DEČAK ILI DEVOJČICA

Имам сестру, са њом се дивно слажем, и хвала јој што је родила две девојчице да ја могу да им купујем женске глупости, шминкам их и мењам са њима бижутерију.

Драго ми је што моји синови имају сестре, тако да је моја жеља за ћерком некако компензована.
Мој их муж јако воли, а старија је дуго говорила да ју је теча родио.

За себе мислим да јесам права ,,мушка мама'', целог живота сам се боље слагала са дечацима, још увек имам више другова него другарица и мислим да је то ,,неко одозго'' тако и уредио, па су мени ,,припали'' синови.
Желела сам бар једну ћерку, није ми се дало...

Но, ниједног момента нисам зажалила што сам родила ову двојицу.
Како су рођени у најкризнијим годинама, боље је што су дечаци, не бих имала тада за све ситнице којима се девојчице радују. Дечаци су у неком узасту ,,лакши за одржавање''...

( Тако смо се тешили тад, али заиста, заиста не жалим)

Немам речи којима бих описала згражавање!
Просто ми дође да ти пожелим да тај неки Марко буде једног дана у колима са неким типовима и да ради све то што си ти написала да раде клинке!

E nek si me ti napljuvala sad!!!

Ja samo kazem jer vidim starade danasnje klinke i one su necije cerke!!!
I jeste mislim da je lakse imati musko dete ali i to ima svoje mane i vrline...

I nije lepo da osudjujes mene i moje misljenje ako cemo tako onda sta ja tebi treba da pozelim sve najgore i da se sad tu vredjamo....

Nemoj da mene osudjujes jer me ne poznajes!!! A ko zna mozda ono sto pozelis meni vrati se tebi,..zato PAZI STA PISES!!!!

Super je tema...
Ja sam se nekako cudno bila postavila po tom pitanju.
Pre nego sto sam zatrudnela,zelela sam da imam musko dete.Imala sam neku svoju viziju da imam dvoje dece,da mi prvo dete bude sin,a drugo cera,pa da je on cuva:-)
Ja imam starijeg brata i njegova podrska i zastita mi je znacija mnogo kako u detinjstvu tako i u pubertetu kao dan danas.
Moj dragi je bio poptuno ravnodusan prema tom pitanju-on je zeleo samo dete.
mada ja znam da je u potaji mastao da dobije sina,koga ce voditi na fudbal,uciti ''muskim''stvarima,itd....
Onda se rodila Irena.I sve je bilo totalno svejedno,svi smo bili srecni....Ostala mi je samo zelja za drugim detetom,i sad mi ne bi bilo bitno da li je decak ili devojcica.
Opet,svi mi kao roditelji,razmisljamo i planiramo kako cemo sutra sa nasom decom.Tako,u svojoj glavi stvorimo sliku nekog lepog decaka ili lepe devojcice.
A kada se desi....uglavnom,zaboravimo na sve to i uzivamo u detetu.

Нисам никад ником пожелела ништа лоше, па ни сад, прочитај пажљивије. z:)

Немам ћерке, али не могу да прихватим такав став!
Нису то предрасуде, то је врло ружна генерализација. Увек је било свакаквих и мушкараца и жена, и дечака и девојчица...

Не могу да разумем такве ставове, и никад не могу да разумем острашћености било какве врсте.

Да ли би било прихватљивије да сам дотичну особу питала да ли је она то радила док је била клинка? z:mrgreen:

Не полемишем са тобом, Причалице, него само хоћу да кажем да је врло ружно тако говорити, а баш зато што имам синове нисам погођена лично њеним ставом.

Али верујем да је многима који имају ћерке овај став најблаже речено увредљив.

To je moja stvar!!! MOJE MISLJENJE!!!!!

Ne nisam to radla dok sam bila klinka ako te bas zanima...
E necu bre da se raspravljam sa tobom...

E nek si me ti napljuvala sad!!!

Ja samo kazem jer vidim starade danasnje klinke i one su necije cerke!!!
I jeste mislim da je lakse imati musko dete ali i to ima svoje mane i vrline...

I nije lepo da osudjujes mene i moje misljenje ako cemo tako onda sta ja tebi treba da pozelim sve najgore i da se sad tu vredjamo....

Nemoj da mene osudjujes jer me ne poznajes!!! A ko zna mozda ono sto pozelis meni vrati se tebi,..zato PAZI STA PISES!!!!

Прво, нисам ти ништа пожелела, друго, немаш децу још увек, да имаш не бих ти то написала.

Затим, и моје мишљење је то што написах и остајем при томе да су то врло ружне речи и веома увредљиве за многе људе који имају ћерке.
Ако би више волела сина, ОК, то је нормално да неко жели једно или друго.
Али разлоге које си дала не могу ја да прихватим.
Мислим да би било пристојније да си написала то што сад кажеш, да је лакше имати мушко дете.

Тебе не осуђујем, не знам где си то видела, не осуђујем људе ни у РЛ. Могу само да коментаришем њихове ставове и поступке, а форум свакако за то и служи.

Za prvo nisam imala nikakvu viziju.
Kada sam čula da je dečak, malo sam se razočarala i samu sebe iznenadila takvom emocijom baš zbog gore navedenog.
Za drugo dete sam želela da bude devojčica i kažu da je devojčica ...

Кажу Црногорци: ''Сина треба имати због продужетка лозе, али ко ћерку није имао, тај не зна шта значи имати дете.'' :lol:

Мени је потпуно свеједно...

Ја сам чуо да кажу како није битно шта је, само да одслужи војску. :)

Рекох већ, мој муж је више желео ћерку.
Кад су га другари убеђивали како је добро имати сина ( не рекоше зашто је добро!), он каже :
,, Ако ће тај син да сам себе храни, преповија и носи ноћу док плаче, онда бих више волео сина!''

Ja sam želela blizance, sina i ćerku! I tako sam naručila mužu :)
Rekoh, da obavimo sve o jednom trošku. Ali omanuo je, rodio se sin, a tek kad se rodio sam shvatila da smo dobro prošli. Ja bih digla spomenik roditeljima koji imaju blizance, a kamoli trojke itd...
Ćerka mi je bila br.1, ali u principu, nije toliko bitno da bude prva, bitno mi je da bude bar jedna devojčica. Pošto je prvi sin, nadam se da će drugo biti devojčica. Ja opet naručila kod muža :) I zapretila mu ako opet omane, da moramo imati i treće. Ali ako budu tri sina - priznajem, biću tužna, ali će me to verovatno držati do onog divnog momenta kada se rodi pa mi ga daju u ruke. E to je uzvišen trenutak koji se pamti celog života....

Mm je kao bilo svejedno, a kada je doktor na ultrazvuku rekao da je dečak, on je poskočio od sreće :)
Rekao mi je da se on boji da ima žensku decu, jer će biti kao Nikola Kojo iz filma "Mi nismo Anđeli 2" - nekoga će ubiti ili u najmanju ruku osakatiti :eek: Kaže, seća se on svoje mladosti i kakav je on bio, a navodno su, po njemu, svi muškarci isti! :whistling:

Ja sam želela blizance, sina i ćerku! I tako sam naručila mužu

И ја исто. z:) Али се рода мало забунила, па донела две девојчице, и то у комбинацији мало горој него да су близанци: са годину дана разлике! z;)z:lol:

ja sam volela devojchicu, a rodila sam dechaka.

u mom svetu, zzensko kad je jadno, ona opet mozze da se ostvari nekako kroz porodicu i decu i sl.
a mushko kad je jadno, brate, jadno je.

ne mogu ovo bash najbolje da objasnim, ebi ga, izdale me rechi.

И ја исто. z:) Али се рода мало забунила, па донела две девојчице, и то у комбинацији мало горој него да су близанци: са годину дана разлике! z;)z:lol:

Mene su ubeđivali da rodim jedno za drugim. Kao, to je super, frka je 2 godine pa si onda na konju. Ali, nije bilo teorije da me nagovore. Sačekala sam da dooobro zaboravim neprospavane noći i padanje u histeriju iz čista mira. Bila sam neuračunljiva sa jednim, a nisam sigurna šta bi se desilo sa dva odjednom, bez obzira da li je razlika 1 minut ili 1 godina.
U svakom slučaju, koji god pol da nam je bitan, kada se dete rodi, sve želje padaju u vodu. U tom momentu shvatiš da je voliš to malo žgepče bez obzira na pol, boju očiju ili klempave uši. Tebi je najlepše i najsavršenije na svetu!

Ja sam želela blizance, sina i ćerku! I tako sam naručila mužu :)
Rekoh, da obavimo sve o jednom trošku. Ali omanuo je, rodio se sin, a tek kad se rodio sam shvatila da smo dobro prošli. Ja bih digla spomenik roditeljima koji imaju blizance, a kamoli trojke itd...
Ćerka mi je bila br.1, ali u principu, nije toliko bitno da bude prva, bitno mi je da bude bar jedna devojčica. Pošto je prvi sin, nadam se da će drugo biti devojčica. Ja opet naručila kod muža :) I zapretila mu ako opet omane, da moramo imati i treće. Ali ako budu tri sina - priznajem, biću tužna, ali će me to verovatno držati do onog divnog momenta kada se rodi pa mi ga daju u ruke. E to je uzvišen trenutak koji se pamti celog života....

Mm je kao bilo svejedno, a kada je doktor na ultrazvuku rekao da je dečak, on je poskočio od sreće :)
Rekao mi je da se on boji da ima žensku decu, jer će biti kao Nikola Kojo iz filma "Mi nismo Anđeli 2" - nekoga će ubiti ili u najmanju ruku osakatiti :eek: Kaže, seća se on svoje mladosti i kakav je on bio, a navodno su, po njemu, svi muškarci isti! :whistling:
Ja imam brata blizanca; i kad sam se porodila, prvih godinu dana sam svakodnevno ponavljala svojoj mami - svaka tebi čast :lol:
Ali sada recimo, ma i ranije... Mislim da je to u stzavri baš dobro. Prosto zamišljam ljubomoru kad dobijemo drugo dete, pa i sad ga gledam već kako mu je dosadno, mora neko s njim stalno da se igra... A i mama kaže, teško je samo prva godina, posle je sve mnoog lakše ;)

Ostalo, kao da sam ja napisala :)

Pricam ja sa muzem sinoc i on vec narucuje drugo... musko! :eek: hoce musko pa hoce... :roll: ok kapiram ja da ti hoces, ali daj prvo nasu malu princezu da rodim i da se oporavim, pa cemo onda dalje z:p z:plez:

P.S.: sigurna sam da hoce sina samo zato sto je njegov odnos sa ocem bio uzasan i on zeli da bude dobar otac svojoj deci, ali specijalno sinu... valjda da ispravi oceve greske :aha: ma ko ce ga znati...

Back