Dečiji biseri

na moru upoznamo divnu plavokosu i plavooku cetvorogodisnju devojcicu Miju kojoj se moj mladji jedanaestogodisnji sin Filip mnogo dopao...Posle par dana druzenja saopstila je mami da se ona uljubila u Filipa i da su oni sada muz i zena.

Pre par godina moja sestra ostavlja svom klincu da tacno izracuna koliki kusur vraca iz radnje i ako tacno izracuna - taj iznos je njegov.
Klinac se navikao i na racunanje a i na svakodnevni "baksis" i vec stekao parice za veeeeliiiku i skupu igracku.
Jednog dana se vraca iz prodavnice i donosi onu glupavu zvakicu i samo sto ne place, zali se sestri: ovo mi je teta dala umesto 5 dinara...
Drugi dan isto, a onda i narednih dana.. mojoj seki ne treba dugo... uzela sve zvakice od zadnjih 10dana, pazarila hleb a kad je bila na kasi izrucila nazad sve zvakice koje su sakupili....
Nije deciji biser al je u odbranu dece...

Nikoli (nasem malom komsiji od 6 godina) skocila temperatura u toku noci i mi ga vozimo u Tirsovu.
Pregledaju ga oni u ambulanti, majka se jos malo zadrzava unutra, a on izlazi u cekaonicu gde ih mi cekmo.
Ja: I Nikola sta su ti rekli?
On: Rekli su mi: sutra kod spihijatra (pedijatra).

Kada je zaokružena priča o tome da će brat (inače tata Alekse i Tome) otvoriti servis sa prodajnim salonom automobila, ja sam izjavila kako je to odlična prilika da dođem do sopstvenog automobila.
Kako smo se brzo dogovorili i oko mog rada tamo, ja sve saopštavam klincima (iz proistog razloga što oni umeju da maštaju, pa se unapred zajedno radujemo).
Kada su prvi automobili stigli u salon i oni došli da ih vide, Toma mi je već odabrao onaj koji je za njega najlepši ("Ovaj kupi! Ovaj je najbolji!", autoritativno je saopštio izlazeći iz gepeka C4 :zcepanje:), a za "moj" je rekao da je "staromodan" (nema elektronske podizače stakla).
Prošle nedelje su bili na odmoru. Završavam telefonski razgovor sa bratom i čujem u pozadini uzbuđen, ushićen glasić: "Kupila je auto!"
Eh... iz njihovih usta u Božije uši, što bi se reklo :D

љуља се ана јуче у парку...
прилази једна девојчица њеној бициклици и ана све време виче "бе-бе ке-ка" (у преводу - бежи, секо), ми се правимо луди јер је нико не разуме:mrgreen:
када је деда коначно убедио девојчицу да пита ану да ли сме да седне на њену бициклицу ана је као из топа рекла "ли-ли ки-ки" (у преводу - сиђи са бицикле), на шта смо сви вриснули од смеха :)
п.с. да је био дечак ладно би му дозволила ;)

љуља се ана јуче у парку...
прилази једна девојчица њеној бициклици и ана све време виче "бе-бе ке-ка" (у преводу - бежи, секо), ми се правимо луди јер је нико не разуме:mrgreen:
када је деда коначно убедио девојчицу да пита ану да ли сме да седне на њену бициклицу ана је као из топа рекла "ли-ли ки-ки" (у преводу - сиђи са бицикле), на шта смо сви вриснули од смеха :)
п.с. да је био дечак ладно би му дозволила ;)

Hahaha srce malo... muskoljubac! :zper: :heart: :cmok2:

Kaze moja sestra kad je bila mala, a tata otisao po nju da je pokupi sa necijeg rodjendana, par zgrada od nase, a padala kisa: "

Seka: -tataaaa, gishu se njanje i maknulo mi na kajcu!"
Tata: -sta????
Seka: -njisu se grane i kapnulo mi na majcu :confused:

zbunilo se dete :D

Back