Dečiji biseri

Ja znam da su nama naša deca najslađa, najlepša, najpametnija i da im niko nije dorastao.
Ovaj "biser" nije dečiji, dete je samo reagovalo onako kako su ga odrasli naveli da reaguje.
Ovo je "biser" ljudi koji čak u tome ne vide ništa ružno.
To je zaista naša tužna i ružna svakodnevnica.

Al pazi danas se raspravljam sa jetrvom oko toga... sveki kaze deci odvesce vas cigani, naravno ja reagujem burno na takve izjave i u tom momentu jetrva uskace i savetuje me kako bih trebala vec jednom da im pricam i objasnjavam za cigane jer boze moj treba da ih se plase a ne da im prilaze i daju cokolade. I dodjem kuci i procitam onaj tzv. biser. Ne mogu opisati koliko sam besna i povredjena zbog roditeljske nemarnosti sta i kako ce i na koji nacin reci deci nesto za sta oni misle da tako treba. Postujem da jednostavno ima ljudi koji prave rasne i klasne razlike ali moze to sa malo manje gorcine i srdzbe, osude i ponizenja da se prenese malom cistom bicu od tri godine. Izvinjavam se sada ali eto danas mi dan za izbacivanje iz sebe.

:zcepanje: :zcepanje: :zcepanje: :rotf: :rotf: :rotf:

Evo dva bisera jedne preslatke trogodisnje devojcice:

Neki romi se zaustave sa konjskim kolima ispred moje kuce u nameri da kupe auto (delove auta tacnije) od mog tate. Dok su oni razgovarali, ta devojcica je gledala u konja, kada su krenuli, mama joj je rekla da mase konju (nesto je htrla da uradi, pa joj je nasla drugu zanimacju) a ona je pocela da mase i na sav glas viknula -Cao, konje!!!!!- I na sve to, jedan od roma se okrenuo i pogledao je......

Bila je sa mamom i bakom do prodamnice i kad su izasle, prisle su joj dve romkinje (oko 5-6 godina) i zvale je da se igra sa njima, ona je krenula, a mama ju je zvala.... Ispala joj je bombona iz ruke i jedna od njih je uzela sa poda i stavila u usta. Mama ju je povukla u stranu i pocela da joj prica -Moramo da pozurimo..(devojcicu to bas i nije preterano zanimalo).......Pa vidis da su oni cigani, jedu sa poda, vidis kako su prljavi.....- Kada su prolazili pored romkinja, devojcica im je rekla-izvinite, ali ja nemogu da se igram sa vama...a znate zasto? zato sto ste vi cigani...:rotf:: rotf:: rotf:

Ovo nisu biseri, nego jadne prazne i suplje skoljke bez ikakvog sadrzaja...
Odnosno sa vrlo mracnim sadrzajem. :dontunderstand:
Sa kojim naravno deca nemaju nikakve veze.

Uredu, shvatam da sam pogresila sto sam to postavila... Bilo mi je smesno kad sam cula.. Ja sam protiv diskriminacije, ali navescu razlog sto joj je mama to rekla (izvinite sto skrecem sa teme) ne znam da li jetako i kod vas, ali ovde decu rome majke teraju da kradu... Bukvalno ih teraju! Prosle godine mojoj baba tetki je jedna romniknja (nije imala vise od 7 godina) ukrala pare, 'ladno je usla u kucu i uzela dok ju je malo stariji brat cekao ispred.... IZVINJAVAM SE STO SAM POSTAVILA ONO, NECU VISE DA POSTAVLJAM TAKVE STVARI... MOLIM VAS DA NASTAVITE SA TEMOM....

Kad sam vodio cerkicu na ringispil pre neki mesec imala je 2 godine, stavim je u autic a ona ce meni - ajde i ti sa mnom. Ja kazem,ne mogu da stanem,veliki sam. A ona ce - a kad opet budes mali onda ces moci.:mrgreen:

Kupila ja danas kukuruze da kuvam i pitam Necu sta je to. On stao i gleda, sleze ramenima. U tom momentu stariji klinja mu sapuce "kukuruz". A Neca sav sretan "mama znam sta je to! To je kuku*ac!":roll::roll::roll:

A stariji pita jel sme da igra fucu na kompjuteru, ja mu kazem da je bolje da ide na igraliste da trci za loptom. Tek ce ti on meni
"ma ovde je bolja grafika!":hahaha::hahaha::hahaha:

Ovo sa kukuruzom me podsetilo na štos od pre neku godinu.
Aleksa je jako voleo kuvani kukuruz i negde s proleća pođemo na pijacu, a na tezgi mlade tikvice. On pokazuje rukicom sav srećan i viče: "Kupi mi ono! Molim te!", žena uzme tikvicu i pruži mu je, on je sav srećan zagrli... Ja sam shvatila i pokušavala da mu objasnim, ali je to uspelo tek kod kuće, kad smo isekli tikvicu i videli da se nigde ne krije "ono".

Kupila ja danas kukuruze da kuvam i pitam Necu sta je to. On stao i gleda, sleze ramenima. U tom momentu stariji klinja mu sapuce "kukuruz". A Neca sav sretan "mama znam sta je to! To je kuku*ac!":roll::roll::roll:

A stariji pita jel sme da igra fucu na kompjuteru, ja mu kazem da je bolje da ide na igraliste da trci za loptom. Tek ce ti on meni
"ma ovde je bolja grafika!":hahaha::hahaha::hahaha:

:zcepanje: buduci programer! :ok:

Ovo nije izgovoreni biser, nije ni smešan biser, ali je mene ostavilo bez teksta... i svakako jeste svojevrstan biser.
Moja curica ima 16 meseci, ni puno ni malo, a dovoljno da je još smatram bebom. Ipak, kako joj mozak brzo radi, daleko je to od bebe :D
Naime, mi smo na drugom spratu, imamo terasu. Juče sam, kao i obično, kada sam otvorila vrata da biserka izadje na terasu, prosula vodu od klime i vratila kantu ( neka od jupola ili sličnog ) u ćošak na terasi. Ona je odredjen broj igračaka pobacala dole u vrt, a kada je bacila i flašicu sa čajem ( ala to dete voli čaj, ni sok, ni vodu, ni mleko, ništa koliko čaj :D ), počela je da pruža rukicu i viče" ma-mam, ma- mam". Palo ti je dole ma-mam, strpi se, uzećemo uskoro... pričam ja, ali ona ne sluša. Stojim na vratima terase i gledam - u roku od minut, i nešto više, ona je dovukla kantu od klime do ograde, okrenula je otvorom na dole, da dobije stabilnu platformu i krenula da se penje... sve da bi krenula za čajem :eek:
Prvo sam se naježila i prošlo mi je kroz glavu - eto, tako deca padaju, daleko bilo, ni sekund ne sme biti bez nadzora :evil:
A onda sam shvatila svu brilijantnost njenog poimanja stvari. Hej, 16 meseci, a tako brzo razmišlja i sprovodi u delo svoje ideje. Ona je smislila način kako da dohvati čaj, jednostavno da ode kod čaja i iz momenta je krenula u realizaciju ideje!!!
Koliko sam uplašena i koliko god da moram da joj glumim senku da se ne bi povredila, toliko mi je i drago i ponosna sam na maminu malu bistricu, pametnicu :heart::heart::heart:

Da li sam ja dobro razumela da prosipate vodu dole, sa terase?

Naravno da ne. :) Uzmem lepo kantu, odnesem je do kupatila, prospem vodu, i onda vratim kantu, ali ne ispod creva ( crevo inače prebacim preko držača klime, jer bismo inače ostali bez njega :D ), već u sam ćošak na terasi, da bi ona imala više mesta da se igra.:) Inače, vodu moram da prospem pre svakog njenog izlaska na terasu jer nije zgodno da u njoj pere ruke ;););), a njoj je to baš zabavno... :D:D:D
A sve kada bih i bila luda da sipam vodu sa terase, ne bih to dugo radila, ubila bi me muževljeva bakuta da joj uništim ruže ispod ;););) Šalu na stranu, pa ko normalan sipa vodu sa terase? :confused:

U starom gradu u Budvi gledamo moja ćera i ja neki nakit. Cene oko 60-70E, samo jedna narukvica 110E. Pita me Jeka da li je ona mnogo skuplja od ostalih i zašto? Baš u tom trenutku prilazi nam prodavačica i ja je pitam zašto je takva razlika u ceni.
- Pa, znate, ove pločice su od kornjačinog oklopa, povezane su srebrom.
Uglavnom nekoliko puta je naglasila da je narukvica od kornjačinog oklopa.
Gleda je belo moja jeka i na kraju reče:
- Jadna kornjača.
Pomeri se prodavačica i više nas ne pogleda.
Mamin ljubitelj životinja.

U starom gradu u Budvi gledamo moja ćera i ja neki nakit. Cene oko 60-70E, samo jedna narukvica 110E. Pita me Jeka da li je ona mnogo skuplja od ostalih i zašto? Baš u tom trenutku prilazi nam prodavačica i ja je pitam zašto je takva razlika u ceni.
- Pa, znate, ove pločice su od kornjačinog oklopa, povezane su srebrom.
Uglavnom nekoliko puta je naglasila da je narukvica od kornjačinog oklopa.
Gleda je belo moja jeka i na kraju reče:
- Jadna kornjača.
Pomeri se prodavačica i više nas ne pogleda.
Mamin ljubitelj životinja.

:klap: za tvoju cerkicu!

Pozdrav!
Malo se podsetih bisera mojih klinaca .Sada su već pubertetlije,pa i bisera ima manje,ali setih se meni omiljenog:
Poslala sam starijeg sina (tada je imao nekih 7 god.)u prodavnicu da mi kupi oštro brašno. On se vraća i kaže:-Mama,nije bilo oštrog brašna,pa sam ti kupio meko.Ali,bolje što ga nije bilo... možeš da se posečeš! :)

posto ce moja cera imati jos jednu bebu:D
Igra se ona sa svojom cerom sa "bebama"(lutke)
Uzeli kao da ih hrane pa stavili ispred svake soljice i tanjiric a u tanjiricima ono pvrece iz decije kuhinjice.U jednom momentu posto je moja cera lezala i tako se sa njom igrala.
Moja lena uzme tanjiric sa povrcem i stavi mami-njoj na stomak:zcepanje::zcepanje:
***..i tu je beba:heart::D

Mlađa ćerka se zove Mila i sebe uglavnom zove Mia jer joj je tek 21 mesec. Pre neki dan zove je starija Miaaaaaaa, a Mila će na to
''Nije Miaaaaaaa nego Miiiiiiiiiiia''.
Tek da se zna koji samoglasnik da se oduži, a i čuje dete da nešto nedostaje samo ne zna to da kaže.

U našoj smo sobi i objašnjavam Mili da treba da ide u kuhinju do frižidera i uzme čokoladu. Ona polazi, ja je pratim jer vidim da je malo zbunjena i ponavljam uputstva, a kada je shvatila da je čokolada u pitanju nožice su dobile brzinu svetlosti, ne možeš da joj izbrojiš korake u sekundi i pri tome viče '' b(r)zo, bzo, bzo, bzo... ''.

Back