Dečiji biseri

Isobel:
Moj sin (3.5) sipa pesak u bure sa vodom i kaze: Pravim carobni napitak i mi cemo svi da ga popijemo i da razbijemo one Rimljane! :lol:

I moj sin od 3.5, taj sa daljeniksom :-D , nosi u svom dzepu zamisljenu bocicu sa carobnim napitkom, kad mu treba extra snage, da se vobi (rve) recimo s tatom, da uzme koji gutljaj.:lol:

Secam se da sam kao mala (negde oko 8-9 godina) plakala skoro uvek kad bih chula onu pesmu "Nocas je k'o lubenica pun mjesec iznad Bosne" zato shto se Bosna rastala sa Jugoslavijom!!! Ja sam njih kao mala uvek zamishljala kao muza i zenu, a Hrvatsku kao velikog shvalera... Au shto sam pesama napisla na temu "kuku, lele, raspadosmo seeee!!!"

gudajoka:
Evo jedna provalica mog brace (pre 30ak godina kad je bio mali braca i imao 4-5 god):
Ide neki razgovor izmedju oca i sina o braku i zenidbi kao uvod...
Ja cu ozeniti baku kad porastem
Pa kako baku sine?
Pa ti si ozenio moju mamu, ja cu onda tvoju
Sjajno!

Razgovaraju moja kci i bratanica (11 godina) o tome kako nastaju bebe, pa dodju na temu kako to moze da se desi i bez tate:
- Lepo, cula sam ja da sperma moze da se zamrzne i cuva u nekoj bolnici, to se onda zove LEDENI TATA !

Samo ih treba slusati....

Moj sestric do nekih 7-8 godina nije izgovarao zadnjonepchane (K, G i H), vec kad naidje na neki od tih suglasnika, jednostavno napravi pauzu u rechi i nastavi.
Imao je nekih 4-5 godina kada je pocheo da se raspituje: "Shta je to 'o'ain?" (kokain), i shta je i shta je... A roditelji nekako nisu bash bili raspolozheni da mu objashnjavaju... Samo on zastade i pobedonosno reche: "Znam shto necete da mi kazhete shta je 'o'ain! 'o'ain je 'o'a-'olin momak!"

Ja sam (kao i sva izuzetno inteligentna deca ) ranije poshla u shkolu. Da bi se to ostvarilo, morala sam da radim neke dodatne psiho-testove. Secam se nekog mladog lekara koji je ispred mene postavio ogromnu sliku na kojoj je seosko dvorishte sa svim mogucim i nemogucim vrstama zhivotinja, i pokazuje mi jednu po jednu i ispituje shta je shta, i shta od chega dobijamo... Nakon nekog vremena me stvarno smorio (tad nisam znala ovaj izraz), i pokazuje petla na slici, pita: "A, shta je ovo?", na shta ja kao iz topa odgovaram: "Kako shta je? Pa, mushka kokoshka!" Nikako nisam shvatila zashto su ljudi oko mene popadali od smeha - ja sam samo choveku lepo objasnila...

Kada je bila mala (2-3 godine), moja sestrichina nije nikako podnosila shishanje...
U tom nekom periodu je uchila pesmice, i, kad smo se preslishavale pred babom i dedom, da im pokazhemo kako je ona lepo nauchila, zvuchalo je ovako:
sestrichina i ja istovremeno:
"Kashika, viljushka, nozh,
juri brzi voz,
u brzom vozu shishaju kozu,
kashika, viljushka, nozh"

ona nastavlja sama, u istom ritmu:
"a ona se dere..."

Opet moja sestrichina:
Njeni baba i deda u kuci imali psa, boxera, Taru. Tara je bila chlan porodice, naravno. Sestrichina opet u tom najsladjem periodu 2-3 godine, pita:
Sestrichina: "Baba, kol'ko Tara ima noga?"
Baba: "Chetiri"
Sestrichina: "A kol'ko ima ruka?"
Baba: "Nema ruke"
Sestrichina: "Nema ruke!? Pa kako onda jede?"
Baba: "Pa, jezikom. Stavish chiniju sa hranom ispred nje, i ona jede..."
Sestrichina (smejuci se): "Pa, to kao kuche?!"

Dopuna recnika manje poznatih reči i izraza mladje ćerke:
-ЗАРОЊАК-активност којом се глава доводи у положај испод површине воде
-РОЊИВИЦА-особа женског пола која тренутно обавља зароњак
-РВАЊАК-као „`ајде мало да се `рвемо?“
-„ВОЛЕЊЕ“-мерна јединица за љубав.“Колико ме волиш?“-„100 љубави и 100 волења!“
-КОЗМЕТИКА-to je ono kad ljudi trce /Атлетика/

mala od brata je toliko privrzena mami ,mojoj snahi da mora sa njom i u wc,tako sjela snajka na wc a pita ona nju,"mama jel ti piskis"?kaze snaja piskim."a mala ce de mama ustani da vidim jesi skinila gace"!!!

Jedna curica od 4-5 godina pre neko jutro u autobusu, udobno zavaljena u maminom krilu, bezuspešno je pokušavala da uspostavi komunikaciju i impresionira drugu, stidljiviju devojčicu istih godina smeštenoj u tatinom krilu.

Prvi pokušaj (tišina u autobusu, niko je ništa nije pitao): "Ja imam biciklooo kad sam bila kod babe i dede na selu.."
Bez odgovora.

Drugi pokušaj, minut posle:"Ja imam sestru Kristinu.."
Muk. Stidljiva je samo pokušala još više da sakrije glavicu u tatinom ramenu.

Poslednji pokušaj, dok ju je majka iznosila iz autobusa na Kalenić pijaci, malecka ispali i poslednji adut s vrata:"Ja ću kad porastem da budem vatrogasac!"

E, tu mi je malo falilo da se glasno nasmejem :lol:

hahhahha seranca:lol:
voze se na more i u dokolici igraju na slovo na slovo...njih dve jedna 5 druga 7 godina...
na slovo P...živo biće je i živi u šumi.....isključivo u lipovačkoj.....
posle gomile pogadjanja....ona iznervirana kaže "pa PANDUR" !!!

biser laure iz dva dela...
trudim se da joj dajem sto manje slatkisa i u prodavnici kad mi je trazila bombone ja joj kazem "ma jescemo jagode,necemo bombone da ne budemo debele krave" posle 5 min ona vidi dve devojcice kako uzimaju bas te bombone koje je htela i na sav glas vice i pokazuje prstom "mamaaaa vidi debele krave"
blam blam blam
medjutim danas smo posle 3 nedelje otisle u istu radnju i prolazeci pored rafa sa bombonama laurica kaze "evo mama one kravlje bombone" :lol:

hanibaI77:
biser laure iz dva dela...
trudim se da joj dajem sto manje slatkisa i u prodavnici kad mi je trazila bombone ja joj kazem "ma jescemo jagode,necemo bombone da ne budemo debele krave" posle 5 min ona vidi dve devojcice kako uzimaju bas te bombone koje je htela i na sav glas vice i pokazuje prstom "mamaaaa vidi debele krave"
blam blam blam
medjutim danas smo posle 3 nedelje otisle u istu radnju i prolazeci pored rafa sa bombonama laurica kaze "evo mama one kravlje bombone" :lol:

hi-hi-hi :)

mshone:
Dopuna recnika manje poznatih reči i izraza mladje ćerke:
-ЗАРОЊАК-активност којом се глава доводи у положај испод површине воде
-РОЊИВИЦА-особа женског пола која тренутно обавља зароњак
-РВАЊАК-као „`ајде мало да се `рвемо?“
-„ВОЛЕЊЕ“-мерна јединица за љубав.“Колико ме волиш?“-„100 љубави и 100 волења!“
-КОЗМЕТИКА-to je ono kad ljudi trce /Атлетика/

Daj još, daj još ...

Back