Deca u Srbiji odrastaju na mesnim preradjevinama i brzoj hrani !

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
uslovljavaju te oni koji su te ubedili da je meso zdravo...nekad su i cigarete bile zdrave i mnogo toga ...zato vam arlington i podmece one reklame za za zdrave pastete.... trose milijarde da ubede ljude da jedu ono sto oni proizvode onaj matijevic je bas agresivan a prodaje ozraceno meso

Zar ti stvarno misliš da iole ozbiljan čovjek vjeruje reklamama? Pitah već ko brani vegeterijancima da troše silne pare na reklame?

Pa probaj da navučeš dete na džem... sa srećom.

Inače, džem u "domaćoj izvedbi" ima enormno veliku količinu šećera + konzervans. Vrlo je diskutabilno da li je bolji on ili eurokrem (negde sam čula da je eurokrem jedan od retkih proizvoda koji zapravo nešto valjaju na tržištu, iako naoko deluje gore od paštete... odnosno ' sve može da se strpa u njega). Sad, da li je to istina - ne znam. Ali znam vrlo dobro kako se prave "domaći sokovi za zimnicu", džemovi i ostale tegle.

Uopste nije diskutabilno dal je bolji dzem ili eurokrem. Pogotovo dzem pravljen kod kuce.

Pitah i ja nekoliko puta zašto i vegeterijanci i vegani oboljevaju od alcahjmera,kancera,dijabetesa,infarkta i sl ako je uzrok svega toga meso.

sva istrazivanja radjena u proteklih 50g (posto pre toga to nije nikog interesovalo) kazu da oni koji ne jedu meso i proteine zivotinjskog porekla obolevaju u mnooooogo manjem procentu od svih tih bolesti od onih koji ga jedu...jedi meso ako volis ali ne zavaravaj se da je zdravo

sva istrazivanja radjena u proteklih 50g (posto pre toga to nije nikog interesovalo) kazu da oni koji ne jedu meso i proteine zivotinjskog porekla obolevaju u mnooooogo manjem procentu od svih tih bolesti od onih koji ga jedu...jedi meso ako volis ali ne zavaravaj se da je zdravo

Što će reći meso možda i povećava rizik ali nije uzrok tih bolesti. Medicina mnoge stvari nije objasnila. Moja tetka nikad nije pušila ( ni njen muž ) i umre od raka pluća u 71-oj. Đed jeste i umre u 87-oj a da nikada nije bio ozbiljnije bolestan.

sva istrazivanja radjena u proteklih 50g (posto pre toga to nije nikog interesovalo) kazu da oni koji ne jedu meso i proteine zivotinjskog porekla obolevaju u mnooooogo manjem procentu od svih tih bolesti od onih koji ga jedu...jedi meso ako volis ali ne zavaravaj se da je zdravo[/QUOTE
Zaboravljaš da su to isto pričali i za duvan, mnooogo godina ranije.
A, sad ozbiljno, šta tebi Andrea znači, što ćeš živeti 10, 20, 30 godina duže od nekoga, ako ti je taj život isprazan.Meni je to gađanje godinama smešno, poklonila bih ja nekom mnogo od tih godina, ako mi dozvoli da ovaj život živim kao čovek, ili ako dozvoli detetu, koje se muči, da živi kako treba.Čisto je trabunjanje o dužini života, ako ga ne živiš kako treba, svaki od onih malih Roma, ponudiće ti da se menjate, da bar godinu dana živi kao ti.Uzgred, to se zove i licemerje, kad neko punog stomaka, nekome priča o boljem životu i zdravoj hrani, hajde, a on čokoladicu vidi jednom godišnje.

Što će reći meso možda i povećava rizik ali nije uzrok tih bolesti. Medicina mnoge stvari nije objasnila. Moja tetka nikad nije pušila ( ni njen muž ) i umre od raka pluća u 71-oj. Đed jeste i umre u 87-oj a da nikada nije bio ozbiljnije bolestan.

negde sam procitala da neki ljudi imaju neki enzim koji razlaze otrove iz cigareta a neki ga nemaju (ili neko ima vise a neko manje ne secam se) tako da onima koji ga nemaju 1 cigareta nanese vise stete nego ovim koji ga imaju 10... nisu samo cigarete uzrok raka pluca... telo se moze neko vreme prilagodjavati otrovima koje unosimo ali ne moze beskonacno.... ako ti nesto ne prija nemoj to da jedes koliko god te ubedjivali da je zdravo i bla, bla, bla... kako se osecas kad se prezderes mesa i mislis li da ces se tako osecati i da pojedes istu kolicinu voca i povrca...upotrebi zdrav razum...mozes ti svaki dan da uzimas milioniti deo bilo kog otrova i da mislis da je sve ok ali postoji i kumulativno dejstvo

Da,ona sa gomilom secera u sebi i raznoraznim dodacima. Sto se tice dzema u domacoj izvedbi to je izuzetna alternativa slatkisima,eurokremovima i slicnom djubretu.
Џем је мање шећеран од наведеног, али и даље превише сладак, не због сласти већ због присуства белог шећера(мада је и жути или смеђи исто, имају заправо 98% и 96%белог).

.... ako ti nesto ne prija nemoj to da jedes koliko god te ubedjivali da je zdravo i bla, bla, bla... kako se osecas kad se prezderes mesa ...
Slažem se. S tim da, ako ti "ne prija" pola jelovnika, nešto verovatno s tobom nije u redu. Razmaženost, traume... izaberi.
Ali šta ako meni ne prija, recimo, pasulj i testo? Gasovi... a sa mesom nemam nikakvih problema? Onda valjda treba da jedem meso, zar ne?

Zaboravljaš da su to isto pričali i za duvan, mnooogo godina ranije.
A, sad ozbiljno, šta tebi Andrea znači, što ćeš živeti 10, 20, 30 godina duže od nekoga, ako ti je taj život isprazan.Meni je to gađanje godinama smešno, poklonila bih ja nekom mnogo od tih godina, ako mi dozvoli da ovaj život živim kao čovek, ili ako dozvoli detetu, koje se muči, da živi kako treba.Čisto je trabunjanje o dužini života, ako ga ne živiš kako treba, svaki od onih malih Roma, ponudiće ti da se menjate, da bar godinu dana živi kao ti.Uzgred, to se zove i licemerje, kad neko punog stomaka, nekome priča o boljem životu i zdravoj hrani, hajde, a on čokoladicu vidi jednom godišnje.

nikad nisam htela da ga jedem.... kazu da ako duzi period ne jedes meso organizam prestaje da luci enzime za njegovo razlaganje.... uopste mi ne nedostaje, kad pojedem parce osecam se kao da imam kamenje u stomaku...sad se setih nekog lika u hitnoj - dao bebi parce prsute da sisa budala i jos se cudi sta joj je

Slažem se. S tim da, ako ti "ne prija" pola jelovnika, nešto verovatno s tobom nije u redu. Razmaženost, traume... izaberi.
Ali šta ako meni ne prija, recimo, pasulj i testo? Gasovi... a sa mesom nemam nikakvih problema? Onda valjda treba da jedem meso, zar ne?

svi ti proteini koje telo ne moze da iskoristi skladiste se kao otrov u organizmu...dnevno ti treba 20g proteina, oni se gube kroz fekalije, urin, kosu, izumrlu kozu i znoj...sve preko toga je toksicna otpadna materija koja se gomila u telu ...vec sam napisala telo ne moze beskonacno da se prilagodjava ... ljudi koji jedu mnogo mesa smrde bolje predji na cokoladu...i jos jednom - ti proteini ne moraju da budu iz mesa ...da bi zivotinjski proteini postali ljudski telo ih mora razloziti na aminokiseline a za to je potrebna ogromna energija...jednostavnije je aminokiseline uzeti iz biljaka odakle su ih i zivotinje uzele umesto zaobilazno od zivotinja koje jedu biljke

Poslednja izmena:
i jos nesto - najvece istrazivanje o stetnosti zivotinjskih proteina radjeno je na nivou drzava - kinezi, kod kojih je zastupljenost zivotinjskih proteina nekoliko desetina puta manja nego u britaniji (ne zato sto oni ne bi jeli meso nego ne mogu ga priustiti) neuporedivo su zdraviji od britanaca a medju stanovnicima afrike koji skoro da umiru od gladi i kod kojih je meso misaona imenica rak, osteoporoza, visok pritisak i druge bolesti karakteristicne za zapad su skoro nepoznate

svi ti proteini koje telo ne moze da iskoristi skladiste se kao otrov u organizmu...dnevno ti treba 20g proteina, oni se gube kroz fekalije, urin, kosu, izumrlu kozu i znoj...sve preko toga je toksicna otpadna materija koja se gomila u telu ...vec sam napisala telo ne moze beskonacno da se prilagodjava ... ljudi koji jedu mnogo mesa smrde bolje predji na cokoladu...i jos jednom - ti proteini ne moraju da budu iz mesa ...da bi zivotinjski proteini postali ljudski telo ih mora razloziti na aminokiseline a za to je potrebna ogromna energija...jednostavnije je aminokiseline uzeti iz biljaka odakle su ih i zivotinje uzele umesto zaobilazno od zivotinja koje jedu biljke
Ne budi žrtva propagande. Prva neistina ti je da se meso teško vari. Ako se nešto teško vari to je sirovo voće koje toliko preporučuješ. Pojedeš jabuku a ona sama sebe svari... što ih više jedeš više gubiš.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back