Dečiji biseri

3868799702_0145b2e4d7_m.jpg

n8:lol:

Ulazim jutros u sobu,a moj sin uzeo neku plastičnu činiju,kašičicu i kuva li kuva.Pitam ga:
Šta kuvas Aleksa?
Supicu
A šta sve stavljaš u supicu?
Stavim malo šećera,malo ajvara,mrvicu karfiola,šargarepu i to se sve kuva kuva kuva i onda se peče peče peče i gotova supica:eek:

Ovo je valjda najlepša tema na Krsti. Kad god se loše osećam, ja samo ovde svrnem i odmah mi lepo.
Moji momci su već odrasli ljudi, ali čitajući bisere vaše dečice, malopre mi pade napamet jedna smejurija kad je moj stariji imao samo dve ipo godine.
Sedi dete na WC šolji, otac se kupa, pa se brije, i njih dvojica tako uveče razgovaraju o nekim "muškim" temama. Matori (golišav) stoji tik ispred malog, brije se i jednog momenta mu se omakne i pr... ovaj se nije dao zbuniti, pored WC šolje polica, na njoj kojekakvi dezodoransi i svaša nešto, posegne za prvim i ušprica tati direktno u guzu. Matori vrišti, a mali mirno kaže: tatina guza smudi :zcepanje:

Ulazim jutros u sobu,a moj sin uzeo neku plastičnu činiju,kašičicu i kuva li kuva.Pitam ga:
Šta kuvas Aleksa?
Supicu
A šta sve stavljaš u supicu?
Stavim malo šećera,malo ajvara,mrvicu karfiola,šargarepu i to se sve kuva kuva kuva i onda se peče peče peče i gotova supica:eek:

:zcepanje::zcepanje::zcepanje: slatki su.

Biser moje cerke od sinoc (7,5 godina). Svlaci se u kupatilu da se kupa, a ja rasklanjam lom od prethodnog kupanja (kupalo se drugo dete), i kukam: Vidi kakav je ovde stalno lom, sve ste zivo iskvasili, zasto nikada ne navucete lepo zavesu, pogledaj sta ste ovde oborili..... nikada ne moze da bude uredno...." A ona ce, onako hladno "Mama, takav ti je zivot.... nekad ruzan - nekad tuzan". :) Mislim se, u pravu si dete, lepo si me pokopala

Biser moje cerke od sinoc (7,5 godina). Svlaci se u kupatilu da se kupa, a ja rasklanjam lom od prethodnog kupanja (kupalo se drugo dete), i kukam: Vidi kakav je ovde stalno lom, sve ste zivo iskvasili, zasto nikada ne navucete lepo zavesu, pogledaj sta ste ovde oborili..... nikada ne moze da bude uredno...." A ona ce, onako hladno "Mama, takav ti je zivot.... nekad ruzan - nekad tuzan". :) Mislim se, u pravu si dete, lepo si me pokopala

:zcepanje: :cmok2:

Gledamo ja i Lora crtani, i pita me ona:
"Mama, sta je ovo?"
"Pa to je tata ovog malog konja."
"Neeeee, ne mozeeee mama, ne lupaj. Ne moze konj da bude tata!!!" :eek:
"A zasto ne?"
"Pa tako, zato sto je on KONJ! Moj tata je pravi tata, a ovo je konj!" :eek: :D
Filozof... :heart:

Dijalog moje dve male komšinice, Nina (3.g.) i Saška (4,5.g.). Sede na klupici u parku, dečurlija se igra, skače po toboganima, ljuljaškama.... ja prolazila, primetih dve male cure pa zastala da ih posmatram. Nina: "ajde sasa da se i mi igamo" Saška: necu, boli me glava. Nina: " a sto te boji gava, da nisi u PMS-u !!!!!, Saška: " ma neeeeee, boli me glava jer sam žensko a nas treba da boli glava kada nemamo volju da nešto radimo.;););)

Velika deca, pa eto bisera.
Ana ima 16 godina, a Tanja 12. Većina ovde zna da ne žive sa mnom.
Otišao sam kod majke u goste, a ona me sa vrata pita:
- Znaš li ti gde ti je dete? U Novom Sadu sa dečkom. Rekla mi je Tanja da je otišla u Novi Sad sa nekim drugom, ona kaže da joj je drug, a Tanja kaže da zna da joj je dečko.
Meni srčka ode u pete, ali hajde da razjasnim situaciju, pre nego što dignem galamu i na mamu i na Anu.
Okrenem Anu i pitam gde je:
- Tata, evo sam u basu, idem kući.
- Gde si bila?
- Bila sam sa jednim drugom u tvom komšiluku.
- U kom mom komšiluku?
- Tu gde radiš. Šetali smo pored Save. (Inače radim u Novom Beogradu)
- Pa dobro. Mogla si da se javiš pa da tvoj drug i ja popijemo po pivo.
- Znaš tata, on stvarno pije pivo!
U redu. Pozdravim se sa Anom, a u glavi pitanje da li mi je Ana prećutala Novi Sad, ili je Tanja nešto rđavo razumela. Okrenem Tanju i skoro pa odmah, krajnje nestrpljivo upitam:
- Gde ti je sestra?
- Uživa sa dečkom u Novom Sadu.
- Baš u Novom Sadu? Rekla je Novi Sad?
- Rekla je tamo gde ste vi nekada živeli, blok 70.
- Pa jel' Novi Sad ili Novi Beograd?
- To je, tata, meni isto.
- Kako isto? Šta imaš ti iz geografije?

Da, detetu koje ne stoji baš dobro iz geografije je isto da li je Novi Beograd ili Novi Sad (bitno da je nešto novo - isto bi bilo i da je Novi Zeland), ali tati baš i nije svejedno da li mu je 16-ogodišnja ćerka otišla sa dečkom u Novi Beograd, ili Novi Sad.... a ne daj Bože na Novi Zeland....

Kuckam ja neshto filozofiram i udubila se toliko da sam iskljucila onaj par ochiju na ledjima kojim gledam shta beban radi... chujem ga kako shushka neshto po patosu, tu tik do mene - igra se sa nekom kockicom shto je sinoc tu pala... kad odjednom meni na monitoru iskochi "USB device not recognized"... pogledam dole, a on dohvatio usb kabel od telefona koji je ostao uboden u komp i zzvace drugi kraj. :zcepanje::zcepanje::zcepanje: Glupi komp, pa kako ne prepoznaje da je to Nik :zcepanje::zcepanje::zcepanje: Moracu da mu instaliram drajvere :zcepanje:
Podsetilo me to na onaj fazon kad se Fica sudari sa najnovijim BMW, pa na BMWovom board kompjuteru iskochi "Found new hardware. Do you want to install?" :zcepanje::zcepanje::zcepanje:

Не знам да ли сам писала...
Син моје колегинице је тражио да му мајка купи нешто...
– Немам паре.
• Па нема проблема мама. Одемо до оне кутије. Притиснеш дугме и изађу паре. :D

Слична ситуација се десила пре двадесетак година када је мој брат био мали:
– Па шта ако немаш паре, имаш чекове.

Sinčić moje bratanice pre nekoliko dana dobio malu seku. Došao sa tatom u porodilište, gleda bebu, tapše ručicama i pita majku: "jel mama, a jel mogu ja ovu lepu seku da oženim kad porastem" :zcepanje:

ja sam pre neki dan stavila crveni ruz, a cerka od 2 godine je odmah rekla da i ona hoce isto tako, samo u zelenoj boji... i sad svaki dan proverava da li ima neki labelo u zelenoj boji...:)

Otišla juče ćerka kod mog strica i strine na slavu. One je već tamo inventar pa se ponašaju prema njoj kao prema ukućanima. Posle nekog vremena pita ona moju strinu
- Ko je domaćin u ovoj kući?
- Šta ti misliš ko je?
- Pa deda Saša.
- Jeste od je domaćin, a ja sam domaćica.
- Pa mene su učili da domaćin uvek sipa piće kada se slavi.
Kako zaobilaznim putem stići do soka.

Back