Deca u Srbiji odrastaju na mesnim preradjevinama i brzoj hrani !

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
dobro ako cvrsto verujes da ce ti ti bikovi i krave produziti zivot mozda upali samo pazi da se ne zahebes...racionalno gledano to mozda i nema mnogo smisla ali malo toga ima smisla kad se radi o zdravlju...nije to kao paskalova opklada pa da je racionalnije verovati da bog postoji jer nemas sta da izgubis a mozes sve da dobijes(zavrsices u raju) a ako izgubis u paklu... preko 70g praceni su zivoti oko 2000 dece koja su odabrana zato sto su imala visok koeficijent inteligencije...zakljucak je bio da ce pametna deca ako su razborita, savesna, istinoljubiva i neopterecena tastinom ziveti duze...mislite o tome:D

Evo šta piše u tom linku koji si postavio.
http://www.poslednjavest.com/vestionline-svet/pileće-meso-sadrzi-arsen-koji-izaziva-rak.html
Pileće meso koje se prodaje u radnjama u SAD-u sadrži arsen, hemikaliju koja u velikim količinama uzrokuje rak, konačno je priznala FDA - Američka Administracija za Hranu i Lekove! I još gore, u svom vlastitom istraživanju, FDA navodi da se arsen dodaje u hranu za piliće i završava u njihovom mesu, i kao takvog ga svi
mi konzumiramo.

Još jedan autogol Arlin.............:D

Čitaj malo te linkove pre nego što postaviš.

U jednom kaže da je opasno previše pržiti meso a udrugom da su soli i nitriti opasni.Meso je važna i korisna namirnica.

У мојој вароши је концентрација арсена у пијаћој води (водовод) 4 пута већа од дозвољене!
Градске власти су то објавиле још пре 5-6 година (а иначе ту воду пијемо одвајкада, такво је земљиште), али фабрика воде је још увек само давно предизборно обећање...
Па сад, сигурно ћемо поцркати од арсена из воде које су пиле кокошке....кад већ нисмо поцркали од арсена који пијемо директно!

Prepečeno meso izaziva rak!
PrepeÄ�eno meso izaziva rak! Ne spaljujte kobasice! Rizik od pojave raka zbog prepečenog mesa može biti dvostruko veći nego što se isprva mislilo...
Ova vest vas može naterati na razmišljanje pre nego što bacite kobasice na roštilj. Naučnici su otkrili da kancerogeni rizik od ishrane prepečenim mesom može da bude više od dva puta veći nego što se ranije mislilo.

Znalo se da se prženjem ili roštiljanjem hrane mogu stvoriti kancerogeni "mutageni" na površini namirnica. Ovi mutageni se nalaze u najvećim količinama u korici mesa i ribe.

Slika decije bolnice u Novom Sadu
10537995.jpg

Шта си хтео да постигнеш постављањем ове слике? :dontunderstand::dontunderstand::dontunderstand:
Је ли ова зграда доказује да месо изазива рак или шта?:dontunderstand:

To je sasvim u redu, a posto vidim da ne volis zivotinje da pate, to treba svako da postuje i da ceni. To je dobar razlog da se postane vegan, a i jedini koji vredi. Ja ti zelim svu srecu, i nadam se da uzivas u takvoj ishrani, samo moras uvek voditi racuna zvog manjka vitamina B12, cink, omega 3 i gvozdja.
:heart:

Nemam ni najmanju želju da produžujem život.

Pratio sam živote mnogih svojih vršnjaka koji su otputovali na onaj svet i imam samo da kažem da nikakvog, ali apsolutno nikakvog, pravila nema.

Kolko ti je odmereno, tolko ćeš živeti, pa makar jeo samo lastina gnezda.

Deci treba mesa

a za sta su dobra ta lastina gnezda ne verujem da bih to mogla da probam i od belog luka mi je muka...ne bih mogla ni da se kupam u ledenoj vodi na - 50 pa makar mi od toga zivot zavisio:sad2:
zasto si ti tako tvrdoglav pokusaj da ne jedes meso neko vreme pa vidi kako se osecas ne boli:D

U Mitrovici juče proglašena epidemija
Zaraženi stočari u Noćaju
Zdravstveni radnici u Sremskoj Mitrovici su u stanju pripravnosti jer je na teritoriji opštine proglašena epidemija kju groznice. Postojanje zaraze je ozvaničio Centar za kontrolu i prevenciju bolesti opštinskog Zavoda za javno zdravlje. Deluje umirujuće saopštenje da bolest nije zarazna i da se ne prenosi sa čoveka na čoveka. Do juče je registrovano 26 obolelih stočara u selu Noćaj koji su bili u kontaktu sa ovcama i kravama. Četrnaest zaraženih je zadržano na lečenju na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici.
http://www.blic.rs/Vesti/Vojvodina/304925/Zarazeni-stocari-u-Nocaju

nemoj da se stresiras i nerviras zbog slovnih gresaka neuroticni ljudi imaju vece sanse da se razbole a onda ti ni konzumiranje zivotinjskih proteina nece pomoci

Нису словне грешке- ХИПОКРИТ значи лажов, а ХипокрАт је био лекар...

Poslednja izmena:
Epidemija u Bačkoj Palanci
Lekari strahuju da je trihinelozom zaraženo stotinu ljudi
BAČKA PALANKA - Na infektivnoj klinici u Novom Sadu smešteno je devetoro Bačkopalančana sa težim simptomima trihineloze, dok je kod još 13 dijagnostikovana bolest sa lakšom kliničkom slikom, ali to još nije potvrđeno, i oni se nalaze na kućnom lečenju. Sumnja se da su uzrok oboljenja sirove i polusuve kobasice. Među obolelim su članovi pojedinih porodica, kao i mala deca. Institut za javno zdravlje i Dom zdravlja u Bačkoj Palanci proglasili su epidemiju trihineloze u Bačkoj Palanci.
http://www.blic.rs/Vesti/Vojvodina/254714/Lekari-strahuju-da-je--trihinelozom-zarazeno-stotinu-ljudi

Meso divljih svinja uglavnom zaraženo
TOMISLAVGRAD - Rezultati laboratorijskih analiza uzoraka svježeg mesa divljih svinja, koje je izvršila Veterinarska stanica u Tomislavgradu, u 90 odsto slučajeva su pokazali da je meso bilo zaraženo trihinelozom.
http://www.nezavisne.com/zivot-stil...ljih-svinja-uglavnom-zarazeno[/B]-116563.html

Ма, знам, те су свиње биле питоме, али су подивљале јер су прешле на веганску исхрану, има научних доказа о томе... и клипова, где једна од њих изјављује да ће бити веган занавијек, макар цркла од глади!

Ма, знам, те су свиње биле питоме, али су подивљале јер су прешле на веганску исхрану, има научних доказа о томе... и клипова, где једна од њих изјављује да ће бити веган занавијек, макар цркла од глади!
Pazi da se ne zarazis od trihinoze, jer ja ne mogu !!!!

Трихинелоза нема везе са темом ''месне прерађевине и брза храна''. :rtfm:

У брзу храну спада и веганска и вегетаријанска храна такође!

Узгред,и пола Европе је недавно отровано клицама пасуља - да ли је то аргумент да је исхрана биљкама штетна? :p

Press otkriva - Krave zaražene leukozom prodavane su poljoprivrednicima iz Temerina, Bačkog Gradišta, Nadalja, Šajkaša i još nekoliko mesta širom Vojvodine. Veterinarska inspekcija je podnela prijave, ali je u međuvremenu slučaj zastareo i niko nije odgovarao.

Poljoprivrednici iz Temerina, Bačkog Gradišta, Nadalja, Šajkaša i još nekoliko mesta širom Vojvodine pokupovali su u poslednjih nekoliko godina oko 700 krava zaraženih leukozom! Republička veterinarska inspekcija je podnela prijave nakon što se saznalo da su zaražene životinje završile u štalama, umesto u klanici, ali je ceo slučaj u međuvremenu zastareo i niko nije odgovarao!

Stočar iz Temerina Dušan Tepavac kaže za Press da je još pre tri godine kupio šest krava od izvesnog nakupca iz Temerina Rajka Jovanovića.
Uredni papiri i pasoši

- Goveda su imala sve papire i pasoše, a kasnije se ispostavilo da su zaražena leukozom. Slučaj sam odmah prijavio nadležnoj veterinarskoj službi. Tri godine sam se povlačio po sudovima, i ništa - rezigniran je Tepavac.

Prema njegovim rečima, zaražena goveda su ranije bila u vlasništvu preduzeća BD „Agro" iz Dobanovaca. Pre toga, grla su bila u karantinu, ali nisu izlečena. Kako navode u BD „Agro", nekoliko stotina leukoznih grla je pod nadzorom inspekcije poslato na klanje.

- Radi se o starom zapatu, koji smo mi tu zatekli nakon privatizacije. Mi smo sproveli sve propisane mere, i sve je rađeno pod nadzorom inspekcije - kaže direktor BD „Agro" Ljubiša Jovanović.

Zaražene krave, međutim, kako saznajemo, nisu stigle na odredište. Usput je jedan deo preuzeo izvesni Triva Jovanović, švercer iz Inđije, a lažnu dokumentaciju je sačinio jedan veterinar iz Velikih Radinaca.
Načelnica Republičke veterinarske inspekcije Sanja Ćelebićanin kaže za Press da su inspektori „dugo i pažljivo" radili istragu, ali da je sve u međuvremenu zastarelo.

- Preduzeće BD „Agro" je imalo urednu dokumentaciju i transportno uverenje kada su goveda upućena na klanje. Međutim, grla su na putu do klanice u Šapcu završila kod nakupca. Kasnije, u nelegalnoj prodaji, završila su na više desetina gazdinstava. Mi smo podneli prijave protiv direktora „Unifarma" i Trive Jovanovića, ali smo kasnije dobili obaveštenje o apsolutnoj zastarelosti slučaja - dodaje Sanja Ćelebićanin.
Tumorozna zarazna bolest

Leukoza je, inače, hronična infektivna bolest tumoroznog karaktera koja najviše zahvata jetru, slezinu, koštanu srž i limfne organe goveda. Virus goveđe leukoze je lančana zaraza koja se preciznim merama i organizovanim radom može iskoreniti za pet do deset godina.

Većina evropskih zemalja je dugoročnim merama iskorenila goveđu leukozu, ali u Srbiji još nije učinjen značajniji pomak. U javnosti vlada spor da li je meso zaraženo leukozom štetno za ljudsku upotrebu, ali većina stručnjaka se slaže sa ocenom da jeste.

Hoće da zavaraju narod

Nekadašnji načelnik Veterinarske inspekcije za Beograd dr Miroslav Stojšić kaže da je kod nas za ovu bolest dat naziv leukoza, umesto leukemija, da obični ljudi ne bi shvatili o kakvoj se zarazi radi, opasnoj po zdravlje životinja i ljudi.

- U svetu je naziv za ovu bolest leukemija - kancer goveda. Svetska nauka je došla do saznanja da je uzročnik leukemije krava povezan sa leukemijom, odnosno rakom krvi i limfnih čvorova kod ljudi. Leukoza, odnosno leukemija goveda, je uvezena u PKB osamdesetih godina i tada se meso zaraženih goveda spaljivalo u kafileriji na visokim temperaturama i pravljeno je mesno-stočno brašno. Od 1990. godine leukoza se ponovo pojavila na farmama i na suzbijanju se nije radilo skoro ništa - ispričao je Stojšić.
http://www.pressonline.rs/sr/vesti/Vojvodina/story/173202/Prodali+700+bolesnih+krava!.html

Узгред,и пола Европе је недавно отровано клицама пасуља - да ли је то аргумент да је исхрана биљкама штетна? :p

Po tebi nema veze, jer dokazuje koliko je zdravo jesti meso u Srbiji.
Razlika izmedju mene i tebe sto ti mozes da se zarazis i otrovnim klicama pasulja i otrovanim mesom, ali ja ne mogu da se otrujem otrovanim mesom.

Džaba ti to pitaš. Njega i njemu slične to ne interesuje.

Нису словне грешка- ХИПОКРИТ значи лажов, а ХипокрАт је био лекар...
znam vanda ....valjda imam nesto protiv njega zato sto nije bio vegetarijanac kao platon:think:
Andrea, a jel' taj Plankton sigurno bio vegeterijanac ?!?
P.S. izvini ako sam napravio neku slovnu grešku, dešava se ...
:D

Stetnost mesa i mesnih preradjevina za decu i odrasle !
Sve što nas okružuje ima svoju vibraciju i od toga kakvu hranu uzimamo zavisi i funkcionisanje našeg organizma, naše duhovno , mentalno i zdravstveno stanje, naše misli, raspoloženje, osećanja i ponašanje. Hrana koja doprinosi našem dobrom raspoloženju i radosti, pozitivnim mislima, dinamizmu i životnom elanu i unutrašnjem i spoljašnjem miru je hrana biljnog porekla bogata vitaminima i mineralima, zatim, integralne žitarice, bogate ugljenim hidratima, orašasto voće i semenke. Namirnice koje u sebi sadrže previše belančevina i masti, posebno životinjskog porekla, koje se, pre svega, nalaze u mesu i ribi, utiču na usporenost, tromost i lenjost organizma, jer je i sam proces varenja i asimilacije sporiji. Preterano uzimanje ovih namirnica izaziva nervozu, agresiju, depresiju i nemir, naročito ako se konzumira meso koje nije organskog porekla.
Razlog ovakvog ponašanja jeste i preterana količina adrenalina koja se unosi sa mesom, jer životinja u momentu klanja doživi stres i adrenalin koji se tom prilikom stvara usled straha ostaje u mesu. Savremeno čovečanstvo, načinom života u večitoj žurbi za materijalnim bogatstvima, već je izloženo stresnim situacijama, nervozi i strahu za sopstveno održanje, tako da dodatni adrenalin koji se unosi mesom samo pogoršava postojeće stanje. Pored toga, čim se životinja zakolje dolazi do raspadanja belančevina koje izazivaju truljenje mesa i meso poprima sivkastozelenu boju. Zbog toga se meso boji veštačkim materijama (nitriti i nitrati) i što je starije to je više hemikalija potrebno da se dobije sveža, crvenkasta, "prirodna" boja.
Takođe, prilikom tovljenja stočnoj hrani se dodaju hormoni radi bržeg sazrevanja i taj se proces nastavlja i u mesu. Konzumiranjem takvog mesa (posebno junetine) dečji organizam prebrzo fiziološki sazreva, što dovodi do preranog puberteta (galofak generacije), koji nije praćen uporednim psihološkim razvojem. Pored toga, hormoni koji se daju stoci za zaustavljanje polnog nagona utiču na pojavu ranog steriliteta kod mladih.
To znači da meso gajeno na današnjim savremenim farmama predstavlja biološki bezvredno, patološko meso, koje je toksično i veoma štetno za ljudski organizam. Po svojoj biološkoj konstituciji čovek je biljojed, odnosno plodojed i sve što sadrži meso može se nadoknaditi pravilnim izborom i kombinovanjem namirnica. Na primer, po svom sadržaju i kvalitetu belančevina soja (43% belančevina) je neuporedivo kvalitetnija i za ljudski organizam prihvatljivija namiranica. Integralna pšenica, i uopšte žitarice, bogate su belančevinama i ugljenim hidratima i mnogo su hranljivije od mesa. Pored toga, one vežu sve otrove i pročišćavaju creva i organizam se oslobađa svih toksina, a i podmazuju i osvežavaju istrošene zglobove.
Vegetarijanska hrana je bogata vlaknima neophodnim za redovno oslobađanje organizma od otpadnih materija, koje meso ne sadrži, pa se veoma dugo zadržava u telu čoveka (pet dana). Period varenja vegetarijanske hrane je mnogo brži i lakši, jer organizmu nije potrebna dodatna energija, koja ostaje za regeneraciju, fizičke i umne aktivnosti.
http://www.zdravaishrana.net/meso.htm

Nemam ni najmanju želju da produžujem život.

Pratio sam živote mnogih svojih vršnjaka koji su otputovali na onaj svet i imam samo da kažem da nikakvog, ali apsolutno nikakvog, pravila nema.

Kolko ti je odmereno, tolko ćeš živeti, pa makar jeo samo lastina gnezda.

Deci treba mesa

Slazem se u potpunosti sa tobom,od prve do poslednje reci kao da sam ja pisala :klap:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back