Postoji i zakonska odgovornost za to. Cak i u Srbiji.
Mada se u Srbiji uvek krene od toga "pusti je, nije losa zena, samohrana je majka dvoje maloletne dece, imala je tezak zivot, nije njoj lako... sto bi se kola slomila na njoj kada niko ne postuje zakon, vlasti kradu, ubijaju, mlate protestante a oni su nasli na njoj da se izvljavaju...".
Jbg, uvek ce se opravdati nesto sto je jasno regulisano zakonom JER je jos pokojni i nikada prezaljeni copavi (tad jos nije bio) bravar idol u ovom narodu nekada davno, posle ondasnjih studentskih protesta, rekao " Pa, bogca mu, necemo se valjda drzati zakona kao pijan plota". Od tad je to Sveto pismo (ocenas) u Srba.
hahahahahahah, to si se ti zaebo da Srbi nisu gledali da sve okrenu kao krivinu....sva sreca te postoje filmovi i dokumentarci ....
Srbi povatali gledanje kroz prste od Tita...
Ali da uzmemo nesto drugo , pionirski pokret, gde je bilo vaspitanja ali je bilo i popustanja kroz prste delikventima...za sitne prestupe...
I sad neko ko gleda sa strane ili je bio u gradu gde sluzbe ili policija nisu radile kako valja, i bile od dodjosa iz bosne hrvatske ili CG , oni ce pogresno protumaciti pionirski pokret..
Tacno je da je bilo gledanja kroz prste omladini , kao i u zikinoj dinastiji i u mnogo drugih filmova i u realu je bilo tako , ali ja sam svedok i kad se malo stesni to gledanje kroz prste, posle 3,4,5 nasilnickih prestupa, tuca, dodje policijska patrola posle posla kod oca problematicnog omladinca, i ukaze ocu na problem, ne kaznjavaju oca ne kaznjavaju sina...Otac kaze, kaznice on njega i povesce racuna da se to ne desava vise, verovatno ga je i kaznio , nasilno , i zapretio da ce panduri da ga uzmu pod svoje ako bude pravio probleme i dalje,
Ako se ponovi a ponovilo se, onda dodju ponovo , i opet upozore roditelje i prestupnika, to je vec 7,8,9 prestup....isto posle radnog vremena..
Ako se nista ne promeni , dodju jos jednom i pitaju ozbiljno oca, mozes li ti da ga kontrolises ili da mi uzmemo pod svoje...tog puta otac je rekao , ne mogu da ga kontrolisem nece da slusa , iako je maloletno lice..
Policija se vrati i preuzme ga....
Kako to izgleda...pa izgleda tako sto dobije pratnju izdaleka, ali niko nije blesav pa pocne da primecuje pratnju ako to rade mladi i neuvezbani policajci , a ima i takvih , daleko od toga da su svi diskretni i uvezbani..
I jednom prilikom primeti problematicni da ga prate, uhvati nekog prolaznika za jaknu , cimne jako da ga skloni sa putanje i pocepa mu perjanu jaknu cela ledja, jak je bio problematicni , to je sigurno...
U minut vremena se stvore dvojica sa pendrecima i krene prangijanje, hoces da se smiris, necu , oni udri , mahom po glavi i po ramenima, ja mislim jos je bio maloletnik, ali to nema veze kad te panduri uzmu pod svoje....
I tako ostade od njega malo mirniji gradjanin, jes lud i dalje prepun agresije, ali je ziv i ima zenu i valjda decu , ali lud je u tom agresivnom smislu i dalje...
Tako da pogresno je tumaciti sve kako bi tumacili obicni povrsno zainteresovani ljudi...
I u BG su negde hteli a negde su tatina deca povlacila veze da bi skidali sa edukacije svoje problematicne...a kasnije je sve otislo u 4pm...