Deca u Srbiji odrastaju na mesnim preradjevinama i brzoj hrani !

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prijatelju, ja da sam htela da čitam novine, ukucala bih www.presonline, a ne www krstarica.com. ;) Inače, meni, a verujem - i tebi, i dalje nije jasno šta spada u meso I, II, i III kvaliteta :think:
Zašto postavljaš stvari tako da ispada da se može jesti ili otrov u vidu paštete ili ovsenih pahuljica? Zar se ne može jesti ništa treće? Mislim, jedi šta želiš i prijatno ti bilio, ali izbor je ipak malo veći, zar ne? :)
Hehehe, ja se u'vatih za papak kao Arlington za "biljke" gljive, ali ne mari... :D Hajde sad da za'ebemo i pres i ju tjub, i samo da uključimo mozak, pa da uporedimo papak i but, važi? Po čemu se to oni razlikuju, pa je jedan delikates, a drugi otpad? Jel oba imaju koštano tkivo - imaju. Jel imaju mišićno tkivo - imaju. Krvne sudove - imaju. Masno tkivo - imaju. Vezivno hrskavičasto, kao i tkivo tetive - imaju. Nervno tkivo - imaju. Vezivno tkivo kože, kao i kožni epitel - imaju.Ima li još koje tkivo...? Nije ni bitno, ovo je dovoljno. Dakle, u čemu se razlikuju, kada imaju apsolutno ista tkiva??? Jedino u procentualnoj zastupljenosti tih tkiva ( ipak but ima više mesa, nego papak ) i u tome što papak, pored sveg tog već navedenog tkiva, pride ima i rožnato tkivo. Eto, to su razlike. I po čemu je to papak otpad??? :think:
Ljudi, isključite uticaje i uključite mozak, veća je korist nego slušati ministarstva, UN, novine i ju tjub klipove! :ok:

Usput, svidja mi se recept za ovu paštetu :D

Papak je jos i najmanje otpad od svega sto ide u preradjevine. Napomenuo sam i njuske,oci,limfne cvorove... Mislim raspitaj se kod nekog mesara sta spada u otpad zaklane zivotinje.
Ja postavljam stvari tako da gledam da nabavim prirodno gajenu hranu,koliko toliko,po mogucstvu.
Ako to nekad nisam u mogucnosti,onda pravim takve izbore.

Ovde niko nije rekao da je ishrana namirnicama biljnog porekla stetna, vec nedovoljna. Nemoj izvrtati komentare, onako kako tebi odgovaraju.

U Srbiji postoji Institu za dijetetiku i higijenu. Doktor Jagoda Jorga, koju veoma dobro poznajem, inace profesor na Medicinskom fakultetu, strucnjak za nutricionisticku ishranu, bi se samo nasmejala na sve ovo, a nije jedina. Meso je nezaobilazno u nasoj ishrani. Da li si znao da je mast zdravija od biljnog ulja koje se koristi sa pripremu jela? Brze se razgradjuje i ne prlja krvne sudove.

Ako vec nesto propagiras, a to radis, trudi se da ne vredjas druge.

Inace jedno pitanje, kada je zena trudna, da li ima potrebe da uzima suplemente da bi nadoknadila nedostatak nekih minerala i vitamina?

Sta znaci nedovoljna ? To znaci da je stetno. Sam si rekao, tvoj citat.
Ipas klip da ga ne ponavljam, sa Dr. Jagodom Jorgom koja predlaze vegeterijanski nacin ishrane kao najidealniji nacin ishrane, emitovano na drzavnoj TV. ( Ako ne mozes da ga nadjes, javi poslacu na pp).
Koliko je meso nezaobilazno u ishrani, vidi se po tome sta prica Dr. Jorga, a i drugi doktori.
Biljno ulje je lose. a mast je zdravija.....ko je referenca ? Ti ?
Ako nesto tvrdis onda postavi refernce koje mogu da potvrde tvoju pricu, jer sa dokrrticom Jorgom sam sebe demantujes.
Kada ti dokazem da nisi uparvu, ja vredjam. Vrlo interesantno.

Ne verujem da je izjavio. Mislim da malo izmišljaš, preuveličavaš.
Bas si uporan

Goran Papović, predsednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije kaže da je javna tajna da se u parizere, viršle i ostale polutrajne kobasice stavlja svakakav otpad. Od mesa kome je istekao rok trajanja preko njuški, repova, jezika, ušiju, kože, tetiva, loja, limfnih čvorova, pljuvačnih žlezda, iznutrica, sve do kostiju i papaka. Sve to se melje i meša sa mesom, sojom i aditivima. Na taj način proizvođač ima veću zaradu.
https://www.vesti-online.com/Stampano-izdanje/11-12-2011/Tema/186196/I-kerovi-izbegavaju-klanice

Deca imaju specifican ukus za hranu, da ga nazovemo klasicno deciji ukus koji se kasnije tokom godina gubi. Ne poznajem dete koje ce u slast da smaze pire od spanaca, bog mi je svedok da i danas imam traumu od njegovog mirisa, kao i od sarmi, podvarka, graska i boranije. Moji su imali opciju da me puste da gladujem ili da mi namazu bucka na hleb (mazani sir sa debelim detetom na etiketi, za one koji se istog secaju). Tokom godina taj klinacki ukus se menja pa uvodimo u ishranu namirnice koje nismo mogli da nanjusimo kao deca. Zar je plazma sa eurokremom zbilja toliko stetna za zdravlje? Po mom misljenju nije i roditelj je tu da usmerava i pazi da dete ne sklizne u krajnost zvanu koka kola i pljeskavica ali ocekivati da neko od sedam godina ima svest o zdravoj hrani i u ime prociscenih krvnih sudova pase travu od toga nema nista.

Tvoje misljenje, sveti celu Vegansku ishranu pod ''pasenje trave'', pokazuje da nisu upoznata sa Veganstvom.

eat_well_plate.jpg

zdrava hrana? glupost, od citave desne strane slike mi je ili mucnina, ili povracanje, ili grcevi, ili provedem citavo vece na relaciji krevet-wc
crveno meso me zamara manijakalno,
budem kao zmija nakon sto proguta antilopu i moram da mirujem satima da bih to svarila
a kruh, ovaj "zdraviji" i hrana sa citavim zrnima inace mi zezne probavu ako jedem ista vise od kriske a ovdje je citava komadina posvecena pastama i jajima i kiflama
o mlijeku i mlijecnim proizvodima da ne govorim
jos mi jedino jogurt ne prisjeda, ali ga ni ne pijem vise od jednom sedmicno i u malim kolicinama
burek vise ne mogu da pojedem citav nego u epizodama, em sir em ulje
ulje ne mogu da svarim vise samo mi se vraca u grlo

od citave ove mape zdrave hrane, lezi mi samo povrce, a ostalo u kontrolisanim kolicinama
ne znam ko moze da jede sve ovako kao sto je na slici, bez problema
kao da svi imamo ista tijela sa istim potrebama

Isto ko i ti + predrasuda crkavanja ako ne prozdires meso.

Zamolila bih te da moju ishranu ne nazivaš proždiranjem. Ja ne proždirem ni meso ni boraniju nego jedem. Ako ti proždireš, reci, pa ćemo se tako deklarisati.
I da ne iznosiš lažne tvrdnje koje ne možeš ničim da potkrepiš osim subjektivnim osećajem.

Zašto je čorba od povrća bolja od supe?

Koje to probleme bih (ili bilo ko drugi) trebala da imam od hrane na slici?
eto, na primjer
zdrava hrana? glupost, od citave desne strane slike mi je ili mucnina, ili povracanje, ili grcevi, ili provedem citavo vece na relaciji krevet-wc

a ne vjerujem da sam ja tako originalna osoba da se samo meni ovo desava

Zamolila bih te da moju ishranu ne nazivaš proždiranjem. Ja ne proždirem ni meso ni boraniju nego jedem. Ako ti proždireš, reci, pa ćemo se tako deklarisati.
I da ne iznosiš lažne tvrdnje koje ne možeš ničim da potkrepiš osim subjektivnim osećajem.

..poshto je kategorija mesa problem, verovatno je i supa od pilecieg karabataka bolja od supe od "otpada"..

crveno meso me zamara manijakalno,
budem kao zmija nakon sto proguta antilopu i moram da mirujem satima da bih to svarila
a kruh, ovaj "zdraviji" i hrana sa citavim zrnima inace mi zezne probavu ako jedem ista vise od kriske a ovdje je citava komadina posvecena pastama i jajima i kiflama
o mlijeku i mlijecnim proizvodima da ne govorim
jos mi jedino jogurt ne prisjeda, ali ga ni ne pijem vise od jednom sedmicno i u malim kolicinama
burek vise ne mogu da pojedem citav nego u epizodama, em sir em ulje
ulje ne mogu da svarim vise samo mi se vraca u grlo

od citave ove mape zdrave hrane, lezi mi samo povrce, a ostalo u kontrolisanim kolicinama
ne znam ko moze da jede sve ovako kao sto je na slici, bez problema
kao da svi imamo ista tijela sa istim potrebama

..ljudi sa tako teshkim problemima varenja i treba da budu na posebnim rezimima ishrane..
..kao i drugi ljudi sa zdravstvenim problemima..

Ne uči mene pravu molim te. Svi javni skupovi se prijavljuju policiji. Preduslov da bi se dozvola dobila je da se tim skupom ne kreši zakon. Nakon toga se provjerava da li je skup prijavljen na vrijeme. Zatim se procjenjuje da li predstavlja bezbjedonosni rizik ili vrijeđa javni interes i poredak i moral. Ne prave se nikakve konsultacije sa ministarstvom zdravlja.

Po tvojoj logici policija zna da je Veganstvo zdravo i zato su dopustili javni skup da se prezentuje biljna ishrana. Policija zna da Veganstvo zdravo, a ti ne znas.

Sta znaci nedovoljna ? To znaci da je stetno. Sam si rekao, tvoj citat.
Ipas klip da ga ne ponavljam, sa Dr. Jagodom Jorgom koja predlaze vegeterijanski nacin ishrane kao najidealniji nacin ishrane, emitovano na drzavnoj TV. ( Ako ne mozes da ga nadjes, javi poslacu na pp).
Koliko je meso nezaobilazno u ishrani, vidi se po tome sta prica Dr. Jorga, a i drugi doktori.
Biljno ulje je lose. a mast je zdravija.....ko je referenca ? Ti ?

Tvoje "reference" se uglavnom svode na youtub klipove i izjave čelnika PETE. Juče si tvrdio da je zvaničan stav svih doktora u Srbiji da je meso nezdravo i da ga treba izbaciti iz upotrebe. Dokaži to ako možeš. Samo ne klipovima već nam pokaži zvanični stav Ministarstva zdravlja Srbije ili Ljekarske komore!

Tvoja subjektivna(lazna) tvrdnja je da covek ne moze biti zdrav ako ne jede meso.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back