Deca u Srbiji odrastaju na mesnim preradjevinama i brzoj hrani !

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Budala ???

Kad mi se budeš pristojno obratio rado ću ti odgovoriti na neka pitanja.

Sad da odgovorim zbog ostalih ljudi koji čitaju štetno je izbaciti meso iz ishrane i o tome sam postavio dosta obrazloženih postova.
Dakle sprečavam da veganske laži ugroze zdravlje makar i jednog deteta koje bude u prilici da čita ovakve diskusije.

http://www.021.rs/Info/Svet/Beba-vegana-umrla-od-neuhranjenosti.html

Budalo da ja tebe pitam nesto,onako prijateljski.Zasto su tvoji postovi konstantno na temama o zdravoj ishrani,u kojima grcevito branis one stvari koje su stetne po ljude,narocito na temama koje pominju decu i njihovo zdravlje?

Nisi mi odgovorio na NPIM-u kad sam te pitao za postavljanje tvog avatara gde si nakacio lice coveka koji je slep a zanimalo me ima li to neku misticnu poruku ?
Ее, тебе сам чекала!
Хајде ти мени одговори на питање где ја то постављам слике на којима сецирам мртве лешине
животиња?
Дужан си ми тај одговор и правиш се да не видиш моје питање, на петој теми већ!
Имај м.уда, кад већ умеш да прозиваш друге!

Zar nisi budala? Tako pise na tvom niku,sam si odabrao da budes budala.Necu uopste da ti se obracam,ali ni dozvoliti ove stvari koje radis,braniti mesnu industriju,a svi znaju kakvog su kvaliteta mesni proizvodi.Da je tema o ishrani starijih,u redu,ali deca su u pitanju.

Meni više liče na budale oni koji nisu u stanju da pročitaju jedan najobičniji nick.

Da si stvarno čitao šta ja pišem video bi da ne podržavam mesnu industriju.

Naprotiv , svugde ističem prednosti organski gajenih namirnica.

Ove vegetanske gluposti mogu i prave dosta štete.

http://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu/Zbog-veganske-prehrane-preminula-beba-u-Ljubljani-101530.html
LjUBLjANA - U Ljubljanskom kliničkom centru od posljedica pothranjenosti preminula je desetomjesečna beba, koju su roditelji hranili isključivo veganskom prehranom, javlja "Delo".
Beba je po dolasku u bolnicu imala samo 3600 grama, koliko obično teži novorođenče.
Prema prvim informacijama, pothranjenost je kod desetomjesečnog Mihaela izazvala pad imuniteta i smrt. Nagađa se da je dijete umrlo od trovanja krvi, ali tačan uzrok smrti biće poznat nakon obdukcije koju je zatražio istražni sudija.
Protiv roditelja, inače visokoobrazovanih, pokrenuta je istraga i vjerojatno će biti optuženi za zanemarivanje djece.
Umrli Mihael bio je najmlađe od šestero djece roditelja koji su prije nekoliko godina počeli da praktikuju vegansku prehranu.
Osim istrage roditelja, provešće se i istraga zbog činjenice da su socijalne i druge medicinske službe u potpunosti zatajile u ovome slučaju te nisu na vrijeme reagovale.
Veganska prehrana u potpunosti isključuje unos životinjskih namirnica u organizam.

Vegetarijanska ishrana za decu
Prim. dr Jasminka Komnenović, pedijatar-nutricionista
http://www.yumama.com/dete/ishrana-dece/2789-vegetarijanska-ishrana-za-decu.html

Pa pročitaj te linkove kad ih već postavljaš.
Evo šta žena u zaključku kaže.

Potencijalni problemi
Potencijalni problemi vezani za vegetarijansku ishranu se odnose na manjak kalcijuma, gvožđa i proteina. Drugi problem je vezan za mali kalorijski unos i veliku količinu vlakana. Najveći kalorijski unos se postiže mastima, naročito kod dece do navršenih pet godina života, pa u tom smislu treba koristiti punomasne mlečne proizvode. Ako je loše planirana, vegetarijanska ishrana može da ima dugoročne posledice po rast i razvoj.

Prim. dr Jasminka Komnenović, pedijatar-nutricionista

Problem je sto se u mesne preradjevine stavlja klanicni otpad koji bi po pravilu trebao da ide u hranu za kucne ljubimce.

Ne stavlja se.
Otpad je otpad.

Stavljaju se druge loše stvari, al otpad ne.
Niko nikad nije ni tvrdio da je dobro jesti džank fud .

Pravo meso je i danas retkost u ishrani.

Deca radije jedu prerađevine i testa, slatkiše i grickalice.

Da bi deca jela zdravo roditelji moraju da vode računa , a ne samo da daju pare i ne misle dalje.

To je tema, a ne priča o veganizmu i globalnom zagrevanju.

..sapienti sat..

Ali koji sloš... hajde da pričamo o ubijanju životinja jer ako bih pričao o ubijanju ljudi morao bih da umuknem na izvesne teme..... au brate. Koji moral. Koji kompleksan moral. Sad sam malo ždraknula čime se ta "privatna kompanija" bavi i zgrozih se. A nisam htela lične stvari da koristim za trljanje nosa.

Konačno objašnjenje za post o radnicima na branju banana.

Procitaj koje strucno lice je napisalo predgovor, a objavila je Politika, ne zona sumraka.

Ako nisam strucan za tu oblast, za jednu drugu jesam. Mogao bi ti malkice da posetis nekog doktora koji leci psihu.

Jagoda Jorga daje dijete koje obavezno sadrze meso. E sada, sta si ti nasao, neku njenu izjavu, necu ulaziti u to. Znam sta rade na Institutu, a mozes i ti da ih okrenes i pitas. Imas jos jednog profesora Branka Jakovljevica, pa vidi sta bi ti rekao.

Klipovi sa youtuba, su sa drzavne televizije Srbije koje je video ceo narod, i da nisu bile na youtubu.
Nemam nameru da ponavljam klipove koje sam jedanput objavio, a ti si rekla da znas doktore koji su rekli da meso zdravo, i sta bi sa tim doktorima ????
Nijedan normalan doktor neće reći da je meso nezdravo.
Kao što ne postoji zvaničan stav nijedne zdravstvene organizacije o tome da čovek po svojoj prirodi nije svaštojed, te da je konzumirajne mesa nezdravo.

Ode Kamajlo
mukica.gif

Оде увек кад тражим да ми документује оно што је тврдио о мени...

Ako nisam strucan za tu oblast, za jednu drugu jesam. Mogao bi ti malkice da posetis nekog doktora koji leci psihu.

Jagoda Jorga daje dijete koje obavezno sadrze meso. E sada, sta si ti nasao, neku njenu izjavu, necu ulaziti u to. Znam sta rade na Institutu, a mozes i ti da ih okrenes i pitas. Imas jos jednog profesora Branka Jakovljevica, pa vidi sta bi ti rekao.

..vala bash..zabrinjavajuce je ziveti u uobrazilji da je hrana otrov, ali biti uveren da radish za blackwater je vec za dijagnozu..

Štetna i nedovoljna nije jedno te isto. Zašto izvrćeš napisano?
Da je sekta sam si posredno rekao, dajući izrazu "vegani" veliko slovo... Jehovini Svedoci..... Pravoslavci, Baptisti... Vegani..... msm gramatički je neispravno ako ništa. A da je pomodarstvo velikom broju ljudi, jašta je. To bi i ti trebao da vidiš.

Vegani ne jedu meso zbog reinkarnacije. Iscitao sam zanimljive tekstove.

..vala bash..zabrinjavajuce je ziveti u uobrazilji da je hrana otrov, ali biti uveren da radish za blackwater je vec za dijagnozu..

Neka radi za koga hoce, ali po nacinu izrazavanja, agresivnosti i jos mnogo toga sto je napisao, mogu da prepoznam kada neko ima mentalnih problema.

Neko vodi vise racuna, neko manje. Svako ima pravo na izbor.

Npr. vise volim ribu, ali jedem i meso. Takodje voce i povrce.

Medjutim, volim i pihtije, cvarke, slaninicu, kulen, supu i jos mnogo toga, ali ne nabijam na nos svakome ko kaze da nesto ne voli.

Stvarno svasta.

Medjutim, volim i pihtije, cvarke, slaninicu, kulen, supu i jos mnogo toga, ali ne nabijam na nos svakome ko kaze da nesto ne voli.

I ja isto.
Evo ti još jedna vegan salata, ide uz meso
10 većih pečenih crvenih paprika isečenih na tračice
400 gr skuvanog kukuruza šećerca
1 veći praziluk isečen na listiće
so, ulje, sirće ili limun po ukusu

praziluk iseci i isperi u hladnoj vodi da izgubi ljutinu, a da mu ostane ukus (mene boli želudac ako ga ne isperem; držim ga u haldnoj vodi, pa ga malo stiskam, pa opet u vodu)

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back