Dečiji biseri

Ja pitala djaka prvaka (15 godina, treci stepen) da mi kaze jednu jedinu englesku rec koju zna, bilo koju. Racunam da je bar nesto naucio u osnovnoj skoli. On kaze da nista ne zna i da mu je stalno nastavnica poklanjala dvojku na kraju jer je miran. Ja mu onda kazem da sigurno zna bar jednu i kazem mu da npr. jedna engleska rec stoji napisana na onom crvenom znaku na ulici gde kola moraju da stanu na raskrsnici, nacrtam znak na tabli i napisem prva dva slova ST... A on odgovori da pise STOJ. Ja se zacudila sto cak ni to ne zna i kazem mu "pa zar nisi video da pise STOP, a ne STOJ", a on mi odgovori "pa ne znam, profesorka, jos nisam polagao vozacki". I u tom trenutku se sav uzmuvao plaseci se da ne dobije keca... Bilo mi ga zao. Nije dobio keca jer ih je takvih bilo bar deset u odeljenju.
ps. Evo vec osmi cas sa tim odeljenjem prvog razreda radim glagol biti na engleskom i tek sad su progovorili, jedva. I jos su poceli da se raduju novim saznanjima posle sest godina ucenja engleskog u osnovnoj skoli.:eek:

Moje dete pre nekoliko dana poprskalo celo kupatilo tusem. Ja joj strogo odrzala lekciju da ne otvara vrata od tus kabine, da ce da propadne ves masina, da mi je dosta brisanja vode sa poda, da ovo ono ovo ono i...dok sam je grdila sve u 16, srusim noshu punu tople vode i viknem besno "e jesam smotana, bre", a ona meni "Nista strasno, mama, nista strasno". Ja se zacudila koliko su nam razlicite percepcije slicnih dogadjaja, shvatila ko je tu zapravo mudriji i pokrila se ushima.:rumenko:

Ja pitala djaka prvaka (15 godina, treci stepen) da mi kaze jednu jedinu englesku rec koju zna, bilo koju. Racunam da je bar nesto naucio u osnovnoj skoli. On kaze da nista ne zna i da mu je stalno nastavnica poklanjala dvojku na kraju jer je miran. Ja mu onda kazem da sigurno zna bar jednu i kazem mu da npr. jedna engleska rec stoji napisana na onom crvenom znaku na ulici gde kola moraju da stanu na raskrsnici, nacrtam znak na tabli i napisem prva dva slova ST... A on odgovori da pise STOJ. Ja se zacudila sto cak ni to ne zna i kazem mu "pa zar nisi video da pise STOP, a ne STOJ", a on mi odgovori "pa ne znam, profesorka, jos nisam polagao vozacki". I u tom trenutku se sav uzmuvao plaseci se da ne dobije keca... Bilo mi ga zao. Nije dobio keca jer ih je takvih bilo bar deset u odeljenju.
ps. Evo vec osmi cas sa tim odeljenjem prvog razreda radim glagol biti na engleskom i tek sad su progovorili, jedva. I jos su poceli da se raduju novim saznanjima posle sest godina ucenja engleskog u osnovnoj skoli.:eek:

Veća je tu krivica profesora iz osnovne, nego đaka :think:

Jer vasa deca rimuju reci? Nasa cerka za svaku rec ima rimu.
mama - njama
tata - mata
baka -zvaka
deda-meda
pato(patak iz pokoja) -zlato
sandale -caki cale
macka-placka
Kad se kupala u bazencetu sedela dugo u njemu i onda izasla i proucavala prste sto su se smezurali i kaze - pokvario se prst,popravi tata.

Slatko sam se ismejala citajuci decije bisere.

Pre par dana komentarisemo muz i ja kako smo uplatili internet ,a jos nije 'lego' .
Kad u neko doba klinac mi kaze 'dokle vise taj iternet lezi,oce vise da ustane pa da palimo racunar' :hahaha:

Ja budim dete za vrtic jutros klasicnim recenicama "Ajmo, srecice, u vrtic, mora mama da ide da radi", a ona sanjiva kaze "Ne moooraaa", a ja kazem "Mora, mora, da mama zaradi pare pa da platimo racune i da kupimo nesto lepo", a ona meni "Ne treba pare, nemo plati racune, mama"...I meni sine jedna misao na osnovu toga...Stvarno, pa ni ne moram da placam sve racune. I ja resim da odjavim TV i kablovsku jer i ovako ne gledamo to smetje.:cool: (ps. cisto da vas informisem, ima finta za to na netu, ljudi u Hrvatskoj masovno odjavili televizore, pogledajte na njihovim forumima).

Ja budim dete za vrtic jutros klasicnim recenicama "Ajmo, srecice, u vrtic, mora mama da ide da radi", a ona sanjiva kaze "Ne moooraaa", a ja kazem "Mora, mora, da mama zaradi pare pa da platimo racune i da kupimo nesto lepo", a ona meni "Ne treba pare, nemo plati racune, mama"...I meni sine jedna misao na osnovu toga...Stvarno, pa ni ne moram da placam sve racune. I ja resim da odjavim TV i kablovsku jer i ovako ne gledamo to smetje.:cool: (ps. cisto da vas informisem, ima finta za to na netu, ljudi u Hrvatskoj masovno odjavili televizore, pogledajte na njihovim forumima).
Na sličnu foru smo i mi ostavljali decu: "Mora tata da radi, da zaradi pare.",
A onda, kada odem po njih u vrtić, a one vuku u prodavnicu. I kaže: "Tata, radio si. Imaš pare.".

Obe su isto radile.

...moram ovde da prepricham biser nekog od vashe dece, nek ne zameri mama
ako se prepozna.. :lol: ..bilo je vec na ovoj temi..

..mama bila na sluzbenom putu par dana,
pa kad se vratila cera je pita: -a shto si ti morala da idesh tamo?
..mama kaze: - da zaradim puno para..
..mala pita: - i jesi li zaradila?
..mama kaze: - jesam...
..mala: - jel sad mozemo da kupimo avion?
..mama: - pa nisam bash toliko zaradila..
..mala: - pa shto si se onda vratila?

:lol:

...moram ovde da prepricham biser nekog od vashe dece, nek ne zameri mama
ako se prepozna.. :lol: ..bilo je vec na ovoj temi..

..mama bila na sluzbenom putu par dana,
pa kad se vratila cera je pita: -a shto si ti morala da idesh tamo?
..mama kaze: - da zaradim puno para..
..mala pita: - i jesi li zaradila?
..mama kaze: - jesam...
..mala: - jel sad mozemo da kupimo avion?
..mama: - pa nisam bash toliko zaradila..
..mala: - pa shto si se onda vratila?

:lol:

Koliko se ja secam, to je izjavila moja biserka Lora... :lol: :heart:

Setamo se ja i Lora i sretnemo njenu novu simpatiju, Filipa. Mali se isplazio nekom decaku i ja kazem Lori:
"Vidis kako je nekulturan tvoj Filip. To je ruzno..."
A ona ce:
"Ne mama, ti ne znas... On se nije isplazio, izbacio je jezik da mu se luftira jer mu je u ustima smrdljivo..." :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Danas me zove snaja..Masa ima 2 godine i bas paze da ne psuju pred njom.
A Maski je pile, cula na TV pjesmu od TrikFX-a "Do jaja" (Do jaja, do jaja, do jaja bas si ti..)
i ide vec dva dana na sav glas pjeva "Do jaja, do jaja.." i plese u kompletu! :lol:

Naravno, nije joj jasno zasto to "ne valja" kad tako kaze teta na TV-u koji mama i tata gledaju svaki dan zajedno snjom!!

Poslednja izmena:
Danas me zove snaja..Masa ima 2 godine i bas paze da ne psuju pred njom.
A Maski je pile, cula na TV pjesmu od TrikFX-a "Do jaja" (Do jaja, do jaja, do jaja bas si ti..)
i ide vec dva dana na sav glas pjeva "Do jaja, do jaja.." i plese u kompletu! :lol:

Naravno, nije joj jasno zasto to "ne valja" kad tako kaze teta na TV-u koji mama i tata gledaju svaki dan zajedno snjim!!

U pravu je dete... Nije ona kriva... :heart: :lol: :lol:

evo...nismo odavno stavili slikicu...a ove su najsvezije... ;)

Prilozi

• andrija.jpg
    andrija.jpg
    21,7 KB · Pregleda: 35
  • andrija1.jpg
    andrija1.jpg
    30,9 KB · Pregleda: 31

Back