Dečiji biseri

U vreme kada je moja mala ćerkica išla u vrtić (imala je 2-3 godine i nije znala lepo da izgovara pojedine reči), jednog popodneva je prišla svojoj majci i rekla:
-Mama ajde malo j*be!
-Šta si to rekla? Upitala je moja supruga.
-Malo j*be!
dete je leglo na pod leđima i počelo da pomera nogice kao kada vozi bicikl.
Ja i moja supruga, ostali zapanjeni.
Poenta je bila ta, da su u vrtiću svakoga jutra radili VEŽBE. Kasnije smo to saznali.

Poslednja izmena:
U vreme kada je moja mala ćerkica išla u vrtić (imala je 2-3 godine i nije znala lepo da izgovara pojedine reči), jednog popodneva je prišla svojoj majci i rekla:
-Mama ajde malo j*be!
-Malo j*be!
Poenta je bila ta, da su u vrtiću svakoga jutra radili VEŽBE. Kasnije smo to saznali.

:rotf: :rotf: :rotf:
:cmok2:

-Mama ajde malo j*be!
-Malo j*be!

:super:e bas se slatko nasmeja:hahaha:

Данас ме млађа ћерка пита да јој испричам нешто о језицима у свету, треба јој нешто за географију.... Ја кренем да набрајам групе еврпоских језика: германски, словенски, романски.... Она ме пита да јој набројим све групе језика у свету.... Ја кажем да не могу јер их има јако много.
Она пита:''Је л' онолико колико има држава?''
Ја кажем да не, да језика има много више, да, рецимо, само у Кини има неколико десетина језика...
Старија ћерка се мува туда док ми причамо и чујем је само како коментарише:''Ау, ови Кинези не само што се размножавају као луди, него и лапрдају на сва уста!''

Данас ме млађа ћерка пита да јој испричам нешто о језицима у свету, треба јој нешто за географију.... Ја кренем да набрајам групе еврпоских језика: германски, словенски, романски.... Она ме пита да јој набројим све групе језика у свету.... Ја кажем да не могу јер их има јако много.
Она пита:''Је л' онолико колико има држава?''
Ја кажем да не, да језика има много више, да, рецимо, само у Кини има неколико десетина језика...
Старија ћерка се мува туда док ми причамо и чујем је само како коментарише:''Ау, ови Кинези не само што се размножавају као луди, него и лапрдају на сва уста!''

:zcepanje::zcepanje::zcepanje: dobro zapazanje.

Kad je moj Nikola imao 4.god. izađemo u šetnju i ,za divno čudo,on je bio dobar,ali sretnemo ženu sa detetom njegovog uzrasta, koje upravo izvoljeva i besni.
Nikola ih samo gleda, a kad smo se udaljili, dovoljno da nas ne čuju, kaže
-Mama, ovo dete zeza majku isto ko ja tebe
Nisam znalašta da kažem.

Dok su mi deca bila mala u kući je vladao haos. Zidovi išarani do 1.80m(kada se 2-godišnjak popne na zid) skroz, bez ijednog čistog dela. I došlo je vreme da starije dete krene u školu, pa smo spavaću sobu preuredili u dečju dok su oni bili na moru. I kada su došli bili su naravno oduševljeni, a ja sam ih "zamolila" da napišu pravila ponašanja u sobi. Evo ga spisak:
1. zabranjeno skakanje po krevetima
2. zabranjeno šaranje po zidovima!!!!!!!
3. zabranjeno vikanje u sobi
4. slagati svoje stvari u ormare, itd.

Kada sam pitala na koga se odnosi pravilo br.2 odgovor je bio: "Pa na prostake koji hoće da šaraju po zidovima!"

Kad je moj Nikola imao 4.god. izađemo u šetnju i ,za divno čudo,on je bio dobar,ali sretnemo ženu sa detetom njegovog uzrasta, koje upravo izvoljeva i besni.
Nikola ih samo gleda, a kad smo se udaljili, dovoljno da nas ne čuju, kaže
-Mama, ovo dete zeza majku isto ko ja tebe
Nisam znalašta da kažem.
Dripci jedni, znaju da je to što rade zezanje...

Ovu priču sam ovde već ispričao, ali da ponovim. Moja bivša osim moje dece ima još dvoje. Priča je iz perioda kada je stariji Viktor imao oko dve godine.
Pozvao sam telefonom, on se javio i razgovor je tekao otprilike ovako:
- Zdravo Vićo. Jesi li sam?
- Ne.
- Ko je tu?
- Tu mama. Tu Ana. Tu Tanja.
- Dobro, daj mi Anu.
- Ne. Ana ošla davnicu. (otišla u prodavnicu)
- Daj mi Tanju.
- Ne. Tanja ošla polje. (otišla napolje).
- Daj mi mamu.
- Ne.
- Što?
- Ne.
- Dobro.... A ko je tu sa tobom?
- Tu mama, tu Ana, tu Tanja. (priča kreće iz početka).
- Daj mi Anu.
- Ne, Ana ošla davnicu.
- Daj mi Tanju.
- Ne, Tanja ošla polje.
- Daj mi mamu.
- Ne. (i na moje insistiranje neće da da mamu i tačka).
- Je li bre, da li ti to mene zezaš?
- Da. (i dripac jedan, počinje da se kikoće).

genijalni su, a sad me brizna mama podsetila na mog brata kad je imao 4 godine...
prolazi ulicom vojska, kamionima, duga kolona.....
milan odusevljeno vikene ´´jao vojniKi´´!!!
a tu je i komsinica, nastavnica srpsog i kaze mu
´´milane, nije vojniKi, nego vojniCí´´
a milan ce njoj ´´dobro bre vukice da pitam ja tebe, a ti se pravis da si nastavnica,
jel se kaze vojniK ili vojniC´´?

znaci, mi smo se valjali od smeha njegovom tonu, sta ce dete, razmislilo logicki, hahahha....

Sjetih se i ja jednog bisera svoje cerkice. Nina dugo nije voljela da jede meso, nema sta nismo smisljali da bi ga jela, nista nije uspjevalo. Za Uskrs ove godine, Nina 2 god i 4 mj, muz sprema kotlic,
Nina me vec po 100. put pita: a sta to tata kuha?
ja iznervirana odgovaram: medvjeda
Poslije za ruckom dijete jede onu corbu sve sa mesom, kao da 10 dana nista nije jela, mi je zacudjeno gledamo.
Nina ce u jednom trenutku: tata, kako je lijep ovaj medjed!
Od tada, meso vise nije problem :)

Back