti zhaaaao...":D
Naravno izvuko se bez batina :D

Kada sam bila mala(4god),igram se ja sa bakom i primetik kako ona ima lepu ogrlicu i zatrazim joj da mi da i ona kaze kako to nije za malu decu i kako ce to ona meni ostaviti kada umre i tada se3 tu prica zavrsi.Posle 2 nedelje ulazim ja kod njih u stan i sva zvanicna prilazim babi i vucem je za ogrlicu i pitam je :"bako,bako jesi li umrla?Mogu ja sada da dobijem ogrlicu".Naravno kupili su mi neku deciju.

Pošaljem ja ćeru u prodavnicu da kupi jogurt. Ona ode nerado i sretne komšinicu koje je pita gde ide. Odgovori moja pametnica sva ljuta: "Ma poslala me ona moja majka po jogurt, ona mora da pati batu", a komšinica joj kaže kako i njen sin ide u prodavnicu sam. na to moja pametnica odgovori: " Pa nadrljo dečko isto kao ja".
Vraćala se sinoć sa njom ja sa slave i kaže ona meni " Lazar je sigurno zaljubljen u mene":confused::shock:(sada je u prvom osnovne), aja je pitam kako zna. Ona samouvereno odgovara: "Pa brani me kada me drugi dečaci diraju u školi", a ja pitam da li brani i druge devojčice, na šta će ona:" Pa brani i Đinu, ali je u mene zaljubljen, nije valjda u nju":lol:

Ja se sećam kako sam ja u prvom osnovne jedno veče pre spavanja (nisam više mogla da izdržim pritisak :lol:) počela da plačem i rekla mami kako se ja sviđam nekom dečaku. a ona sva zbunjena, pa što plačeš:shock: A ja baš jecam, ne mogu sebi da dođem, odgovaram - pa on je meni grozan :lol:

Tesko je ne procitati sve odavde! Sita sam se ismejala! Evo jedan moj primer od prosle godine, Luka je tada imao 3:
muz: draga, kako ces da ti isprzim jaja
ja:svejedno
muz: isprzicu ti na oko
Luka sve to slusa i razgoracenih ociju me pita:
Sta?! Tata ce ti isprziti jaja u oci?!
Smejali smo se do suza...

Ovo mi je pričala koleginica. Dečačić od po njenoj proceni oko 2-3 godine se raspričao u autobusu:
- Mama, jel moram da pijem sirup da bih porastao? A kad porastem neću morati da pijem sirup? Kada porastem piću pivo. Ali znaš mama, neću biti kao tata.

Moja cerkica(3,5 godine) je rekla da ce ona postati vila kad poraste...a ja joj kazem:''Pa zar nisi rekla da si ti princeza?'',a ona odgovara:''Neeee,princeza sam bila kad sam se vencala....'' :) :) :)

Ova tema je stvarno super. Od mog brata sincic je bio veoma nestasan kad je bio mali, a anegdotica ima mnogo.Jedna od njih: okacila snaja novu zavesu na prozor i treba da vidi koliko da je porubi.Izasla zena iz kuce da zavrsi nesto drugo, a sincic (4god.) uzme makaze i lepo covek isece kako se njemu svidja. Dolazi snaja u kucu i zamalo se nije srusila kad je videla zavesu onako iskasapljenu. Pita sina jel otac video sta si uradio,a on kaze : Jeste i reko mi - magarcino jedna-----ako si to uradio!

Pre desetak godina, Moša (4.god), igra se na ulici, dolazi kolima komšija za kog se u gradu znalo da se bavio sumnjivim poslovima...Mali mu prilazi i kaže: Čika B..., ja kad porastem ja ću biti kao ti.
On: A je l'? Pa kakav sam to ja?
Mali: Ćelavi mafijaš!

Back