Dečiji biseri

Moje dete veruje u Zubic Vilu...koja kad god joj ispadne zubic ostavlja parice ispod jastuka. Jednom prilikom zubic ispao, ona ga stavila pod jastuk i legla da spava. Posle nekog vremena Zubic Vila, tj. tata, ulazi na prstima u sobu da joj uzme zub i stavi parice. A ona otvori jedno oko i kaze " Tata, bezi uplasices Zubic Vilu a onda necu moci da te vodim u bioskop."

Najmlađe dete moje bivše žene i mala seka mojih devojčica, Mina...
Pozvao sam telefonom da nešto popričam sa mojom mlađom curicom, i javila se Mina (ima 4,5 godine). Ona inače obožava da se svađa sa mnom.
Mina: Opet ti. Šta sad hoćeš?
Ja: Hoću da pričam sa Tanjom.
Mina: Tanja nije tu. Otišla je da odvede batu u školu.
Ja: Pa zar bata ne zna sam da ode u školu?
Mina: Ne znam.
Ja: A ne zna??? Pa kako to da ne zna?
Mina: Rekla sam ne znam! A hoćeš ti mamu da mi više ne pričamo???

Iliti: "Matori, dosadan si. Evo ti mama, pa nju smaraj."....

Moja cerka, 9 godina (za koji mesec), isla sa tatom kod zubara, da konacno izvadi zub koji je bio i kvaran i klatio se, ali smo to odlagali stalno zbog njenog straha. Prica muz kako je bila prestravljena dok su cekali, i imala je 101 pitanje za zubara.... Naravno sve je trajalo ni ceo minut, uz onaj sprej , nije ni osetila. Kad je shvatila da je sve gotovo i da zaista nije ni bolelo, kaze muz, ustaje sa one stolice, rukuje se sa zubarom, i umesto "hvala i dovidjenja" odusevljeno izgovara "Bravo majstore"!!!:ok: Zubar se iskidao od smeha :lol:

Moja cerka, 9 godina (za koji mesec), isla sa tatom kod zubara, da konacno izvadi zub koji je bio i kvaran i klatio se, ali smo to odlagali stalno zbog njenog straha. Prica muz kako je bila prestravljena dok su cekali, i imala je 101 pitanje za zubara.... Naravno sve je trajalo ni ceo minut, uz onaj sprej , nije ni osetila. Kad je shvatila da je sve gotovo i da zaista nije ni bolelo, kaze muz, ustaje sa one stolice, rukuje se sa zubarom, i umesto "hvala i dovidjenja" odusevljeno izgovara "Bravo majstore"!!!:ok: Zubar se iskidao od smeha :lol:
:zcepanje: :super:

Isto moja Janči, bratanica, skoro bilo, zvala snajka mene telefonom i čuješ nju u pozadini "oću jaaaaaaa da pricam sa tetkom!" a ja taj dan bila nesto baš nadrndana, tužna, svašta mi se nešto desilo javim se onako, valjda nije bilo kao obično i čuješ nju
"tetka, što plačeš"
"ma ne plače tetka, čini ti se"
"plačeš, plačeš, vidim ja da plačeš"
i ubedjujem ja dete, ma ne plače tetka sve ok
i tek će ti ona
"ma znaš šta tetka, ti si jedan SERONJA" i spusti mi dete slušalicu

Isto moja Janči, bratanica, skoro bilo, zvala snajka mene telefonom i čuješ nju u pozadini "oću jaaaaaaa da pricam sa tetkom!" a ja taj dan bila nesto baš nadrndana, tužna, svašta mi se nešto desilo javim se onako, valjda nije bilo kao obično i čuješ nju
"tetka, što plačeš"
"ma ne plače tetka, čini ti se"
"plačeš, plačeš, vidim ja da plačeš"
i ubedjujem ja dete, ma ne plače tetka sve ok
i tek će ti ona
"ma znaš šta tetka, ti si jedan SERONJA" i spusti mi dete slušalicu

:hahaha: pametnica,sigurno je ona cula od nekog kad je tesite :)

evo mojih bisera kad sam bila mala..
u vreme bombardovanja,pitala sam da li klinton ima babu :lol: (a to zato sto smo mi bili kod babe pa sam se brinula za njega dal ima gde da se sakrije :lol:
i kad me boleo zub,i mi stigli kod ureda parkirali se i rekla sam mami i tati ideti vi ja vas cekam u kolima :hahaha:
tada sam imala 6godina

Opet moja cerka, sinoc. Ja se nesto muvam po kupatilu i cekam vesti da cujem novosti sa parade, i kazem joj "Molim te sedi i slusaj, bile su demonstracije u Beogradu, pa poslusaj ima li povredjenih i koliko". Posle par minuta lupa ona na vrata sva uznemirena i kaze "Mama, mama, fudbaleri Partizana su ubili 47 policajaca, sad su javili !" Ja zapanjena, izadjem kad ono, nesto u stilu "navijaci fudbalskog kluba Partizan ucestvovali u masovnoj tuci.....povredjeno vise od 47 policajaca"....

Opet moja cerka, sinoc. Ja se nesto muvam po kupatilu i cekam vesti da cujem novosti sa parade, i kazem joj "Molim te sedi i slusaj, bile su demonstracije u Beogradu, pa poslusaj ima li povredjenih i koliko". Posle par minuta lupa ona na vrata sva uznemirena i kaze "Mama, mama, fudbaleri Partizana su ubili 47 policajaca, sad su javili !" Ja zapanjena, izadjem kad ono, nesto u stilu "navijaci fudbalskog kluba Partizan ucestvovali u masovnoj tuci.....povredjeno vise od 47 policajaca"....
:zcepanje:
:super:

Dvogodišnja curica ušla u period u kome psuje. Čula je psovku i ide kroz kuću i ponavlja kao papagaj - u piku matej, u piku matej... Majka je opominje i priča joj - to nije lepo, to dobre devojčice ne govore i slično, ali bez uspeha, mala psuje i dalje. Na kraju je ženi pukao film, vidi lepim metodama ne može i sada će probati da je uplaši.
- Ako to budeš govorila, doći će babaroga i biće svašta!!!
Malecka se ućutala, pa se zamislila, lepo se vidi kako se okreću točkići u maloj, pametnoj glavici. Odjednom grunu, kao iz topa:
- Baba 'oga, u piku matej!!! :zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje:

Mog malog komsiju (6 godina) pre podne cuva baka. Baki ujutru dolazi prijateljica na kafu, i gleda joj u solju. Posle nekoliko dana.
Decak:" Ja ne volim bako ovu tvoju drigaricu"
Baka:" Zasto?"
Decak:" Zato sto ona sve tebe laze. To kad ti gleda u solju."
Baka:" A kako ti znas da ona mene laze."
Decak:" Pa znam. Jer kako sve to sto ti ona prica moze da stane u solju."

Moja ćerka koja ima 2 godine i 8 meseci puna je bisera samo ih treba zapamtiti.

Pošto dva puta godišnje idemo na more i pre mesec i po dana smo se vratili sa poslednjeg letovanja moja ćerka pravi planove za sledeću nedelju i kaže:
"U ponedeljak idem kod jedne bake, u utorak kod druge bake (pošto je tako bake čuvaju) a u sredu idem na more."

A pre neko veče joj kažem: "Skidaj se, idemo na kupanje", a ona meni: "Dobro kapetane". Odakle joj to nemam pojma, sumnjam na Sunđer Boba.

Back